Ηλίας Ψινάκης: Παρασημοφόρησε 37 πρέσβεις σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Μαραθώνα! Video και φωτογραφίες

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ακόμη μια φορά από τον Δήμαρχο Μαραθώνα… Ο Ηλίας Ψινάκης οργάνωσε μια ειδική εκδήλωση για να τιμήσει τους 37 πρέσβεις της χώρας μας. Άνθρωποι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης βρέθηκαν στο Δήμο Μαραθώνα και παρασημοφορήθηκαν για τη συμβολή και την προσπάθειά τους να προωθήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, σε μια εκδήλωση που έγραψε… ιστορία.
Ο Ηλίας Ψινάκης μάλιστα, είναι ο πρώτος Δήμαρχος Μαραθώνα που κατάφερε να συγκεντρώσει και τους 37 πρέσβεις που προωθούν τη χώρα μας και να τους τιμήσει… παρασημοφορώντας τους με το παράσημο του “Ambassador of Marathon in the World”. Όλα αυτά φυσικά σε ένα event που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού.
“Η αποψινή τιμητική βραδιά και η παρασημοφόρηση σας αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε όλοι οι Έλληνες, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, για την αμέριστη συμπαράσταση σας και τη συνεχή προώθηση, ανά τον κόσμο, από πλευράς των χωρών σας, των αξιών και των ιδεών του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Ευγενούς Άμιλλας, αξίες που γέννησε η Ελλάδα”, ανέφερε στο λόγο του ο Ηλίας Ψινάκης αναγγέλλοντας τη δημιουργία του Ιδρύματος ΜΑΡΑΘΩΝΑ. “Στόχος και όραμα είναι η διάδοση και συνεχής προώθηση των εν λόγω αξιών και ιδεών, σε όλη την υφήλιο. Και βεβαίως το ίδρυμα παραμένει στη διάθεση των χωρών σας, προκειμένου με τη συνεργασία και συμβολή όλων να επιτευχθεί ο στόχος”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Ως Δήμαρχος Μαραθώνα, ενός από τους πιο Ιστορικούς και αναγνωρίσιμους Δήμους Διεθνώς, που συμβολίζει τις αξίες ολόκληρης της Ελλάδας, θεωρώ καθήκον μου, να σας ευχαριστήσω και να σας τιμήσω προσωπικά για τη συνολική σας συνεισφορά, με το τιμητικό παράσημο του “Πρεσβευτή του Μαραθώνα στον Κόσμο”!”

Θέλοντας, μάλιστα, να ενισχύσει την πρωτοβουλία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ανέλαβε δράση και έδωσε το δικό του στίγμα στη βραδιά, καλώντας στην εκδήλωση και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη που ήδη ανακοίνωσε τη δημιουργία της Αμφικτιονίας Ιστορικών Δήμων Ελλάδας με στόχο την ανάκτηση των γλυπτών του Παρθενώνα. Γιατί, μόνο οι προσπάθειες της Amal Alamuddin δεν αρκούν!
Στην εκδήλωση βρέθηκε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, η Ζωή Λάσκαρη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και πολλοί άλλοι. Ενώ, ιδιαίτερα τιμητική θέση είχε και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η γνωστή ερμηνεύτρια και πρώην υπουργός Τουρισμού (που είχε τραγουδήσει αφιλοκερδώς και στο Δήμο Μαραθώνα) είναι η γυναίκα που με τη φωνή της προωθεί τη χώρα μας στο εξωτερικό με κάθε ευκαιρία!
Τέλος, να σου θυμίσω πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει του αθλητικού Μαραθωνίου που διοργανώνεται την Κυριακή και σκοπός είναι, με τη στήριξη και της ΚΕΔΕ, να ενταθεί η μάχη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα!

Read More

And More