Η παραθαλάσσια κατοικία που “αγκαλιάζει” τον αυστραλιανό φυσικό πλούτο

Τίποτα στην εξωτερική όψη αυτής της παραθαλάσσιας μονοκατοικίας δεν σε προδιαθέτει για όσα πρόκειται να αντικρίσεις μπαίνοντας στο πολυτελές εσωτερικό της! Αντιθέτως, μπορεί το εκκεντρικό παρουσιαστικό της να παραπέμπει σε ξύλινο βιομηχανικό… container στη μέση της ερήμου, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την επιτομή του easy living design και μάλιστα δίπλα στην παραλία!

Χτισμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο, το beach house στο Point Lonsdale της Βικτώρια στην Αυστραλία καταφέρνει να συνδυάσει τα φυσικά υλικά με το υγρό στοιχείο που το περιβάλλει και τις “ζεστές” υφές ενός cozy σπιτιού. Οι τέσσερις κρεβατοκάμαρες, η ανοιχτή κουζίνα και το ιδιαιτέρως ευρύχωρο σαλόνι της μονοκατοικίας έχουν δημιουργηθεί με βάση την open plan διάταξη και χωρίζονται σε δύο επίπεδα, αλλά όχι δύο ορόφους! Με έμφαση στη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική, οι διακοσμητικές γραμμές του παραθαλάσσιου αυστραλιανού σπιτιού επικεντρώνονται στο σκανδιναβικό και μινιμαλιστικό στυλ, υιοθετώντας ήπιες χρωματικές εναλλαγές στηριζόμενες στη layering μονοχρωμία.

Το ξύλο και η πέτρα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό που έγινε από το InForm studio, επιτυγχάνοντας ισορροπία ανάμεσα στον περιβάλλοντα χώρο και το interior design. Τα ανοιχτόχρωμα από σημύδα πατώματα καλύπτουν όλες τις επιφάνειες του σπιτιού, ενώ το τζάκι που κυριαρχεί στο καθιστικό είναι επενδυμένο με εκτεθειμένο τούβλο και “μωσαϊκού” τύπου πέτρινες χρωματιστές πινελιές!

Και στον εξωτερικό χώρο, όμως, το design είναι μοναδικό, μιας και συνδυάζονται στοιχεία έντονης βλάστησης από τη σαβάνα, με περισσότερο… μεξικάνικες και ερημικές λεπτομέρειες! Κάκτοι και φυλλωσιές “πλέκονται” γύρω από το πέτρινο deck που πλαισιώνει την πισίνα, ενώ το εξωτερικό lounge και το πέτρινο barbeque έχουν τοποθετηθεί στο ξύλινο deck του κήπου.

Πάρε μια ιδέα από την εντυπωσιακή μονοκατοικία στο Point Lonsdale στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Στο minimal σαλόνι του σπιτιού κυριαρχεί το πέτρινο τζάκι και η γκρι μονοχρωμία.

Η ενιαία και λειτουργική κουζίνα του σπιτιού κινείται σε επιβλητικές ασπρόμαυρες αποχρώσεις.

Το master υπνοδωμάτιο έχει έντονο σκανδιναβικό χαρακτήρα με έμφαση στο ξύλο και τις διαφορετικές υφές.

Το δεύτερο υπνοδωμάτιο της κατοικίας “παίζει” με τις βαθιές αποχρώσεις του πετρόλ και του χακί.

Το μπάνιο του σπιτιού είναι σχεδιασμένο στο ρυθμό της κουζίνας, όπου μεσουρανεί πέρα από το λευκό πλακάκι, η πέτρα και οι ασπρόμαυρες νότες.

Το εξωτερικό deck του σπιτιού.

Η ειδυλλιακή πισίνα και το lounge του κήπου.

Read More

And More