Καλομοίρα: Θα είχα χάσει το μυαλό μου αν έμενα μπροστά από τα φώτα!

– Καλομοίρα is back! Πως αισθάνεσαι τώρα που αναπνέεις και πάλι… Ελλάδα.
– Τέλεια! Εχει ανοίξει η καρδιά μου! Νιώθω μία απίστευτη χαρά για όλο αυτό που μου συμβαίνει… Μου είχε λείψει η Ελλάδα, μου είχε λείψει το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού. Σας είχα πεθυμήσει (γέλια).

– Αν έχω καταλάβει καλά, έχετε έρθει όοολοι μαζί! Εσύ, ο Γιώργος, τα αγόρια, ακόμα και η μπέμπα;
– Μια χαρά τα έχεις καταλάβει… Έχουμε έρθει όλοι μαζί, ναι ακόμα και η μπέμπα!
– Είναι μόλις τεσσάρων μηνών;
– Ακριβώς, αλλά από την στιγμή που δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά της ούτε μια μέρα, είπαμε να την κάνουμε το πιο… πολυταξιδεμένο μωρό του κόσμου. Γιατί όχι;
– Εντάξει, έφτασε η ώρα να ομολογήσεις ότι το αεροπλάνο μετέφερε αποκλειστικά και μόνο τις δικές σας βαλίτσες…
– Παραλίγο (γέλια)… Η αλήθεια είναι ότι πήραμε πολλές βαλίτσες, αλλά είναι πολλά και τα παιδιά, είναι και χειμώνας… Πιάνουν χώρο τα χειμωνιάτικα!
– Συγνώμη, αλλά όταν ξεκίνησες το… πακετάρισμα και την μεταφορά, δεν σκέφτηκες ούτε μία στιγμή του… “τι πάω να κάνω τώρα”; “Που πάω να μπλέξω”;
– Really; Όχι, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη, που δεν το σκέφτηκα. Μάλλον κάτι τέτοιο θα το σκέφτηκε ο Γιώργος, που ως μπαμπάς είχε αναλάβει να σηκώσει όλα τα… “οικογενειακά βάρη” (γέλια).
– Επειδή σε περιμένει δουλειά εδώ και θα τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, να υποθέσω πως τα παιδιά δεν θα τα αναλάβει μόνος του ο Γιώργος…
– Όχι καλέ (γέλια)! Έχουμε πάρει μαζί και τη… σούπερ-γιαγιά μας. Έχει έρθει μαζί μας και η μαμά μου. Η γιαγιά είναι ο φύλακας – άγγελός μας. Δεν θα μπορούσα να πάρω μία τέτοια απόφαση, αν δεν ήξερα ότι θα έχω την βοήθεια της μαμάς μου. Δεν είμαι και τόσο τρελή!

– Και τα αγόρια να υποθέσω πως τρελαίνονται για τη γιαγιά…
– Τρελαίνονται και για τις γιαγιάδες μας και για τους παππούδες μας. Αφού και οι τέσσερις τους κάνουν όλα τα χατίρια.

– Άρα, ήρθες για να μείνεις;
– Ο σχεδιασμός μας λέει ότι θα εγκατασταθούμε μόνιμα εδώ, τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο που θα είναι το “Rising Star” στον αέρα. Βέβαια, ο Γιώργος για τις δουλειές του θα αναγκαστεί μέσα σε αυτό το διάστημα να πηγαινοέρχεται.
– Σου έχει περάσει από το μυαλό να έρθεις… για τα καλά Ελλάδα; Να μείνεις μαζί με την οικογένειά σου εδώ και να μην ξανά επιστρέψεις στην Αμερική;
– Αν και έχω μάθει να μην λέω μεγάλα λόγια, όχι δεν το έχουμε σκεφτεί καθόλου με το Γιώργο να έρθουμε να μείνουμε μόνιμα Ελλάδα. Στην Αμερική έχουμε βάλει τα πράγματα σε μία τάξη…
– Οπότε θα μείνεις εδώ μέχρι τον Απρίλιο;
– Ναι, και μετά θα έρθω και πάλι το καλοκαίρι, για να κάνουμε την βάπτιση της μπέμπας μου.
– Τα αγόρια – σε όποιο βαθμό καταλαβαίνουν – είναι ενθουσιασμένα με όλη αυτή τη τεράστια αλλαγή;
– Θέλει και ρώτημα; Η χαρά τους γι ΄αυτή την μεγάλη βόλτα είναι απίστευτη.
– Οπότε θα είναι εδώ μαζί με την γιαγιά…
– Όλες εκείνες τις ώρες που εγώ θα λείπω και τις ώρες φυσικά που δεν θα έχουν σχολείο…
– Θα πάνε σχολείο;
– Εννοείται… Όχι, ακριβώς σχολείο. Πως το λέτε εσείς εδώ; Παιδικό σταθμό… Έτσι κι αλλιώς παιδικό πήγαιναν και στην Αμερική και δεν θέλω να τους το αλλάξω αυτό. Επίσης, το θεωρώ τέλειο να μπορέσουν για κάποιο χρονικό διάστημα να βρεθούν και να κάνουν παρέα με τα ελληνόπουλα. Να ακούσουν και να μάθουν από τόσα μικρά πράγματα για την Ελλάδα.

– Όση ώρα περνά, τόσο αντιλαμβάνομαι πως είσαι κι εσύ μία απίστευτη χαζομαμά…

– Τα παιδιά μου είναι όλος ο κόσμος μου. Όπως και ο Γιώργος… Είμαι περήφανη για την οικογένειά μου. Για να είμαι εγώ καλά, πρέπει πρώτα εκείνοι να είναι καλά.
– Όταν ξεκινούσες το ταξίδι σου μπροστά από τα φώτα και τη μουσική, μπορούσες να φανταστείς πως δεκαπέντε χρόνια μετά, θα ήσουν μία γυναίκα με τρία μωρά παιδιά; Είχες αυτή την εικόνα για σένα;
– Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω μητέρα. Λάτρευα τα παιδιά και ευχόμουν ο Θεός όταν το θελήσω, να με βοηθήσει να τα αποκτήσω. Και για να καταλάβεις την κατάστασή μου, τώρα που απέκτησα και την κόρη μου, δεν μπορώ να φανταστώ πως ήταν πριν η ζωή μου μόνο με τα αγόρια. Ενώ όσο είχα τα αγόρια δεν μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου, χωρίς τα παιδιά (γέλια).
– Το να είσαι μαμά διδύμων και στη συνέχεια να γίνεσαι και πάλι μαμά, χωρίς να έχει περάσει καιρός, δεν είναι κι εύκολο πράγμα.
– Πλάκα κάνεις (γέλια); Καθόλου… Στην αρχή τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Για να τα καταφέρω και να μην τρελαθώ, αναγκάστηκα να ακολουθήσω πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αναγκάστηκα να λειτουργώ με φοβερή οργάνωση.
– Ήσουν πάντα της… οργάνωσης και του… προγράμματος ή τα μωρά σου δημιούργησαν αυτή την ανάγκη;
– Όχι, με το πρόγραμμα και με την οργάνωση πάντα το ΄χα. Μάλιστα, τώρα με τα μωρά κινδύνευσα δε να κολλήσω πολύ… Όμως, ο Γιώργος με έσωσε. Ο Γιώργος είναι πιο χαλαρός τύπος, πιο ψύχραιμος κι έτσι όλο αυτό ήρθε και λειτούργησε ιδανικά.

– Είσαι αυστηρή μαμά; Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ την Καλομοίρα… αυστηρή μαμά;
– Θέλω να είμαι αυστηρή μαμά, αλλά δεν τους πείθω (γέλια).Ααα, κοίτα, προσπαθώ να είμαι αυστηρή, μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται.
– Πριν από περίπου δέκα χρόνια, αποφάσισες να εγκαταλείψεις τα πάντα εδώ, να σταματήσεις μία καριέρα που ήταν ανοδική και να φύγεις για την Αμερική. Τώρα που τα χρόνια πέρασαν, πιστεύεις πως αυτή ήταν μία σωστή απόφαση;
– Βέβαια… Αυτή η απόφαση μου έκανε καλό. Μπορεί η μουσική να είναι η ζωή μου, να είναι κάτι σαν το νερό, το φαγητό, τον ύπνο, όμως, ήθελα να κάνω οικογένεια. Κι από την στιγμή που ο Γιώργος ήταν και είναι ο έρωτας της ζωής μου, όλο αυτό δεν θα το σπαταλούσα για κανένα άλλο λόγο. Ηθελα να τη ζήσω όσο πιο έντονα και δυνατά τη ζωή μου.
– Αν δεν αποκτούσες την δική σου οικογένεια, δεν θα ήσουν πλήρης;
– Οχι, δεν θα ήμουν πλήρης. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για μένα. Δεν θα ήθελα να έχω περάσει μία ολόκληρη ζωή αγκαλιά μόνο με την μουσική, τα φώτα, την καριέρα και όταν όλα αυτά κάποια στιγμή έσβηναν να μην μου έμενε τίποτα. Να διαπίστωνα έμενα μόνη και να ήμουν δυστυχισμένη.
– Την φοβάσαι την μοναξιά;
– Δεν την φοβάμαι, αλλά δεν την αντέχω κιόλας. Η μοναξιά είναι σκληρή…
– Άρα, αυτό το διάλειμμα για σένα έπρεπε να γίνει…
– Εννοείται… Το είχε ανάγκη η ψυχή μου και το μυαλό μου να πατήσω το… pause. Πιστεύω πως αν έμενα μπροστά από τα φώτα… non-stop θα είχα χάσει το μυαλό μου, θα είχα χάσει τον εαυτό μου. Αυτή η απόφαση με άλλαξε, με ωρίμασε, με μεγάλωσε.
– Ναι, από εδώ ,όμως, έφυγες γιατί πληγώθηκες. Γιατί θεώρησες ότι το εγχώριο star-system σε πρόδωσε.
– Σίγουρα, από την άλλη μεριά ,όμως, έκανα κι εγώ τα λάθη μου. Έμαθα από αυτά και κατάφερα να πάω παρακάτω. Όλα καλά.

– Πόσο έχει αλλάξει η Καλομοίρα από την εποχή του “Fame Story” και του… “μαρίδια και τυρί” μέχρι και σήμερα;

– Νομίζω ότι ουσιαστικά δεν έχω αλλάξει καθόλου. Ως άνθρωπος η ψυχή μου είναι ίδια. Σαφέστατα κι έχω μεγαλώσει κι έχω ωριμάσει – όπως σου είπα και προηγουμένως – ,όμως, η ψυχή μου είναι ίδια. Νομίζω ότι κατάφερα να κρατήσω την ψυχή μου καθαρή. Εξακολουθώ να έχω χαρά για την ζωή, εξακολουθώ να πιστεύω πως… το καλό θα νικήσει, εξακολουθώ να είμαι οπαδός της θετικής ενέργειας.
– Για να έρθουμε και στο “Rising Star”. Ολα αυτά τα χρόνια που έλειψες από εδώ, δεν είχες δεχτεί άλλες προτάσεις για να επιστρέψεις;
– Είχα δεχτεί και μάλιστα μπορώ να σου μαρτυρήσω πως είχα δεχτεί και αντίστοιχη τηλεοπτική πρόταση πολύ πρόσφατα, σχεδόν μία ανάσα πριν έρθει στο δρόμο μου το “Rising”.
– Και; Γιατί δεν σε είδαμε νωρίτερα να επιστρέφεις;
– Γιατί δεν ήταν το σωστό taiming! Γιατί δεν βρισκόμουν σε τέτοια φάση που να μπορώ και να θέλω να αλλάξω τα πάντα στη ζωή μου από τη μία μέρα στην άλλη. Γιατί, οι προτάσεις που ήρθαν αν και κάποιες ήταν καλές, δεν κατάφεραν να με πείσουν.
– Και το “Rising” γιατί σε έπεισε;
– Γιατί είναι ένα παγκόσμιο σόου που σημειώνει τεράστια επιτυχία, γιατί είναι ένα σόου που το ήξερα, μιας και εδώ στην Αμερική το παρακολουθούσα και γιατί ήρθε στη πόρτα μου από τον ΑΝΤ1. Είμαι παιδί του ΑΝΤ1, από τον ΑΝΤ1 ξεκίνησα και κατάφερα να κάνω όλα τα όνειρά μου πραγματικότητα, με αγαπούν όλοι και τους αγαπώ, οπότε πως θα μπορούσα να πω όχι;
– Θα σε δούμε στα backstage του σόου;
– Ααα yes… Θα είμαι ακριβώς πίσω από τον τοίχο μαζί με όλα τα παιδιά. Θα τους βοηθάω για να παραμένουν αισιόδοξοι, να μην χάνουν το κέφι τους, να μην χάνουν την χαρά τους. Γιατί ξέρω πολύ καλά το πως αισθάνονται. Γνωρίζω την αγωνία τους. Εχω νιώσει το ίδιο καρδιοχτύπι μαζί τους.

– Και με τα… ελληνικά σου, τι γίνεται με τα ελληνικά σου;
– Δεν έχω σταματήσει στιγμή να κάνω μαθήματα (γέλια). Δεν έχω βελτιωθεί; Όμως, όπως και να ΄χει δεν αγχώνομαι. Εδώ όλοι γνωρίζουν το πως είναι τα ελληνικά μου. Θα κάνω την παρουσίαση με έναν… καλομοιρίστικο τρόπο.

– Η συνεργασία του με τον Γιώργο Λιάγκα πως σου φαίνεται;
– Υπέροχη. Τον Γιώργο και τον θαυμάζω και τον αγαπάω…
– Νομίζω γνωρίζεστε αρκετά καλά. Αν θυμάμαι σωστά δεν είχες τραγουδήσει και στο γάμο του με την Φαίη Σκορδά;
– Βέβαια… Και όταν είχαν έρθει στην Αμερική για honey-moon, είχαμε κάνει πολύ παρέα.
– Η ανακοίνωση του χωρισμού της Φαίης και του Γιώργου ήταν για σένα…
– Σοκ… Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Εγώ ήξερα πως ήταν ευτυχισμένοι μαζί, ερωτευμένοι, αγαπημένοι. Πραγματικά λυπήθηκα πάρα πολύ. Όμως, αν εκείνοι επέλεξαν πως έτσι θα είναι καλύτερα τα πράγματα και για τους ίδιους και για τα παιδιά τους, κάτι παραπάνω θα ξέρουν απ ΄όλους εμάς!
Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More