Η επιδερμίδα σου σε τραβάει στο κρύο; Τα 6 λάθη που κάνεις και πώς διορθώνονται!

Είναι αυτή η περίοδος στην ζωή μας που όλες έχουμε αυτή την ίδια ενοχλητική αίσθηση: το δέρμα μας έχει σκάσει, μας τραβάει και πολλές φορές τσούζει. Για το θέμα αυτό έχω μιλήσει οοοοοολαααα αυτά τα χρόνια που μεταφράζονται σε 11 Χειμώνες με πολλούς δερματολόγους και στα αυτιά μου έχουν φτάσει πολλά και διαφορετικά tips. Κι επίσης, ξέρω πια τι ακριβώς συμβαίνει λάθος γι’αυτό και μπορώ να καυχιέμαι πως η δική μου επιδερμίδα δεν με τραβάει (εντάξει, τις περισσότερες φορές!).

Διάβασε παρακάτω- εντόπισε τα λάθη- εφάρμοσε τα tips για να είσαι έτοιμη για τους επόμενους δύο μήνες Χειμώνα που υπολείπονται!

1. Χρησιμοποιείς ενυδατική λοσιόν και όχι ενυδατική κρέμα

Σούπερ ενυδατική κρέμα προσώπου σε μορφή balm, Ultra Facial Deep Moisture Balm της Kiehl’s (€29.00)

Όχι! Η λεπτόρρευστη ενυδατική που χρησιμοποιούσες τους προηγούμενους μήνες δεν κάνει δουλειά πλέον. Αντάλλαξε την ενυδατική λοσιόν σου με μια ενυδατική κρέμα και στο πρόσωπο και στο σώμα σου και αύξησε την ποσότητα που βάζεις. Οι κρέμες μπαίνουν συνήθως σε βάζο και όχι σε σωληνάριο και μπορείς να το διαχωρίσεις και από εκεί.

2. Ενυδατώνεσαι την λάθος ώρα

Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να απλώσεις την κρέμα σου. Και αυτή η ώρα είναι ακριβώς μετά το μπάνιο όσο οι πόροι της επιδερμίδας σου είναι ακόμη ανοιχτοί. Και υπάρχει και συγκεκριμένο μέρος που πρέπει να απλώσεις την κρέμα σου. Μέσα στο μπάνιο που υπάρχουν υδρατμοί. Ακόμη καλύτερα; Άρπαξε την κρέμα σου και βαλ΄τη μέσα στο ντους!

3. Κάνεις ντους με πολύ καυτό νερό

Πολυχρηστικό ξηρό λάδι για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά Olive & Oil Multi-effective Dry Oil της Macrovita (€36.00)

Η επιφάνεια της επιδεμίδας μας έχει έλαια, το λεγόμενο υδρολιπιδικό φιλμ, που δρα προστατευτικά στην επιδερμίδα μας και την διατηρεί ενυδατωμένη. Όταν, λοιπόν, μπαίνεις για μπάνιο και χρησιμοποιείς πολύ καυτό νερό αυτό που κάνεις είναι να κατατρέφεις- λιώνεις τα έλαια. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στην αίσθηση του καυτού νερού τους πολύ κρύους μήνες (ούτε εγώ μπορώ) άπλωσε λάδι στο σώμα σου πριν μπεις στο μπάνιο. Έτσι δημιουργείς ένα δεύτερο προστατευτικό στρώμα που δεν καταστρέφεται τόσο εύκολα. Σαν να πρέπει κάποιος να ξεκλειδώσει δύο πόρτες ασφαλείας για να μπει στο σπίτι σου.

4. Χρησιμοποιείς τα λάθος προϊόντα καθαρισμού
Τα σκληρά σαπούνια διαταράσουν το PH της επιδερμίδας μας και ενισχύουν αυτή την αίσθηση τραβήγματος. Χρησιμοποίησε ενυδατικά καθαριστικά gel που είναι αυτά που έχουν συνήθως χρώμα και δεν είναι διάφανα.

5. Δεν χρησιμοποιείς sleeping masks

Μάσκα ενυδάτωσης νυκτός με κρεμώδη υφή, Moisture Surge Overnight Mask της Clinique (€36.50)

Τα τελευταία 1-2 χρόνια οι μάσκες ύπνου είναι τεράστια τάση και μας αρέσουν πολύ. Αυτό που κάνουν είναι να ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα όσο κοιμόμαστε κι έτσι το άλλο πρωί να μην έχεις αυτή την αίσθηση τραβήγματος αλλά και να δείχνεις πιο ξεκούραστη. Για super boosted αποτέλεσμα μπορείς να κάνεις και layering προϊόντων: serum, κρέμα και από πάνω ένα παχύ στρώμα της αγαπημένης σου sleeping mask.

6. Το beauty routine σου δεν περιλαμβάνει… τύλιγμα!

Γάντια ανάπλασης χεριών από την Magic Stripes, €38.00 από την Make Me Up. Μόνο αν τα δοκιμάσεις θα καταλάβεις πόσο θαυματουργά είναι για τα χέρια σου και πόση ενυδάτωση κάνουν!

DIY συνταγή για super ενυδάτωση που πάντα πιάνει: αφού κάνεις το ντους σου, πάρε το νερό με ταμποναριστές κινήσεις, άπλωσε ένα γενναιόδωρο στρώμα ενυδατικής κρέμας και τύλιξε τα πόδια σου για καμιά ώρα με σελοφάν. Κάνε το ίδιο και για τα πέλματά σου και για τα χέρια σου με κάλτσες και γάντια.

Read More

And More