Κατερίνα: “Δεν θέλω να χάσω κιλά, απλά έχω ένα σωσίβιο στην κοιλιά που δεν φεύγει με τίποτα”

Ερώτηση
Καλησπέρα, με λένε Κατερίνα και είμαι 23 χρονών. Έχω ύψος 1,67μ. και είμαι γύρω στα 49 κιλά. Δεν θέλω να χάσω κιλά, απλά έχω ένα σωσίβιο στην κοιλιά το οποίο δεν φεύγει με τίποτα… Καμιά φορά η κοιλιά μου γίνεται τόσο τεράστια με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται και οι άλλοι πως μια αδύνατη κοπέλα σαν εμένα να έχει τέτοια κοιλιά. Επίσης υπάρχει και ένα μικρό πρόβλημα κυτταρίτιδας.
Υ.Γ.: Δεν πίνω καθόλου νερό, ξεχνάω.
Κατερίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κατερίνα μου, το σωσίβιο στην περιοχή της κοιλιάς μπορείς να το χάσεις αν προσθέσεις στην καθημερινότητα σου άσκηση. Η περιοχή της κοιλιάς είναι όντως δύσκολη, γι’ αυτό η άσκηση είναι απαραίτητη. Σε ό, τι αφορά στις φορές που φουσκώνει πάρα πολύ, αυτό να φανταστώ συμβαίνει μετά τα γεύματα και είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που οι μύες δεν είναι σφιχτοί. Οι Σωστές Τροφές που είναι σημαντικό να ακολουθείς προκειμένου να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά είναι οι ακόλουθες:
Καυτερά καρυκεύματα (πιπέρι κλπ)
Λεμόνι
Σταφίδες / αποξηραμένα φρούτα
Πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες / Ρόφημα κρόκου Κοζάνης
Ελιές – Ελαιόλαδο
Ψάρι – θαλασσινά
Δημητριακά/ζυμαρικά Ολικής Άλεσης, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο
Καφές (ελληνικός – στιγμιαίος)

Από την άλλη όμως, αν βλέπεις ξαφνικά μέσα στην ημέρα την κοιλιά σου να φουσκώνει χωρίς να υπάρχει λόγος τότε θα σε συμβούλευα να επισκεφθείς ένα γιατρό μήπως και υπάρχει κάποιο προβληματάκι με το έντερό σου.

Εύα Καφετζή, BSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

/

And More