Eurovision 2015: Αλήθεια, αλλά την φετινή Eurovision άξιζε να την δεις!

“One last breath”… Πραγματικά με μία ανάσα, με μία τελευταία ανάσα ή μάλλον καλύτερα με “κομμένη” την ανάσα παρακολούθησα απόψε το βράδυ την φετινή γιορτή της Eurovision. Αναμφισβήτητα δεν ανήκω στους eurofan. Αναμφισβήτητα δεν ανήκω στην κατηγορία όλων εκείνων που δεν αγαπούν απλά, αλλά λατρεύουν την Eurovision.

Ναι, με χαλάει όλο αυτό το πανηγυράκι που στήνεται κάθε χρόνο έτσι ελαφρά την καρδία, ναι με ενοχλεί η κιτσερέλα που την χαρακτηρίζει απόλυτα τα τελευταία χρόνια και που οι πάντες όταν ασχολούνται με την βραδιά της Eurovision, ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, πλην της μουσικής και των τραγουδιών που μας παρουσιάζονται επί σκηνής.

Ομως, όλα αυτά μέχρι φέτος… Μέχρι φέτος γιατί η φετινή πανευρωπαική, γιορτή της μουσικής ήταν για μένα και για ΄σένα πιστεύω, μία μεγάλη, ευχάριστη έκπληξη. Ηταν μία Eurovision, που κουβαλούσε έντονο το άρωμα του παλιού, καλού της εαυτού, το άρωμα ,δηλαδή, της εποχής εκείνης που προηγήθηκε, πριν κάποιοι αποφασίσουν να βάλουν την Eurovision στο…μούλτι και την κάνουν αχταρμά. Πριν την μεταμορφώσουν σε ένα… global τσίρκο.

Με άλλα λόγια; Η φετινή Eurovision ήταν χάρμα οφθαλμών! Ηταν μία μαγική βραδιά πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες. Από μελωδίες μοναδικές, που κατάφερναν να σου προσφέρουν ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι. Ηταν μία βραδιά πλημμυρισμένη επίσης και από εκπληκτικές ερμηνείες.

Οι περισσότερες χώρες βρέθηκαν στην Αυστρία, παρουσιάζοντάς μας πραγματικά υπέροχα τραγούδια και συγκλονιστικούς καλλιτέχνες. Η Eurovision της κιτσερέλας εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και ήρθαμε αντιμέτωποι σαν να λέμε με ένα πανευρωπαικό φεστιβάλ μουσικής!

Με άλλα λόγια; Η Eurovision του 2015 ήταν μία Eurovision στην οποία το… κοντέρ μηδένισε και ξεκίνησαν τα πάντα από την αρχή. Ηταν μία Eurovision η οποία σαφέστατα και ανέβηκε επίπεδο, ανέβηκε… level, γι ΄αυτό και το έργο της Μαρίας-Ελενας Κυριάκου ήταν πάααρα πολύ δύσκολο.

Η Μαρία-Ελενα κλήθηκε αυτή τη χρονιά να μας εκπροσωπήσει σε μία Eurovision ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων, με τον πήχη να βρίσκεται πολύ ψηλά.

Συμπέρασμα; Και μόνο που η περσινή νικήτρια του “The Voice” κατόρθωσε να περάσει την χώρα μας στο τελικό, σημείωσε μία τεράστια επιτυχία και αυτό όχι δεν σου το λέω για να σου… “χρυσώσω το χάπι” της μέτριας πορείας μας, σε ότι έχει να κάνει με την θέση που κατακτήσαμε (19η…) και με την βαθμολογία που συμπληρώσαμε.

Σου το λέω αυτό γιατί είναι γεγονός και το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Κύπρο, που σε μία τόσο δύσκολη χρονιά, όχι δεν έμεινε και πάλι εκτός, αλλά πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Η Μαρία-Ελενα βγήκε στην σκηνή και παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια της ένα απλά συμπαθητικό τραγούδι, με την ερμηνεία της έκλεψε εκατομμύρια βλέμματα και τις εντυπώσεις. Ανέβηκε στην σκηνή και μας έκανε να την παρακολουθήσουμε – όπως ήδη σου προανέφερα – όχι ακριβώς με… “one last breath”, αλλά με “κομμένη την ανάσα”!

Με άλλα λόγια η Μαρία-Ελενα έχει μία απίστευτη φωνή την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είτε ήταν φανατικός οπαδός και του “One last breath”, είτε όχι. Η Μαρία-Ελενα ήταν μία από τις πιο αξιππρεπής και σέξι παρουσίες της βραδιάς.

Στο πιάνο τη συνόδευε ο στενός της συνεργάτης Ευθύβουλος Θεοχάρους και με τη συγκλονιστική της ερμηνεία η νεαρή καλλιτέχνης καθήλωσε το στάδιο αλλά και τους τηλεθεατές, οι οποίοι συνήθως αγγίζουν τον εξωπραγματικό αριθμό των… 200.000.000 τηλεθεατών!!!

Κατά τα άλλα όπως ήταν αναμενόμενο παρακολουθήσαμε ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Σουηδία και την Ρωσσία, με την Ιταλία να ακολουθεί, αν και η γειτονική μας χώρα τελικά δεν ανέπτυξε και τόοοσο μεγάλη δυναμική όπως αναμενόταν ή αν θες δεν ανέπτυξε την ίδια δυναμική που είχε και η Σουηδία και η Ρωσία.

Φυσικά στα μεγάλα ατού της βραδιάς ήταν για ακόμη μία σεζόν και η μετάδοση του Γιώργου Καπουτζίδη και της Μαρίας Κοζάκου, οι οποίοι πλέον έχουν δέσει ιδανικά και η αναμετάδοσή τους είναι απολαυστική. Αλλωστε, τα κείμενα που ακολουθούν και οι δύο έχουν την επιμέλεια του Γιώργου και ο Γιώργος είναι εγγύηση.

Και ο Γιώργος και η Μαρία ήταν και οι δύο χαλαροί, άνετοι, δεν φλυαρούσαν χωρίς λόγο, το χιούμορ τους ήταν όπως και όσο ακριβώς έπρεπε, ενώ και ο σχολιασμός τους ήταν πάντα εύστοχος. Και του χρόνου παιδιά, πρώτα ο Θεός!

Από τα παράδοξα της βραδιάς; Η Ελλάδα έδωσε 10άρι και όχι 12άρι στη Κύπρο και η Κύπρος έδωσε στην Ελλάδα μόλις… 8 βαθμούς, παρά το γεγονός ότι εκτός όλων των άλλων η Μαρία-Ελενα είναι από την Κύπρο.

And the winner is… Σουηδία! Ναι, το μεγάλο φαβορί τα κατάφερε και όντως βρέθηκε στην κορυφή με τον μοναδικό Mans Zelmerlow, ο οποίος με το “Heroes” καταχειροκροτήθηκε. Με ένα κομμάτι πραγματικά εμπνευσμένο και με μία παρουσίαση άκρως εντυπωσιακή λόγω γραφικών, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά ο Mans ήταν πάνω σκηνή ολομόναχος.

Η Σουηδία πέτυχε απόψε την έκτη κατά σειρά νίκη της στην ιστορία του θεσμού της Eurovision και μάλιστα με την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε, κατάφερε να πετύχει την δεύτερη καλύτερη, βαθμολογική επίδοση κατά την διάρκεια των 60 ετών του διεθνή μουσικού διαγωνισμού.


Read More

And More