“House”: Αντίο με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα!

Η ιστορία του μοναδικού Δρ. Χάουζ έφτασε στο συγκινητικό της τέλος την Κυριακή 24 Μαίου. Όμως το Star έχει εξασφαλίσει ένα έξτρα επεισόδιο – αναδρομή στα 8 υπέροχα χρόνια της σειράς, που έδωσε άλλο νόημα στον χαρακτηρισμό «ιατρική σειρά» και θα προβληθεί την Κυριακή 31 Μαΐου στις 17:50.

Στο ειδικό αυτό αποχαιρετιστήριο επεισόδιο θα προβληθούν αποσπάσματα από τις σκηνές και τις ιστορίες, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, τους παραγωγούς, τον σκηνοθέτη της σειράς αλλά και πρωτότυπο υλικό, που δεν έχουμε ξαναδεί.
Μια ώρα στα παρασκήνια της σειράς-ορόσημο, με τους πρωταγωνιστές σε προσωπικές εξομολογήσεις, για το πώς βίωσαν το μοναδικό αυτό ταξίδι, που τους χάρισε βραβεία, εκατομμύρια θαυμαστές και κασέ, που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα!
Ο Χιου Λόρι δηλώνει στην αρχή του αφιερώματος: «Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι κύκνοι τραγουδούσαν μόνο μία φορά, στο σημείο του θανάτου τους, έναν όμορφο τελευταίο θρήνο. Λοιπόν, αυτός είναι ο τελευταίος κύκνειος θρήνος μου».
Επίσης μιλάει για την επιτυχία της σειράς και λέει με τον τρόπο του ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους συντελεστές και συνεργάτες: «Δεν λέω ότι το House είναι ο βασιλιάς των τηλεοπτικών εκπομπών… Περιμένετε ένα λεπτό, όχι πραγματικά το λέω αυτό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αν το House είναι ο βασιλιάς, τότε οι άνθρωποι, που το δημιούργησαν, είναι πρίγκιπες».
Ο Χιου Λόρι αποκαλύπτει και μικρές παραξενιές των συμπρωταγωνιστών του, όπως του Ομάρ Επς, ο οποίος πολλές φορές γινόταν υποχόνδριος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και έπειθε τον εαυτό του πως είχε κάποια από τις ασθένειες, στις οποίες γινόταν αναφορά στη σειρά.
Ο λαμπερός πρωταγωνιστής κάνει άλλη μια μεγάλη αποκάλυψη για τα 100 μπαστούνια, που έχασαν ή έσπασαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής ενώ σχολιάζει και τη συνήθεια της συμπρωταγωνίστριάς του Άλισον Κάμερον, να αφήνει σχεδόν πάντα την ιατρική της ποδιά στην πλάτη της καρέκλας της.
/
Ο παραγωγός της σειράς Ντέιβιντ Σορ αποκαλύπτει τεχνικές λεπτομέρειες των γυρισμάτων όπως το γεγονός ότι τα ιατρικά μηχανήματα, που χρησιμοποιούσαν ήταν αληθινά αλλά τα περισσότερα από τα ανθρώπινα μέλη και το αίμα ήταν ψεύτικα.
Επίσης αναφέρει ότι χρειάστηκαν συνολικά για το γύρισμα της σειράς περισσότερες από 5 εκατομμύρια εργατοώρες, που είναι ισοδύναμες με 566 ανθρώπινα έτη εργασίας!
Όσον αφορά στον ιδιόμορφο χαρακτήρα του Χάουζ, ήταν από την αρχή σχεδιασμένος έτσι ενώ επίσης τον είχαν φανταστεί ως άτομο με αναπηρία. Η αρχική σύλληψη ήταν ο Χάουζ να είναι σε μια αναπηρική καρέκλα. Ωστόσο, η ιδέα αυτή γρήγορα απορρίφθηκε καθώς οι παραγωγοί συνειδητοποίησαν ότι μια τέτοια περίπτωση θα περιόριζε σοβαρά το που θα μπορούσε ο Χάουζ να πηγαίνει. Στη συνέχεια σκέφτηκαν μια ουλή αλλά τελικά κατέληξαν στο μπαστούνι, που έγινε σήμα κατατεθέν της σειράς και της επιτυχίας.
Ο επίλογος της ιστορίας του ιδιοφυούς αλλά κοινωνικά ασυμβίβαστου Δρ. Χάουζ με κάθε επισημότητα.
Ο Δρ. Χάουζ αποδείχθηκε ένας ρόλος-σταθμός σε μια πλούσια καλλιτεχνική πορεία και εξασφάλισε στον 48χρονο πρωταγωνιστή, Χιου Λόρι, την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα το 2006, Χρυσή Σφαίρα και το 2007, υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα από το 2008 – 2011, υποψήφιος για EMMY Καλύτερης Ερμηνείας από το 2005 – 2011, 2 νίκες στα δημοφιλή Screen Actors Guild Awards το 2007 & 2009, 2 νίκες στα “Satellite Awards” και TCA Awards το 2005 και 2006.
Η συγκομιδή της σειράς, η οποία ξεκίνησε το 2004, περιλαμβάνει (εκτός από τα βραβεία του πρωταγωνιστή): 3 BMI TV Music Award (2005 – 2008 – 2009), 5 βραβεία EMMY ανάμεσα τους και Καλύτερου Σεναρίου Δραματικής Σειράς στον Ντέιβιντ Σορ (2005), Golden Reel Award στην κατηγορία του ήχου (2006 – 2008 – 2010).
Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 16 Νοέμβριου 2004, από το δίκτυο FOX και ήταν η πιο εμπορική δραματική σειρά του καναλιού. Τα 30 δευτερόλεπτα διαφημιστικού χρόνου κατά τη διάρκεια του κάθε επεισοδίου, κόστιζαν 236,500 δολάρια όταν προβαλλόταν στις 9 το βράδυ και 184,051 δολάρια όταν προβαλλόταν στις 8 το βράδυ.
Το 2008 η σειρά ήταν πρώτη σε τηλεθέαση στις 66 χώρες, που προβλήθηκε, με συνολικά 81,8 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Στους 8 κύκλους της σειράς εμφανίστηκαν σε ρόλους γκεστ σταρ οι βραβευμένοι ηθοποιοί :
/
1ος κύκλος
Πίτερ Γκρέιβς, βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα για τις «Επικίνδυνες Αποστολές»
Αμάντα Σέιφριντ (Mama ,Mia, Οι άθλιοι, Η Κοκκινοσκουφίτσα)
Σίλα Γουόρντ, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ για τις σειρές «Once and again» και «Sisters»
Ρόμπιν Τάνεϊ, η αστυνομικός «Τερέζα Λίσμπον» από τη σειρά «The Mentalist», που προβάλλεται από το Star
Λέιτον Μίστερ, βραβευμένη δύο φορές με Teen Choise Award για τον ρόλο της «Μπλερ Γούλντροφ» στη δημοφιλή σειρά «Gossip Girl» που προβλήθηκε από το Star
Ντομινίκ Παρσέλ (Prison Break)
2ος κύκλος
Σίλα Γουόρντ, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ για τις σειρές «Once and again» και «Sisters»
LL Cool J, ο ειδικός πράκτορας «Σαμ Χάνα» στις σειρές «NCIS» (που προβάλλεται από το Star), «NCIS: Los Angeles», «Hawai 5 -0»
Ταράτζι Π. Χένσον, η αστυνομικός Τζος Κάρτερ από τη σειρά «Person of interest», που ο 3ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στο Star στις 9 Ιουνίου. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ «Β’ Γυναικείου Ρόλου» για την ταινία «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον»
Ρον Λίβινγκστον, (Sex and the city)
Σίνθια Νίξον, (Sex and the city)
Ιλίας Κοτέας, ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός με συμμετοχές στις ταινίες «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Gattaga», «Η λεπτή κόκκινη γραμμή»
3ος κύκλος
Τζον Λαροκέτ, βραβευμένος με 5 ΕΜΜΥ για την κωμική σειρά «Night Court»
Λέιτον Μίστερ, βραβευμένη δύο φορές με Teen Choise Award για τον ρόλο της «Μπλερ Γούλντροφ» στη δημοφιλή σειρά «Gossip Girl» που προβλήθηκε από το Star
Πάιπερ Περάμπο, η ειδική πράκτορας Άννι Γουόκερ από τη σειρά «Covert Affairs», που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:50 από το Star
4ος κύκλος
Μίρα Σορβίνο, βραβευμένη με Όσκαρ «Ά Γυναικείου Ρόλου» για την ερμηνεία της στην ταινία «Ακαταμάχητη Αφροδίτη»
5ος κύκλος
Σέριλιν Φεν (Ατίθαση Καρδιά, Twin Peaks)
6ος κύκλος
Τζέιμς Έρλ Τζόουνς, βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, ΕΜΜΥ αλλά και με τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο
7ος κύκλος
Κάντις Μπέργκεν, βραβευμένη δύο φορές με Χρυσή Σφαίρα και πέντε φορές με ΕΜΜΥ για τη σειρά «Μέρφι Μπράουν»
Έιμι Ίρβινγκ (Κάρι, Γιεντλ, Και τη μία και την άλλη)
Τζένιφερ Γκρέι (Dirty Dancing)
8ος κύκλος
Γουέντγουορθ Μίλερ (Prison Break)
Σίλα Γουόρντ, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ για τις σειρές «Once and again» και «Sisters»

Read More

And More