Γρηγόρης Αρναούτογλου: Ενας χαρισματικός παρουσιαστής με… αυτοκαταστροφικές τάσεις!

“Η δική μου μαμά μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου” μας λέει πλέον κάθε απόγευμα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος δέχτηκε να είναι ο… chef σε αυτό το φρέσκο τηλεοπτικό πιάτο που θέλησε να μας σερβίρει καθημερινά ο ΑΝΤ1.

Ενα πιάτο το οποίο “δοκίμασα” όλες αυτές τις ημέρες με προσοχή και οφείλω να ομολογήσω πως μου άρεσε. Σαφέστατα και δεν πρόκειται για κάποια… γκουρμέ πρόταση, για κάποια ιδιαίτερη σπεσιαλιτέ, όμως, πρόκειται για ένα “πιάτο” το οποίο κανείς γεύεται ευχάριστα.

Με άλλα λόγια τι θέλω να σου πω; Πως είδα το νέο τηλεοπτικό προιόν του ΑΝΤ1 και μου άρεσε ή μάλλον για ν ΄ακριβολογώ, μου άρεσε μέσα σε αυτό ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Αν και είναι ένας παρουσιαστής που κατά καιρούς έχω κρίνει αυστηρά, οφείλω να ομολογήσω πως πρόκειται για μία χαρισματική τηλεοπτική προσωπικότητα, η οποία απλώς που και που εμφανίζει… αυτοκαταστροφικές, τηλεοπτικές τάσεις, επιλέγοντας να “βουτήξει” σε πράγματα που δεν του πάνε και ενώ δεν του πάνε, εκείνος επιμένει!

Σε αυτό το brand-new καθημερινό τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κουβαλά έντονο το άρωμα του παλιότερου, καλού τηλεοπτικού του εαυτού. Ο Γρηγόρης είναι ένας παρουσιαστής όπου τόσο τα σόου, όσο και τα τηλεπαιχνίδια του ταιριάζουν γάντι.

Είναι απίστευτα ετοιμόλογος, άμεσος, έχει χιούμορ, αυτοσαρκάζεται και μπορεί να δημιοργήσει μία εκρηκτική χημεία με όλους όσους βρεθεί να κάνει… παιχνίδι. Είναι ένας παρουσιαστής που αν είναι σε… φόρμα ξέρει καλά πως μπορεί να μιλήσει κατευθείαν στον τηλεθεατή και να κερδίσει την ψήφο της προτίμησής του, κάνοντας τα μηχανάκια της Nielsen να χτυπούν κόκκινα.

Ο Γρηγόρης δεν είναι δήθεν, δεν είναι ψώνιο, δεν είναι καλάμι… Ποτέ δεν μεγαλοπιάστηκε, ούτε ποτέ πίστεψε πως επειδή κάνει τηλεόραση είναι… μάγκας! Εχει ταμπεραμέντο, έχει ζεστασιά και βασικά βγάζει προς τα έξω την εικόνα του γιου που θα ήθελαν να έχουν όλες οι μαμάδες, του εγγονού που θα ήθελαν να έχουν όλες οι γιαγιάδες, του συντρόφου, παύλα καλού παιδιού που ίσως θα ήθελαν τα περισσότερα κορίτσια. Και λέω ίσως, γιατί άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

Σε αυτό ,λοιπόν, το τηλεπαιχνίδι του καναλιού του Αμαρουσίου, ο Γρηγόρης έχει χαλαρώσει, αστειεύεται, είναι άνετος και με μία μαεστρία καταφέρνει να δημιουργήσει και την απαραίτητη ίντριγκα η οποία είναι το… αλατοπίπερο του εν ΄λόγω φορμάτ.

Βλέπεις, έχουμε να κάνουμε με ένα τηλεπαιχνίδι το οποίο κατ ΄ουσίαν βασίζεται στο παιχνίδι των σχέσεων και του ανταγωνισμού και φυσικά στην αθάνατη, αιώνια σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην Ελληνίδα μάνα και το… βλαστάρι της.

Οι Ελληνίδες μάνες “ξεχύνονται” μπροστά στο τηλεοπτικό φακό και στη προσπάθειά τους να προστατέψουν το σπλάχνο τους και την συνταγή τους βεβαίως-βεβαίως (γιατί όπως σου έχω ξανά γράψει πάντα η μανούλα ξέρει…), ποιος τις είδε και δεν τις φοβήθηκε! Είναι ικανές να κάνουν τα πάντα και το κυριότερο; Να πουν τα πάντα, μιας και για τους αντιπάλους… μέλι στάζει το στόμα τους, με την παραγωγή του παιχνιδιού να τρίβει τα χέρια της. Ως γνωστόν το τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά.

Γιατί, μην ξεγελιόμαστε, στο τηλεπαιχνίδι αυτό υπάρχει έντονο το στοιχείο του ριάλιτι ή αν προτιμάς διαφορετικά, είναι το απαραίτητο συστατικό σε αυτή τη τηλεοπτική συνταγή.

Κατά τα άλλα; Δεν θα μπορούσα να μην παρατηρήσω και τα διαστήματα τηλεοπτικής αμηχανίας που υπάρχουν στην εκπομπή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται “κοιλιά”, παρά το γεγονός ότι ο Γρηγόρης πασχίζει να υπάρχουν καταιγιστικοί ρυθμοί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αλήθεια, τώρα που το σκέφτομαι, οι ρυθμοί θα μπορούσαν να κρατηθούν σε υψηλό επίπεδο και το παιχνίδι να έχει διαρκώς παλμό, αν υπήρχε στο πλατό και παρουσία ζωντανού κοινού, το οποίο θα μπορούσε να ενθαρρύνει και τους παίκτες, αλλά και τις μαμάδες.

Σαφέστατα και στα ατού της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι και η παρουσία του Εκτορα Μποτρίνι. Ο καταξιωμένος chef επέστρεψε δριμύτερος στους δέκτες μας και με την αυστηρότητά του και το καυστικό του σχόλιο, πραγματικά κάνει την διαφορά, καταφέρνοντας παράλληλα να σου δημιουργεί μία αδημονία για το πότε ακριβώς θα εμφανιστεί στον δέκτη σου και για το σχόλιο που θα κάνει.

Συμπέρασμα; Το “Η δική μου μαμά μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου” μου άρεσε και πιστεύω πως βρισκόμαστε στην αρχή της δημιουργίας μίας νέας, καθημερινής, εθιστικής, τηλεοπτικής συνήθειας, η οποία στήνεται ακριβώς πάνω στο ίδιο πλαίσιο και στην ίδια φιλοσοφία που έχει στηθεί εδώ και χρόνια το “Κάτι Ψήνεται” του Alpha και εξακολουθεί να σαρώνει!

ΥΓ: Αναμφισβήτητα, όλα τα λεφτά θα είναι το επεισόδιο εκείνο που θα δούμε τον Γρηγόρη να μαγειρεύει μαζί με την Κικίτσα του, δηλαδή, μαζί με τη μαμά του! Ετσι, για να βάλουμε και καμιά πιο… δαιμόνια ιδέα στο κανάλι!

Read More

And More