Τι να παραγγείλεις όταν βγεις με φίλους για φαγητό…

Θα βγεις με φίλους για φαγητό. Το TLIFE σου προτείνει τα φαγητά που μπορείς να παραγγείλεις ώστε να μην φύγεις “φουσκωμένη” ενοχές αλλά και να διασκεδάσεις χωρίς να καταπιέζεσαι…

Κι όπως λέει και ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς… “δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές, χαρείτε την έξοδό σας και κατά τη φάση του γεύματος ανοίξτε μια συζήτηση ώστε να καταναλώνετε αργά και μικρές ποσότητες”.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ένα πλήρες τραπέζι, δεν μπορεί παρά να έχει και εκείνα τα νόστιμα μικρά πιατάκια με τις διάφορες λιχουδιές. Μην σε απασχολούν οι θερμίδες. Τα επιλέξαμε έτσι, ώστε να βοηθήσουν τη γραμμή σου.

1. Μανιτάρια, μια μερίδα αντιστοιχεί σε 8 τεμάχια – 35 θερμίδες
Θεωρούνται κατάλληλα για αδυνάτισμα. Εμφανίζουν μειωμένο ποσό λίπους και αυξημένο ποσό πρωτεϊνών. Είναι πλούσια σε βιταμίνες οι οποίες θα αποδώσουν ενέργεια στον οργανισμό και θα μειώσουν τα συμπτώματα ημικρανιών, οστεοαρθρίτιδας και καρδιαγγειακών νόσων.

2. Μύδια με πιπεριά – 40 θερμίδες
Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, εμφανίζουν ευεργετικές ιδιότητες προς την χωνέψη και στην ερωτική διέγερση. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και έχουν χαμηλό ποσό λίπους.

3. Φέτα ψητή, με ντομάτα και πιπεριά – 98 θερμίδες (οι 4 πηρουνιές)
Προστατεύει την λειτουργία της καρδιάς και η θετική δράση της πιπεριάς είναι να τονώνει τον μεταβολικό ρυθμό. Θα πρέπει να καταναλωθεί σε λογική ποσότητα, ώστε να αποκομίσουμε τα μεγιστα οφέλη με μικρότερο ποσό θερμίδων.

ΣΑΛΑΤΕΣ

Πριν καταλήξεις στο αγαπημένο σου πιάτο, θέλεις να διαλέξεις την σαλάτα.

1. Πατατοσαλάτα – 362 θερμίδες
Προσφέρει πλούσιο ποσό φυτικών ινών και καλίου. Ιδανικό ποσό κατανάλωσης θεωρείται μέχρι 6 πιρουνιές.

2. Σαλάτα με θαλασσινά – 316 θερμίδες.
Εμφανίζει ισχυρή προστασία στη διατήρηση του σωματικού βάρους, έχοντας αυξημένη απόδοση πρωτεϊνών με μειωμένο ποσό λίπους.

3. Σαλάτα λαχανικών – 205 θερμίδες.
Θεωρείται η πιο χαμηλής θερμιδικής αξίας.Προσφέρει πλήθος απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων. Ρυθμίζει το σωματικό βάρος και την πορεία του σακχάρου στο αίμα, όπως επίσης ενισχύει τον ρυθμό του μεταβολισμού.

ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΥΜΑΤΑ

Όχι, δεν θα σου προτείνουμε μόνο ψητό κοτόπουλο και βραστά λαχανικά. Το μυστικό είναι να μην σκέφτεσαι καθόλου τι θα φας και να περάσεις καλά…

1. Στρογγανώφ με ρύζι – 460 θερμίδες
Εμφανίζει υψηλό ποσό πρωτεϊνών λόγω του συνδυασμού με το ρύζι. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι οι οποίοι κατανάλωναν σε συχνή βάση ρύζι, είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος. Δυστυχώς, δεν ενδείκνυται για ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν απο αυξημένη τιμή χοληστερόλης.

2. Μακαρονάδα με χταπόδι – 307 Θερμίδες
Θεωρείται ένα θρεπτικό γεύμα, πλούσιο σε βιταμίνη Α, φώσφορο και ψευδάργυρο. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Δεν θα πρέπει να προτιμηθεί απο άτομα οι οποίοι πάσχουν απο νόσους του γαστρεντερικού.

3. Μπιφτέκι στη σχάρα με ρύζι – 360 θερμίδες
Προσφέρει πλήρη στήριξη του μυϊκού ιστού με ταυτόχρονη ισορρόπηση του σωματικού βάρους. Επιπλέον, θα σε χορτάσει και θα νιώσεις γρήγορα πλήρης.

4. Συναγρίδα με χόρτα – 230 θερμίδες
Θεωρείται Α’ ποιότητας ψάρι που προστατεύει την λειτουργία της καρδιάς. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, D και Β3. Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά, ενώ περιέχει τα σημαντικά Ω3 λιπαρά. Τέλος, θεωρείται ιδανικό τρόφιμο – πρότυπο στη Μεσογειακή διατροφή και αποδίδει μόλις 230 θερμίδες με 21γρ πρωτεϊνης και μόνο 4γρ λίπους.

5. Ψαρονέφρι με ρύζι – 280 θερμίδες
Εμφανίζει χαμηλό ποσό λίπους και αυξημένο ποσό πρωτεϊνης. Αποδίδει μόλις 280 θερμίδες και τονώνει το νευρικό σύστημα και τις καύσεις του μεταβολισμού.

6. Σολομός με αγγινάρες – 240 θερμίδες
Ρυθμίζει την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, αυξάνει την καλή χοληστερόλη και είναι πλούσιο σε Ω3.

7. Φιλέτο στη σχάρα με ριζότο λαχανικών – 260 θερμίδες
Γεύμα, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ίχνοστοιχεία, φυτικες ίνες και πρωτεΐνες. Εμφανίζει θετική συμβολή στη μείωση του σωματικού βάρους, ενίσχυση του μυϊκόύ ιστού, ρύθμιση του σακχάρου και μείωση του αισθήματος πείνας.

Στην επιλογή του ποτού, θεωρείται ιδανική η επιλογή κρασιού. Προτιμήστε όποιο θέλετε, απλά να γνωρίζετε ότι ο ξηρός οίνος αποδίδει 80 θερμίδες ενώ ο γλυκός 100.

Ένα διαιτολόγιο για να θεωρηθεί υγιές, πέραν του θρεπτικού ελέγχου των τροφών, θα πρέπει να προσφέρει στο άτομο την δυνατότητα να παρευρίσκεται σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις χωρίς να νιώθει ενοχές για το τι να καταναλώσει και χωρίς να καταναλώνει τρόφιμα τα οποία θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των υπολοίπων, δημιουργώντας το αίσθημα ντροπής.

Read More

And More