Το ήξερες ότι τα γαλακτοκομικά “ξετρυπώνουν” το λίπος και επιταχύνουν τη διάλυσή του;

Ήπιες το γάλα σου σήμερα; Όχι, δεν έκανες ταξίδι πίσω στο χρόνο, τότε που η μαμά σου σε πίεζε να πιεις γάλα! Τα γαλακτοκομικά είναι απαραίτητα σε κάθε ηλικία. Και μάλιστα, πρέπει να ξέρεις πως μια σωστή ποσότητα από το αγαπημένο σου τυράκι θα κάψει το λίπος και θα κάνει τη δίαιτα πολύ πιο εύκολη. Και φυσικά θα προστατέψει τα κόκαλα, θα δώσει λάμψη στο χαμόγελό σου και θα σε κάνει πιο δυνατή απέναντι σε κάθε ίωση και κρύωμα!

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ
Είναι αλήθεια! Η σωστή ποσότητα γάλακτος, ένα λογικό κομμάτι απολαυστικό τυρί ή ένα γιαουρτάκι δουλεύει στο σώμα “ξετρυπώνοντας” το λίπος και επιταχύνοντας τη διάλυσή του. Εντυπωσιακό;
“Tα τελευταία χρόνια τόσο το ασβέστιο όσο και τα άλλα συστατικά των γαλακτοκομικών, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του κινδύνου για παχυσαρκία” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου.

Βασικό συστατικό στη δίαιτα: Τώρα καταλαβαίνεις γιατί είναι τόσο απαραίτητο να μην αμελείς τα γαλακτοκομικά όταν προσπαθείς να κάνεις δίαιτα. “Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, μειώνουν τη συσσώρευση λίπους και επιταχύνουν τη διάσπασή του” επισημαίνει η διαιτολόγος.

Πόσα γαλακτοκομικά πρέπει όμως να τρώω; Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και με τα “θαυματουργά” γαλακτοκομικά πρέπει να έχεις μέτρο. “Εμπλούτισε τη διατροφή σου με άφθονα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D (π.χ. γάλα, τυρί, γιαούρτι, τυρί). Καθημερινά, συνίσταται η πρόσληψη 2 μερίδων γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά.

Μία μερίδα γαλακτοκομικών ισοδυναμεί με:
– 1 ποτήρι γάλα – 240ml
– Τυρί – 30γρ
– Γιαούρτι – 1 κεσεδάκι

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΗ… ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ
Τα γαλακτοκομικά δεν βοηθούν όμως μόνο στην καύση του λίπους. Περιέχουν όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες), τις αναγκαίες βιταμίνες (Α, Β, D), σημαντικά μέταλλα (ασβέστιο) και ιχνοστοιχεία για τη δόμηση ενός γερού οργανισμού. Τι προσφέρουν αυτές οι βιταμίνες;

Βιταμίνη Α: Απαραίτητη για την όραση την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή, τη μορφοποίηση των οστών και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιταμίνες της Ομάδας Β: Συμβάλλουν σημαντικά στη γρήγορη ανάπτυξη των παιδιών, στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού.
Βιταμίνη D: Ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου και συμβάλλει στην ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΥΓΕΙΑ
Και φυσικά θα έχεις ακούσει πόσο καλό κάνουν τα γαλακτοκιμικά στην υγεία σου. “Συγκεκριμένα, συντελούν στη δημιουργία υγιών οστών και δοντιών, μειώνουν τον κίνδυνο για αρτηριακή υπέρταση, για καρδιαγγειακά νοσήματα, για παχυσαρκία και για διάφορες μορφές καρκίνου” συμπληρώνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου. Πιο συγκεκριμένα τα γαλακτοκομικά προσφέρουν:

Πρόληψη οστεοπόρωσης
: η υψηλή περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D3, αυξάνει την οστική μάζα και ενισχύει την σκελετική υγεία.

Υγεία του εντέρου: Ειδικά το γιαούρτι περιέxει ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής xλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων.

Προστασία του ανοσοποιητικό συστήματος
: Το ασβέστιο εκτός από τη σημαντική του συνεισφορά στην υγεία των οστών συμμετέχει και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Είναι απαραίτητο για τα κύτταρα του ανοσοποιητικού (φαγοκύτταρα) ώστε να είναι σε θέση να δεσμεύσουν και να εξουδετερώσουν όλες τις ξένες ουσίες.

Read More

And More