Rebecca Romijn! Τα μυστικά διατροφής μιας Femme Fatale. Πώς έχασε 30 κιλά…

Όταν έχεις πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με τίτλο “Femme Fatale”, κανείς υποθέτει πως είσαι μια γυναίκα με αψεγάδιαστο σώμα. Η μοιραία Rebecca εκτός από τα εκθαμβωτικά της καταγάλανα μάτια, έγινε γνωστή στο Ηollywood και για το κορμί της. Όσοι είναι fan των ταινιών X-men θα θυμούνται το απίθανο κορμί της πίσω από το μπλε body painting που κάλυπτε κάθε της καμπύλη.

Πριν από περίπου 4 χρόνια η Rebecca έγινε μητέρα και έφερε στον κόσμο δύο κοριτσάκια. Η εγκυμοσύνη, αλλά και η περίοδος του θηλασμού άφησαν στην Rebecca 30 ολόκληρα κιλά. Δεν βιάστηκε όμως να κάνει δίαιτα! Έτσι, πριν ένα χρόνο περίπου η πανέμορφη ξανθιά πέρασε στην αντεπίθεση, έχασε τα κιλά και απέκτησε και πάλι την άψογη σιλουέτα της. Ποια είναι τα μυστικά της; Με ποιο είδος γυμναστικής

Η γυμναστική αλλιώς
Η Rebecca λάτρευε τη γυμναστική και πριν αποκτήσει παιδιά. Έλα όμως που αυτό δεν αρκούσε για να χάσει τα 30 επιπλέον κιλά! “Ό, τι έκανα πριν την εγκυμοσύνη – όπως για παράδειγμα η Pilates, που ακολουθούσα για 14 χρόνια – δεν είχε αποτέλεσμα μετά τη γέννα. Έπρεπε να βρω εντελώς διαφορετικό τρόπο να “προκαλέσω” το σώμα μου”! εξηγεί σε συνέντευξή της στο Fitness Magazine.

“Ένας φίλος μου πρότεινε να δοκιμάσω τη hot yoga. Στην αρχή η ιδέα να γυμνάζομαι επί μιάμιση ώρα σε ένα δωμάτιο με 40oC μου φαινόταν μαρτύριο. Όμως το να ιδρώνω ήταν εκείνο που έκανε να εθιστώ. Το σώμα μου άλλαξε δραματικά σχεδόν αμέσως” αναφέρει. Αν θέλεις να μάθεις κι εσύ τα μυστικά της Hot yoga κάνε κλικ εδώ.

Σε τρία μόλις μαθήματα παρατήρησε λιγότερο λίπος στην κοιλιά. “Τα γόνατα και τα πόδια μου είναι πιο δυνατά από ποτέ. Τα χέρια μου έχουν για πρώτη φορά γράμμωση. Και η στάση του σώματος είναι πολύ, πολύ καλύτερη” εξηγεί η ηθοποιός. Άλλωστε η yoga κάνει καλό και στη διάθεσή της: “Επίσης αισθάνομαι γεμάτη ενέργεια, εξαιτίας των βαθιών αναπνοών. Φεύγω κάθε φορά από το μάθημα ανάλαφρη και απαλλαγμένη από κάθε άγχος, ενώ με τόσο ιδρώτα το δέρμα μου αποτοξινώνεται και έχει υπέροχη αίσθηση”!

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής
Η Rebecca αποκαλύπτει στη συνέντευξή της το πρόγραμμα εξάσκησης που ακολουθεί: “Κάνω hot yoga τρεις φορές την εβδομάδα και τρέχω πίσω από τα δίδυμα κοριτσάκια μου κάθε μέρα! Είναι κι αυτή μια εξάσκηση από μόνη της. Στην αρχή έκανα yoga 5 φορές την εβδομάδα, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα πως εξαντλούσα το σώμα μου και είχα πόνους στην πλάτη. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να ακούς το σώμα σου και να ξέρεις πότε το παρακάνεις”

Άλλωστε η Rebecca λατρεύει τη γυμναστική και δηλώνει πως θα πάθαινε κατάθλιψη αν σταματούσε να γυμνάζεται.

Γυμναστική με τον αγαπημένο της…
“Με τον Jerry (τον άντρα της) κάνουμε ποδηλατάδες παρέα. Έχουμε ποδήλατα ανώμαλου δρόμου και μας αρέσει να ανεβαίνουμε με αυτά στα βουνά που βρίσκονται κοντά στο σπίτι” αναφέρει. “Κι επειδή ο άντρας μου είναι πολύ ανταγωνιστικός και πρακτικά πολύ καλός σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα, απολαμβάνω το γεγονός πως δεν είναι τόσο ευλύγιστος στη hot yoga που κάνει επίσης μαζί μου τον τελευταίο χρόνο. Είμαι καλύτερος από εκείνον…” αναφέρει ικανοποιημένη.

Gym Tip: To μυστικό για καλή και αποτελεσματική καρδιαγγειακή άσκηση (τρέξιμο, aerobic, περπάτημα) είναι να έχεις μαζί σου καλή μουσική. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Rebecca που εξηγεί πως αν αντί να ακούς την αναπνοή σου να βαραίνει από την προσπάθεια, έχεις τα ακουστικά με την αγαπημένη σου μουσική, τότε δεν θα παρατήσεις την προσπάθεια. Η λίστα με τα αγαπημένα fitness κομμάτια της Rebecca είναι η εξής!

Το πρόγραμμα διατροφής της
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και όσο θήλαζε τα μωρά της, η Rebecca δεν σκέφτηκε λεπτό να ελέγχει τη διατροφή της ή το βάρος της. “Ένα μικρό κομματάκι σοκολάτα μετά το δείπνο, έγινε σύντομα πολύ σοκολάτα ή μεγάλη ποσότητα κρασιού και pancake. Έτσι πέρασε αρκετός καιρός πριν ξεκινήσω δίαιτα (έγινε πριν περίπου ένα χρόνο στα τέλη του 2011).

Don’ts – Όσο ακολουθούσε αυστηρή δίαιτα έκοψε το αλεύρι, τα γαλακτοκομικά, τα λιπαρά, το κόκκινο κρέας, το αλκοόλ και τη ζάχαρη!

Do’s – Όσο ακολουθούσε αυστηρό πρόγραμμα, μπορούσε να τρώει άπαχο ψάρι, πολύ σασίμι (γιαπωνέζικο), σπανάκι, σαλάτα με χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο και στήθος κοτόπουλο. Σταδιακά και ύστερα από αρκετό διάστημα έβαλε και πάλι στο μενού το κόκκινο κρέας και η αλήθεια είναι πως αυτό που έδωσε πίσω τη χαμένη της ενέργεια.

Δίαιτα, τι δύσκολο πράγμα!

“Το να είμαι σε δίαιτα ήταν περίεργο από μόνο του. Δεν είχα κάνει δίαιτα ποτέ στη ζωή μου και ξαφνικά βρέθηκα να μετράω θερμίδες και να ζυγίζω το φαγητό μου” αναφέρει με ειλικρίνεια. “Το πιο δύσκολο όμως ήταν να μειώσω τη ζάχαρη. Την πρώτη εβδομάδα ένιωθα ότι θα πεθάνω από τη ληγούρα. Αλλά μετά τα πράγματα ήταν εύκολα” εξηγεί!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Top 10 Star Secrets
2012

Nτορέττα Παπαδημητρίου
Σίσσυ Φειδά

Michelle Obama
Daria Werbowy
Λάουρα Νάριες


And More