Irini: “Ή την προτιμάνε επειδή είναι και η εύκολη της παρέας;”

Γιατί όλοι οι άντρες προτιμούν την “κολλητή” μου και απορρίπτουν εμένα; Πάνε πάνω από πέντε χρόνια που είμαι μόνη!!! Δεν θα ξανακάνω εγώ σχέση;

Μόλις πριν από λίγο ξαναεισέπραξα μια ακόμη απόρριψη. Πάλι για αυτήν!!! Τι παραπάνω έχει από μένα; Ή την προτιμάνε επειδή είναι και η εύκολη της παρέας;

Σας παρακαλώ, λύστε μου αυτήν μου την απορία!

Irini

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Το σίγουρο είναι πως είναι καλύτερος άνθρωπος από σένα που βγαίνεις και χαρακτηρίζεις τόσο εύκολα την ηθική της κολλητής σου με κακία και φθόνο. Μπορεί η φίλη σου να έχει χιούμορ, να είναι πιο άνετη, πιο φιλική πιο όμορφη, περισσότερο καλλιεργημένη, εξυπνότερη, δραστήρια κλπ κλπ. Είσαι ήδη 5 χρόνια μόνη σου και αντί να κάνεις την αυτοκριτική σου ρίχνεις το φταίξιμο στη φίλη σου. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να απομακρυνθείς από την κοπέλα γιατί της αξίζει σίγουρα μια καλύτερη φίλη.

  2. Διαπιστώνω με απογοήτευση πως η κοινωνία εξακολουθεί να συνδέει την ηθική μιας γυναίκας με τον αριθμό των ερωτικών της συντρόφων και τη σεξουαλική της συμπεριφορά. Για τους άνδρες δεν ισχύει ο χαρακτηρισμός “εύκολος”, ε; Από τους άνδρες είναι αναμενόμενο το slut shaming, αλλά από γυναίκα προς γυναίκα πάει πολύ. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε δύο πράγματα: 1) η ηθική συνείδηση ενός ανθρώπου -και δη μιας γυναίκας- δεν εξαρτάται από την έκφραση της σεξουαλικότητάς της και 2) το ότι μια γυναίκα είναι άνετη, φιλική και φλερτάρει με τους άνδρες (χωρίς απαραίτητα να κάνει σεξ μαζί τους από το πρώτο βράδυ, αλλά κι αν κάνει, ποιο το πρόβλημα;) δεν σημαίνει ότι φέρει την ταμπέλα της εύκολης. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί ανήκουν στο παρελθόν, όταν τα κοινωνικά ήθη επικροτούσαν την αγνή γυναίκα, που εξέφραζε ένα είδος “οικόσιτης” σεξουαλικότητας (δηλαδή έκανε σεξ μόνο στο πλαίσιο του γάμου και με σκοπό την απόκτηση παιδιών), και κατά συνέπεια στιγμάτιζαν ως “πόρνες” και “εύκολες” όσες συνήπταν προγαμιαίες σχέσεις. Στο δια ταύτα τώρα: αντί να κατηγορείς τη φίλη σου και να της προσάπτεις τις δικές σου ανεπάρκειες, βρες τι κάνεις λάθος εσύ. Ενδεχομένως να μην είσαι τόσο πρόθυμη να βγεις ραντεβού και να φλερτάρεις ή απλώς να μην αρέσεις στον συγκεκριμένο τύπο άνδρα που συνηθίζετε να κάνετε παρέα και να βγαίνετε. Είναι φανερό πως η αυτοεκτίμησή σου είναι πολύ χαμηλή και αυτό πιθανότατα αποτυπώνεται στην κοινωνική σου συμπεριφορά. Βρες λοιπόν τα θετικά σου στοιχεία και ανάδειξέ τα. Δεν θα σου πω “δες τι κάνει η φίλη σου και κάντ’ το και συ”, γιατί είναι λάθος τακτική. Η φίλη σου έχει τη δική της προσωπικότητα, εσύ έχεις τη δική σου και δεν υπάρχει λόγος να αντιγράφεις τους άλλους. Τέτοιου είδους αντιγραφές καταλήγουν πάντα σε κακέκτυπα με αρνητικές συνέπειες. Καλή τύχη!

  3. Τα είπε όλα όπως έπρεπε να ειπωθούν η σχολιαστρια Εύα. Είναι ντροπή (εκτός από αντικειμενικά απαράδεκτο) να σκέφτεσαι και να εκφράζεσαι με τέτοιους όρους για άλλες γυναίκες. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που όποιος και όποια (εκτός από την κολλητή σου) σε πλησιάζει φεύγει τρέχοντας. Κρίμα που δεν γνωρίζω την κοπέλα να της πω να δώσει άμεσα τέλος στη φιλία σας. Αν δεν θέλεις να καταστρέψεις τον εαυτό σου, να ζεις μέσα στη χυδαία βαρβαρότητα, ζήτα βοήθεια για τον παθολογικό φθόνο που αισθάνεσαι για τους άλλους (έχει βαθιές ρίζες μέσα στον τρόπο που μεγάλωσες και στα πρότυπα και ερεθίσματα που είχες και έχεις) , καλλιέργησε το πνεύμα και την προσωπικότητα σου και άλλαξε στάση ζωής επειγόντως.

  4. Μην φοβάσαι όλοι έχουμε μέσα μας το αγνό και το σκοτεινό κομμάτι του Εαυτού μας και τα συναισθήματά που εκφράζεις είναι πολύ ανθρώπινα. Δεν ξέρω αν πραγματικά νιώθεις αγάπη για τη φίλη σου όχι όμως κατανοώ πως είναι δύσκολο να ζεις στη σκιά ενός ανθρώπου. Να παροσιάζεις τον καλύτερο σου εαυτό για να απογοητευθείς στο τέλος. Όμως το θέμα πρέπει να το λύσεις με το καλύτερο κομματι του εαυυτού σου γιατί είναι άδικο για σένα να βιωνεις ζήλια για τη φίλη σου. Αρχικά δυο πολύ γητευτικά σημεία σε έναν άνθρωπο είναι η καλή διάθεση και η αυτπεποίθηση. Απο τα συναισθήματα που περιέγραψες μάλλον πλέον είσαι ήδη προκατειλλημένη και εκπέμπεις γύρω σου μια ανασφάλεια και μια κακοδιαθεσία Ότι σκφτεσαι αποτυπώνεται στη γλώσσα του σώματος στα πάντα σου. Καλό ήταν να δέχεσαι την απόρριψη ατομικά αρχικά. Ο τάδε με απέρριψε επειδή αρχικά εμένα δεν θέλει. Μην γυρνάς το δείκτη πάντα στη φίλη σου. Το αν τελικά επιλεγουν εκείνη, είναι μια άλλη υπόθεση που δεν πρέπει να σε αφορά. Και στ τελική γιατί θα πρέπει πάντοτε να βγαίνεις με τη συγκεκριμένη κοπέλα, γνωρισε άνδρες κ μέσω άλλων παρεών. Ίσως αυόγια αρχή να σε βοηθήσει.

  5. Στο γράμμα σου δε λες τίποτα για σένα. Μόνο κατηγορείς και στολίζεις τη φίλη σου. Ωραία ηθική και η δική σου. Έτσι έχεις μάθει να κάνεις; Να πιστεύεις πως για τη δική σου ανεπάρκεια φταίνε οι άλλοι, το σύμπαν, ο ανάδρομος Ερμής; Πολύ εύκολο και βολικό, ε; Για δες λίγο καλύτερα και με περισσότερη ειλικρίνεια μέσα σου και θα καταλάβεις γιατί είσαι 5 χρόνια μόνη. Να είναι η αντιπαθεια και η μιζέρια που βγάζεις; Να είναι η ζήλια που σε οδηγεί να ανταγωνίζεσαι και να συγκρίνεσαι με τη φίλη σου, συνεπώς να ενδιαφέρεσαι για εκείνους που τη φλερτάρουν και να προσπαθείς να τους κερδίσεις εσύ; Να είναι η απελπισία που σε κάνει να την πέφτεις στον πρώτο τυχόντα; Να είναι που καλό θα ήταν να αρχίσεις να βλέπεις έναν ψυχολόγο;

  6. Αγαπητή Eleni ωραίες οι θεωρίες, αλλά στην πράξη ζείς στην Ελλάδα και οι άντρες εδώ μόνο με μια λέξη χαρακτηρίζουν τις άνετες και fuckable. Όσο για την Εύα, πάλι δεν συμφωνώ. Η γράφουσα δεν δίνει πολλές πληροφορίες για να της απαντήσουμε ορθά. Για να χαρακτηρίζει ‘εύκολη’ τη φίλη της κάτι έχει δεί. Αυτό που έχω να απαντήσω λοιπόν στη γράφουσα είναι ναί. Γι’αυτό.

  7. Κυρία/κύριε Ζ (δεν ξέρω τι είστε και πώς να σας προσφωνήσω), θεωρείτε πως η συμπεριφορά και η άποψη των ανδρών είναι βαρόμετρο ηθικής και απώτατος ρυθμιστής της συμπεριφοράς των γυναικών; Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε οι γυναίκες; Να κλειστούμε στο σπίτι, να περιμένουμε να κάνουν οι άνδρες το πρώτο βήμα, να καταπιέζουμε τη σεξουαλικότητά μας, να μην δείχνουμε ότι απολαμβάνουμε το σεξ, μόνο και μόνο για να μην μας κακοχαρακτηρίσουν οι άνδρες; Οι άνδρες δηλαδή τι παραπάνω έχουν και δικαιούνται να συμπεριφέρονται όπως θέλουν; Αυτά τα χαζά στερεότυπα μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό. Ας μην ασχολούμαστε με το τι κάνει ο διπλανός μας στην προσωπική του ζωή, ας καλλιεργήσουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας, μακριά από μιζέριες και σεμνότυφες συμπεριφορές.

  8. Χωρίς να παίρνω το μέρος της γράφουσας, δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι εσείς που γράφετε τις κάνετε μία άδικη κριτική χωρίς να γνωρίζετε καν το τι άνθρωπος πραγματικά είναι. Δηλαδή όλοι εσείς που της επιτίθεστε, δεν είχατε ποτέ το αίσθημα της ζήλιας? ʼνθρωποι είμαστε και έχουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Και γω έχω βρεθεί σε δίλημμα άσχετο με την κοπέλα που γράφει αλλά τι σημαίνει? Δεν έχετε ζηλέψει ποτέ εσείς? Δεν έχετε νιώσει αδικημένοι σε κάτι? Χωρίς να το θέλετε δεν έχετε συγκριθεί με κάποιον μέσα σας και ας ήταν φίλο σας? Ας κοιτάξει καθένας πρώτα τα σκάρτα του εαυτού του, ας γίνει τέλειος ( που ουδείς αναμάρτητος ) και μετά ας ρίξει τη πέτρα. Όσο για σένα αγαπητή φίλη το πρώτο που σκέφτηκα και δεν είδα κανείς να αναφέρει ως σκέψη, είναι μήπως ότι είσαι πολύ σοβαρή ή επιλεκτική αρκετά με τους ανθρώπους. Δεν είναι κακό να τα υπολογίζεις όλα πρώτα αλλά μήπως αυτό σε καθυστερεί και φαίνεσαι απρόσιτη.

  9. Δηλαδή αν η άλλη ντύνεται με το βυζι έξω να ντυθεί έτσι και η κοπέλα για να αρέσει και να ανέβει η αυτοπεποίθηση;; Στους άντρες αρέσουν αυτές που τα έχουν έξω και όχι αυτές που το δίνουν δύσκολα αν μια κοπέλα είναι η ασχημουλα της παρέας πρέπει δηλαδή να γίνει αυτή μοντέλο για να της τα ζητήσουν;; Ε όχι τότε ο γεωργουλης δεν θα ερωτεύοταν ποτέ την σταυροπουλου στο είσαι το ταίρι μου κορίτσι μου να είσαι ο εαυτός σου μην αλλάξεις για να στην πέσουν οι πρωτοκλασσατοι γκόμενοι αξίζεις πολλά παραπάνω από μια ξωβυζι μπλούζα και μην μου πείτε ότι η άλλη που τα έχει έξω δεν προκαλεί γιατί θα σας πω είναι η ανθρώπινη φύση να πέφτει το μάτι…

  10. Απ όσα γράφεις ακούγεσαι κάπως “απελπισμένη”. Μήπως αυτό φαίνεται γενικότερα με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνεις την εικόνα σου? δες το λίγο χαλαρά. Μια παροιμία λέει “Βρήκα αυτό που έψαχνα , όταν σταμάτησα να το γυρεύω”.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More