Μαρία Μενούνος: Πώς έχασε 20 κιλά!

Η Μαρία Μενούνος δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για τα παραπανίσια κιλά που είχε και τον τρόπο που τα έχασε. “Είναι κάτι με το οποίο παλεύουν πολλές γυναίκες. Και δεν χρειάζεται να είναι τόσο σκληρό. Έτσι κι εγώ κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως πρέπει να τελειώνω με αυτή την υπόθεση. Πρέπει να αλλάξω”.

Η Μαρία Μενούνος πριν και μετά (κάτω)

Τα πρώτα χρόνια που έφυγε από το σπίτι και το ελληνικό υγιεινό φαγητό των γονιών της, το έριξε “έξω” και δεν ήταν λίγες οι φορές που το μενού της περιελάμβανε πίτσα και τηγανητές πατάτες. Μέσα σε δύο χρόνια η Μαρία “έβαλε” 20 κιλά. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως ακόμη και τότε ήταν παχύσαρκη, όμως όπως η ίδια εκμυστηρεύεται έφτασε να φοράει Large και XL νούμερο παντελόνι. “Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Δεν ένιωσα ποτέ ότι έκανα δίαιτα. Απλά έκοψα ότι δεν ήταν καλό για την υγεία”.
Η Μαρία έχασε τα πρώτα 10 κιλά σε 5 μήνες. “Έκανα γυμναστική που έκαιγε ότι έτρωγα για μία εβδομάδα. Ξεκίνησα περιορίζοντας τα λιπαρά και αντικαθιστώντας τα με πιο καλό φαγητό”. Το πρόγραμμα της ελληνοαμερικανίδας είχε ως εξής: “Έτρωγα ένα γκρέιπφρουτ κάθε πρωί, επειδή όπως είχα ακούσει το φρούτο αυτό έχει την ιδιότητα να καίει το λίπος από το σώμα. Έτρωγα πολλά πικάντικα, καυτερές πιπεριές και αρκετό ξίδι, το οποίο άλλωστε και λατρεύω”.

Μικρά μυστικά
Στην προσπάθειά της να χάσει κιλά η Μαρία Μενούνος ήξερε ότι πρέπει να πίνει πολύ νερό. Έβαζε λοιπόν σε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό μερικές φέτες λεμόνι. “Αν συνηθίσεις να πίνεις νερό, αποφεύγεις τα αναψυκτικά”. Σε ό,τι αφορά στα φαγητά που επιλέγει ακόμη και σήμερα, αναφέρει: “Τρώω πολύ κοτόπουλο ή τόνο σε αραβική πίτα, που είναι εύκολο και γρήγορο να το φτιάξεις. Όταν όμως δεν έχω χρόνο… θα πάρω κι ένα κομμάτι πίτσα”!
Γυμναστική
Τα υπόλοιπα δέκα κιλά τα έχασε με τη βοήθεια ενός προγράμματος γυμναστικής που περιελάμβανε push-ups, διατάσεις, καθίσματα και κοιλιακούς. “Ακόμη έχω το πρόγραμμα εξάσκησης που μου είχε δώσει τότε ο γυμναστής μου” αναφέρει η Μαρία. Έκτοτε η γυμναστική έγινε τρόπος ζωής για την Μενούνος που κάνει Jogging, παίζει μπάσκετ μαζί με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται, αλλά και ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής με personal trainer στο σπίτι.
Πρόσφατα ανακάλυψε μια νέα μέθοδο γυμναστικής, η οποία βασίζεται σε μια ισραηλινή μέθοδο αυτοάμυνας. Ονομάζεται Krav Maga και σύμφωνα με την τηλεπαρουσιάστρια “είναι ό, τι καλύτερο για συνολική εξάσκηση. Δυναμώνει τους μύες, βοηθά στην καρδιαγγειακή λειτουργία και φυσικά στα γρήγορα αντανακλαστικά”. Κάνε κλικ εδώ και δες την Μαρία να κάνει μερικές απλές κινήσεις Krav Maga, όπως τις έδειξε για το αμερικανικό περιοδικό Fitness.
Ελληνική μουσική… το δικό της αντι-στρες!
Όπως δήλωσε η Μαρία στο Αμερικάνικο περιοδικό Fitness Magazine δεν υπάρχει τίποτε πιο αγχολυτικό από μια βόλτα με το αυτοκίνητο υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής. “Αν ποτέ βρεθείς στο Los Αngeles και πέσεις πάνω σε μια κοπέλα με cabriο, να τραγουδάει στα ελληνικά, αυτή θα είμαι σίγουρα εγώ”.

Η συμβουλή της σε σένα
“Νομίζω πως όλα είναι θέμα ισορροπίας. Σε κάθε περίπτωση δεν στερώ τον εαυτό μου από τίποτα. Τρώω ό,τι θέλω, όποτε θέλω, αλλά μικρότερες μερίδες. Όταν τρώω κάτι που δεν είναι τόσο υγιεινό, φροντίζω τις επόμενες ημέρες να κάνω πιο καλές επιλογές”.
Του Λευτέρη Σαββίδη

And More