Γιατί κατατροπώθηκε ο ελληνικός τελικός στους πίνακες τηλεθέασης…

Περασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κλαις! Οχι, ο ελληνικός τελικός της Eurovision του 2014 δεν κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση, δεν τα κατάφερε να γίνει πόλος έλξης, δεν τα κατάφερε να πείσει τους Ελληνες τηλεθεατές να τον… προτιμήσουν!

Οχι, ο ελληνικός τελικός δεν τα κατάφερε να έρθει στους δέκτες μας και να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Οχι, δεν τα κατάφερε να έρθει στους δέκτες μας και να στρέψει επάνω του όλα τα φώτα, αλλά και τα βλέμματα. Με άλλα λόγια; Ο φετινός τελικός – για τα δεδομένα της τηλεθέασης που πετύχαινε η συγκεκριμένη βραδιά στο παρελθόν – ήρθε και κατατροπώθηκε! Το μέγα ερώτημα είναι φυσικά το γιατί…

Γιατί ο κόσμος δεν ήθελε να δει Eurovision; Γιατί οι φετινές υποψηφιότητες δεν είχαν να του πουν τίποτα απολύτως; Γιατί δεν το θυμήθηκε; Γιατί αδιαφόρησε; Η΄μήπως γιατί την ΔΤ την έχει ξεχάσει πλέον και ο Θεός; Γιατί κακά τα ψέματα η ΔΤ για το μεγαλύτερο κομμάτι των τηλεθεατων δεν υπάρχει καν στον τηλεοπτικό τους χάρτη! Ετσι, πως να γυρίσει κανείς στην… αόρατη ΔΤ και να παρακολουθήσει την χθεσινή, μουσική γιορτή.

Αποτέλεσμα; Ο εγχώριος τελικός για την Eurovision του 2014 κατάφερε στο σύνολο να κερδίσει μόλις το 17,4% από την πολυπόθητη πίτα της Nielsen και στα νεανικά κοινά από το 19,4%. Φυσικά αυτά τα ποσοστά η αόρατη ΔΤ ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα έβλεπε, αλλά παρόλα αυτά για τα EUrovisionικά δεδομένα είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικά.

Οσο για το ποιος ήταν ο βασιλιάς χθες το βράδυ στους πίνακες τηλεθέασης; Φυσικά η “Μουρμούρα” με 29,1% στο σύνολο και 34,8% στα νεανικά κοινά. Για την ιστορία η υπόλοιπη κατάταξη των προγραμμάτων είχε ως εξής: “Κλεμμένα Όνειρα” 27,7% στο σύνολο και 20,5% στα νεανικά κιοινά, “Το Σπίτι της Έμμας” 22,7% στο σύνολο και 21,5% στα νεανικά κοινά, αντίστοιχα.

Με άλλα λόγια οι εποχές που ο ελληνικός τελικός έβγαινε στον αέρα και χτυπούσε 60άρια και στο πικ έφτανε μέχρι και το 80,0%, μάλλον έχουν περάσι ανεπιστρεπτί. Βέβαια τότε είχαμε και έναν Sakis που μας έλεγε… “Sake it” και οι Eurofans πάθαιναν φρενίτιδα.

Ετσι πλέον η άλλοτε βασίλισσα της τηλεθέασης Eurovision, θα ζηλεύει κι αυτή τους… Κάτω Παρταλιώτες!!!!!

Read More

And More