Γυμνάζεται; Κάνει διατροφή; Η Μαρία Ηλιάκη μιλάει στο TLIFE για τα fitness μυστικά της

Ένα χαμογελαστό κορίτσι με έξτρα δόση χιούμορ στο DNA της. Κάθε απόγευμα την απολαμβάνουμε στον Alpha και στο “Δέστε τους” να μας φτιάχνει τη μέρα. Σήμερα θα της απολαύσουμε και στο TLIFE να μας αποκαλύπτει τις διατροφικές της συνήθειες.

Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη δίαιτα/διατροφή;
Ναι ακολουθώ. Βασικά με έχει βάλει σε πρόγραμμα ένας πολύ καλός μου φίλος και διατροφολόγος, ο Γιώργος Μπουραΐμης, που τον φέρνουμε και στην εκπομπή. Με έχει βάλει σε ένα πρόγραμμα από τον Οκτώβριο και νομίζω ότι τα πάω πάρα πολύ καλά. Τους τρεις πρώτους μήνες ήταν πάρα πολύ σκληρό, ενώ τώρα μου έχει βάλει και μια ελεύθερη μέρα την εβδομάδα. Υπάρχουν και μέρες όμως που θέλω να μπω στο ψυγείο, να κλείσω την πόρτα και να τα φάω όλα!
Δυστυχώς δεν είμαι ο σωματότυπος και ο μεταβολισμός που είμαι πάρα πολύ αδύνατη και ό, τι κι αν φάω δεν με πιάνει. Αν φάω λίγο παραπάνω θα το καταλάβω οπότε πρέπει να προσέχω πάντα.

Γυμνάζεσαι;
Όχι, δεν έχω χρόνο να γυμναστώ! Βιολογικά δεν αντέχω, επειδή ξυπνάω από τις 5 το πρωί. Αλλά μου αρέσει πάρα πολύ να περπατάω τα σαββατοκύριακα στο βουνό, στο άλσος. Έχω βάλει ένα πρόγραμμα στο μυαλό μου, ότι από το Πάσχα και μετά, θα αρχίσω να γυμνάζομαι στο σπίτι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για το καλοκαίρι.

Όλες μας κάνουμε διάφορες “γουρουνιές” μερικές φορές στη διατροφή μας. Εσύ κάνεις;
Ναι κάνω. Δηλαδή μία φορά το μήνα που θα με πιάσει, μπορεί να φάω τα απίστευτα… Να συνδυάσω την πατάτα την τηγανητή με την σοκολάτα! Αν με αφήσεις μπορώ να τρώω 24 ώρες το 24ωρο. Μου αρέσει το φαγητό!

Ασχολείσαι με τη μαγειρική; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Μαγειρεύω τα απαραίτητα για τη διατροφή μου. Ξέρω να κάνω τα πάντα σε κοτόπουλο! Επειδή τρώω πάρα πολύ κοτόπουλο και γαλοπούλα, έχω βρει διαφορετικούς τρόπους να τα μαγειρεύω για να μην τα τρώω συνέχεια με τον ίδιο τρόπο. Μαγειρεύω μόνο όταν υπάρχει ειδική περίσταση! Όταν θέλω να μαγειρέψω πολύ για κάποιον που με ενδιαφέρει ή όταν καλώ κόσμο σπίτι. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι και η δεινή μαγείρισσα, δηλαδή η σπεσιαλιτέ μου είναι κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Ξέρω να φτιάχνω και φακές και φασολάκια, αλλά δεν πειραματίζομαι πολύ με την κουζίνα γιατί δεν έχω χρόνο.

Ποια είναι η συμβουλή σου στις αναγνώστριες του TLIFE;
Νομίζω ότι όταν τρεφόμαστε σωστά αυτό φαίνεται και στο πρόσωπό μας. Όσο πιο ωραία συμπεριφερόμαστε στο μέσα μας, βγαίνει και προς τα έξω οπότε να μην βλέπουν τη διατροφή σαν κάτι υποχρεωτικό, να το βλέπουν σαν κάτι που πρέπει να κάνουν για τον εαυτό τους. Και εγώ είδα ότι όσο πιο σωστά τρέφομαι, τόσο καλύτερα αισθάνομαι. Επίσης, να μην αγχώνονται με τη ζυγαριά! Γιατί όταν σταματήσεις να αγχώνεσαι, τα κιλά φεύγουν πιο γρήγορα.

Συνέντευξη στην Αγγελική Χριστοπούλου

Kάνε “κλικ” επάνω στις φωτογραφίες των επωνύμων και μάθε τα μυστικά τους στη διατροφή και την γυμναστική!

Αμαρυλλίς Άντα Λιβιτσάνου Jennifer Lopez

Natalie Portman Ναταλία Δραγούμη Britney Spears

And More