Γίνεται καλό σεξ χωρίς να υπάρχει συναίσθημα;

Όταν απλά έχετε γνωριστεί, όταν η ερωτική συνεύρεση βασίζεσαι στην άμεση έλξη, στη χημεία. Όταν τον άλλον δεν τον γνωρίζεις καλά, όταν δεν έχουν προλάβει καν να δημιουργηθούν συναισθήματα. Μόνο επιθυμία. Όταν σε βλέπει, τον βλέπεις, σε θέλει, τον θέλεις. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει για το σεξ χωρίς συναίσθημα. Μπορεί να είναι απολαυστικό όταν απουσιάζει το συναισθηματικό δέσιμο;

“Μία ερώτηση που οι περισσότεροι μπορούν να απαντήσουν φαντάζομαι θετικά, καθώς σήμερα είναι συχνό πρώτα να κάνουμε σεξ και μετά να ρωτάμε τα ονόματά μας -που λέει ο λόγος, κυρίως στις πιο μικρές ηλικίες!” σημειώνει η ειδικός. “Είναι συχνό λοιπόν το φαινόμενο, όπου δύο άνθρωποι που δεν έχουν καμία συναισθηματική σχέση μεταξύ τους να απολαμβάνουν ένα πολύ καλό σεξ, όπως για παράδειγμα στην τάση του one night stand.”

ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ;
Πράγματι, το πάθος, το ένστικτο και ο πόθος μπορούν να προσφέρουν και στους δύο ευκαιριακούς συντρόφους το καλό σεξ, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε συναισθηματικού δεσμού ή οικειότητας. Πολλές φορές μάλιστα, αυτό ακριβώς είναι που κάνει το σεξ περισσότερο ηδονιστικό και επιθυμητό, να κυριαρχεί στις ανδρικές και γυναικείες φαντασιώσεις, καθώς ο καθένας νιώθει να επιβεβαιώνεται σεξουαλικά, να νιώθει πως “μετράει” μέσα από αυτό και χωρίς βέβαια να έχει και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις που ακολουθούν στη δημιουργία μιας σχέσης!

Δεν υπάρχει η τριβή της καθημερινότητας, ούτε τα “πρέπει” της ικανοποίησης στις ανάγκες και στις προσδοκίες του άλλου, ενώ επίσης απουσιάζουν και οι ερωτικές αναστολές, εφόσον “είναι πιο εύκολο να κάνω μαζί σου πράγματα που με τον/τη μόνιμη σύντροφό μου δεν θα έκανα μήπως κακοχαρακτηριστώ!”

ΑΝΔΡΙΚΟ “ΣΠΟΡ”;
Στον άνδρα μάλιστα, είναι ακόμα πιο εύκολο και μπορεί να το επιδιώκει και πιο συχνά, καθώς και λόγω της φύσης του, λειτουργεί περισσότερο σαρκικά σε σχέση με τη γυναίκα, που είναι πιο εγκεφαλική, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κανόνα, ή μάλλον πιο σωστά, όπως γνωρίζουμε ο κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του! Διαφορετικά, ο σαρκικός άνδρας δεν θα έβρισκε γυναίκα για να ικανοποιήσει το πάθος του!

ΟΜΩΣ…
Παρόλα αυτά όμως, αργά ή γρήγορα θα αναπτυχθεί συναισθηματική σχέση, καθώς το σεξ δεν θα είναι πλέον τόσο ηδονιστικό, εφόσον θα εμφανιστεί και η ανάγκη της συναισθηματικής κάλυψης και του συναισθηματικού δεσίματος.

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

/

Read More

And More