“Κάτω Παρτάλι”: Επιτέλους μία σειρά με έμπνευση!

“Κάτω Παρτάλι”! Επιτέλους μία δουλειά με έμπνευση… Επιτέλους μία δουλειά που κουβαλά fresh ματιά και που δεν θυμίζει σε τίποτα καμία άλλη… Επιτέλους μία δουλειά που δεν είναι family κωμωδία με τα πιτσιρίκια να τρέχουν στα πλατό και τους ενήλικες να αναλώνονται στους ίδιους και στους ίδιους χιλιοειπωμένους τηλεοπτικούς διαλόγους. Οχι, ότι οι family κωμωδίες με χαλάνε, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτές…

Επιτέλους μία σειρά που έχει κάτι διαφορετικό να μας πει… Επιτέλους μία σειρά η οποία είναι χάρμα οφθαλμών απ ΄όλες τις απόψεις και κυρίως; Για τον σουρεαλισμό της!!! Λάτρεψα τον σουρεαλισμό στο “Παρτάλι”… Οπως λάτρεψα και τις ερμηνείες των περισσότερων συντελεστών της, την ατμόσφαιρα που είχε, την σκηνοθεσία της…

Σαφέστατα αυτός που έγραψε με την ερμηνεία του και ήταν όλα τα λεφτά, δεν ήταν άλλος από τον Τάσο Χαλκιά. Ισως η συγκεκριμένη ερμηνεία του στο ρόλο του τσομπάνη, του αγροίκου, του άξεστου, του… πρωτόγονου να είναι και ο ωραιότερος ρόλος σε ότι αφορά στην καριέρα του στην ιδιωτική τηλεόραση.

Επίσης, πολύ καλός για ακόμα μία φορά ήταν ο Γιάννης Τσιμιτσέλης. Ο Γιάννης κατάφερε να αποδείξει και πάλι ότι είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα, το οποίο δικαίως έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στις πιο σημαντικές θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές δουλειές. Είναι άμεσος, οικείος, γήινος στην ερμηνεία του και όχι… εξωγήινος όπως είναι πολλοί συνάδελφοί μπροστά από την κάμερα, όταν προσπαθούν με το ζόρι να κλέψουν το χειροκρότημά σου.

Καλή ήταν και η Βίκυ Σταυροπούλου, αν και οφείλω να ομολογήσω πως δεν με τρέλανε με την ερμηνεία της, γιατί πολύ απλά αισθάνθηκα ότι δεν απογείωσε τον ρόλο της, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Η ερμηνεία της μου θύμισε κάτι σε… “Επτά Θανάσιμες Πεθερές”. Παρόλα αυτά επειδή διαθέτει τρελό ταμπεραμέντο, είμαι βεβαία, ότι στην πορεία θα τον βρει τον δρόμο της.

Από τα νέα πρόσωπα της σειράς αυτό που αναμφισβήητητα έκλεψε τις εντυπώσεις, ήταν η Νάντια Κοντογιώργη, η ηθοποιός που κρατούσε τον ρόλο της “Βίβιαν” ,δηλαδή, τον ρόλο της αδελφής του Γιάννη Τσιμιτσέλη. Η Νάντια πραγματικά εντυπωσίασε με την ερμηνεία της, το στήσιμο της, τα τηλεοπτικά αντανακλαστικά της.

Με τούτα και με ΄κείνα ,λοιπόν, η σειρά κατάφερε να σημειώσει ένα φοβερό γκραν-πρι στους πίνακες τηλεθέασης, εξαφανίζοντας τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό από τον χάρτη! Η πρώτη μας γνωριμία με τους κατοίκους του “Παρταλίου” άγγιξε ποσοστό τηλεθέασης κατά μέσο όρο 51,1%,πράγμα που σημαίνει πως την σειρά την παρακολούθησαν πάνω από 2.421.000 τηλεθεατές.

Στα νεανικά κοινά τώρα,στις ηλικίες από 15-44 ετών η σειρά έκανε κατά μέσο όρο 54,7%,ενώ κάποια στιγμή απογειώθηκε στο 62,6%.Κάπως έτσι αναδείχθηκε βάση μετρήσεων στο πιο επιτυχημένο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της σεζόν!

Αδημονώ για την συνέχεια! Εσείς;

Read More

And More