H Αλίκη Κατσαβού στο TLIFE: H απάντηση στους επικριτές της, o ερχομός του μωρού και οι λεπτομέρειες του γάμου με τον Κώστα Βουτσά!

Η είδηση πως ο Κώστας Βουτσάς ετοιμάζεται να γίνει πατέρας στα 84 χρόνια του, από την 36χρονη Αλίκη Κατσαβού, έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Ωστόσο οι δυο τους απολαμβάνουν το τώρα και την κάθε όμορφη στιγμή τους περιμένοντας τον Φοίβο (έτσι θα ονομάσουν τον γιο τους) κι ετοιμάζονται να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, σε έναν μήνα στο Δημαρχείο Αθηνών με κουμπάρες τη Μάρθα Καραγιάννη και την Ντόρα Δούμα.

Η Αλίκη Κατσαβού μιλά με κάθε λεπτομέρεια στο TLIFE για την εγκυμοσύνη της, την αντίδραση του συντρόφου της Κώστα Βουτσά στο άκουσμα της είδησης, τα σχέδια του γάμου τους, αλλά δίνει και την απάντησή της σε όσους τους κρίνουν για τη διαφορά ηλικίας και την απόφασή τους να γίνουν γονείς.


/

Ξεκινάω από το πρώτο ευχάριστο… Σε λίγες ημέρες θα γίνετε η σύζυγος του Κώστα Βουτσά. Πώς νιώθετε και τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει στη μεταξύ σας σχέση; Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τον επικείμενο γάμο, αλλά στην ουσία ξέρω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί ήδη εδώ και δύομιση χρόνια ζούμε σαν παντρεμένοι. Πρακτικά δεν θα αλλάξει κάτι, απλά ο γάμος επισφραγίζει μια σχέση που μέχρι τώρα είναι πετυχημένη. Συζούσαμε από την αρχή της σχέσης μας…

Περιμένετε το παιδί του… Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνετε; Μια γυναίκα που διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της, έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μία είναι μεγάλη η χαρά για το μωρό που έρχεται και μετά υπάρχει και η αγωνία να είναι η έκβαση της εγκυμοσύνης καλή. Είναι ακόμη πολύ νωρίς κι εγώ έχω τους κλασικούς φόβους που έχουν οι γυναίκες, θέλοντας να γεννήσουν χωρίς προβλήματα.

Όταν μάθατε ότι πέτυχε η εξωσωματική γονιμοποίηση, ήσαστε μαζί με τον κύριο Βουτσά;
Ναι, ήμασταν μαζί κι έβαλα ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνό μου τον γιατρό που μας ανακοίνωνε τα ευχάριστα. Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι και οι δύο.

Πώς ήταν η πρώτη του αντίδραση;
Είναι στιγμές μεγάλης χαράς. Ακόμη μεγαλύτερη χαρά ήταν ο πρώτος υπέρηχος, που ακούς την καρδιά του μωρού… Αυτός ( ο υπέρηχος) είναι ο πιο συγκινητικός απ’ όλα τ’ άλλα…

Σας συνοδεύει πάντα στον γιατρό ο Κώστας Βουτσάς; Κάθε φορά, ναι! Έρχεται γιατί στις κόρες του δεν υπήρχε ακόμη αυτή τεχνολογία νομίζω και δεν είχε την δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη εκείνων των παιδιών και τώρα είναι πανευτυχής που μπορεί να το βλέπει κάθε μία ή δυο εβδομάδες να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται. Είναι μεγάλη η χαρά…

Μάθατε και το φύλο του μωρού… Ναι, βεβαίως είναι λίγο νωρίς αλλά καθόταν σε μία θέση που μπορούμε να πούμε ότι 99% είναι αγόρι. Τον άλλο μήνα θα το πούμε με σιγουριά αυτό.

Ο κύριος Βουτσάς τι λέει γι’ αυτό;
Είναι πάρα πολύ χαρούμενος! Αν και ο ίδιος έλεγε πάντα ότι ο Θεός τον αγαπούσε και γι’ αυτό του έδωσε κορίτσια, αλλά είναι τρισευτυχισμένος που ο βενιαμίν θα είναι αγόρι κι ετοιμάζεται να του μάθει όλα όσα πρέπει να μάθει ένας μπαμπάς στον γιο του.

Τι όνειρα και σχέδια κάνετε οι δυο σας για τον γιο σας;
Αποφεύγουμε να κάνουμε πολύ μεγάλα όνειρα και προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τις στιγμές που ζούμε, και ιδιαίτερα την σιγμή αυτή και προσπαθούμε να πάνε όλα τα πράγματα καλά. Δεν κάνουμε πολύ μεγάλα όνειρα, αλλά βήμα βήμα προχωράμε και ονειρευόμαστε οπωσδήποτε την καλύτερη έκβαση. Κοιτάζουμε να μην υπερβάλλουμε σε αυτό που συμβαίνει, που είναι από μόνο του πολύ ευχάριστο.

Όταν το ανακοίνωσε στα παιδιά του πώς αντέδρασαν; Χάρηκαν πολύ! Βλέποντας τον μπαμπά τους να είναι ευτυχισμένο, αγαπήσανε κι εμένα… Θα χαρούν πάρα πολύ που θα έχουν ακόμη ένα αδερφάκι. Είναι πολύ χαρούμενα…

Τι διαφορετικό έχει ο Κώστας Βουτσάς από τους υπόλοιπους άντρες και σας έκανε να κανετε ένα δεύτερο γάμο και παιδί μαζί του;
Κανείς δεν φτάνει σε μια τέτοια σοβαρή απόφαση έχοντας γνωρίσει το σύνολο του άλλου φύλου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ειδήμων στο ανδρικό φύλο, αυτό που ξέρω όμως πολύ καλά είναι ότι ο Κώστας με κάνει ευτυχισμένη, είναι αυτό που λέμε το άλλο μου μισό, με συμπληρώνει στις αδυναμίες που έχω σαν χαρακτήρας, με κάνει καλύτερο άνθρωπο κάθε μέρα και το κυριότερο απ΄όλα με κάνει ευτυχισμένη και δεν σταματώ να χαμογελώ γιατί είμαι δίπλα του. Έχει τον δικό του τρόπο που είναι για μένα μοναδικός!



Η πρόταση για τον γάμο πώς έγινε;
Απλά πράγματα… Αποφασίσαμε απο κοινού ότι τώρα που είμαι έγκυος, καλό είναι να παντρευτούμε, οπότε ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία για να είναι όλα όπως πρέπει. Παραδοσιακά…

Στις 27 Φεβρουαρίου παντρευόσαστε! Τι έχετε σχεδιάσει για εκείνη τη μέρα; Έχω διαλέξει ένα φόρεμα, ενός Έλληνα σχεδιαστή, του Πάρη Βαλταδώρου κι αυτές τις ημέρες κάνω τις πρόβες… Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο φόρεμα χωρίς υπερβολές και δίχως να είναι νυφικό, ό,τι πρέπει για την περίσταση. Ο Κώστας θα φορέσει ένα απλό κοστούμι. Δεν θέλει να κάνει υπερβολές…

Θα ακολουθήσει πάρτι μετά τον γάμο; Όχι, ακριβώς πάρτι… Οπωσδήποτε θα καλέσουμε τους δικούς μας ανθρώπους σε ένα τραπέζι, να γιορτάσουμε και πιο στενά. Στον γάμο όμως θα υπάρχει κέρασμα για όλους!

Τα παιδιά του θα δώσουν το παρών στον γάμο; Θα είναι εδώ σίγουρα η Σάντρα, τα υπόλοιπα είναι δύσκολο. Η μικρή έγινε πρόσφατα μανούλα και δεν μπορεί να ταξιδέψει, θα μας έρθει τον Μάιο. Ούτε η Θεοδώρα μπορεί γιατί κάνει πρόβες και στις αρχές Μαρτίου ανεβάινει η παράσταση Αντιγόνη που σκηνοθετεί στην Ολλανδία και πρέπει να είναι εκεί. Είναι πολύ δύσκολο να έρθει… Αλλά θα τους δείξουμε τις φωτογραφίες από το skype και από τα social media! Eυτυχώς που υπάρχουν κι αυτά (γέλια)

Την ακολουθεί πιστά την τεχνολογία ο Κώστας Βουτσάς;
Την αρνείται λίγο, αλλά είμαι εγώ πολύ εξοικειωμένη με την τεχνολογία και του τα φέρνω όλα στο πιάτο! Όταν πρόκειται για τα παιδιά του το ευχαριστιέται πολύ.

Στα κακόβουλα σχόλια τι απαντάτε; Με ρωτάνε συχνά πώς νιώθω γι΄ αυτό… Είναι απολύτως φυσιολογικό, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους και ο κάθε άνθρωπος έχει την γνώμη του! Φαντάζει λίγο παράξενη η διαφορά της ηλικίας. Κανείς δεν είναι αναγκασμένος να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί ότι δύο άνθρωποι, παρά την διαφορά ηλικίας, μπορεί να ταιριάζουν πάρα πολύ και να είναι το ιδανικό ο ένας για τον άλλον. Εγώ δέχομαι ότι κι αυτά πρέπει να υπάρχουν σαν αντίβαρο σ΄εκείνον τον ωκεανό αγάπης που λαμβάνουμε, κυρίως ο Κώστας κι εγώ όμως εξ αντανακλάσεως. Νομίζω πρόκειται για τον πιο αγαπημένο και δημοφιλλή καλλιτέχνη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και πραγματικά υπερτερούν τόσο πολύ τα σχόλια αγάπης που λαμβάνει είτε από κοντά είτε όταν επικοινωνούν μαζί μου για να στείλουν την αγάπη τους για τον Κώστα… Είναι τόσο μεγάλο όλο αυτό λοιπόν που ας υπάρχουν και λίγα άσχημα σχόλια, για να μη νομίζουμε ότι ζούμε και σε κανένα παραμύθι και θα βγουν μονόκεροι σε λίγο από αριστερά και δεξιά… Να θυμόμαστε ότι εδώ είναι όλα… Και το καλό και το κακό!

Υπάρχει κάποιο σχόλιο συγκεκριμένο που μπορεί νας σας στενοχώρησε λίγο περισσότερο; Όχι, όχι δεν δίνω καθόλου σημασία. Δίνω περισσότερη σημασία στην αγάπη που εισπράττω και αυτή θέλω και να την γυρίζω. Κι αν ακούσω και κανένα κακό σχόλιο, πάλι αγάπη θέλω να γυρίσω στον άνθρωπο που θα το κάνει γιατί θα ΄χει τον λόγο του για να το πει. Κάποιος πολύ βαθύς λόγος θα υπάρχει κι εγώ δεν επιθυμώ να κοντραριστώ μαζί του. Θα του γυρίσω πολλη αγάπη.


Read More

And More