Αλέξης Κωστάλας: “Αστέρια υπάρχουν μόνο στον ουρανό”!

Ας αρχίσουν οι χοροί! Οι χοροί άρχισαν και φυσικά μαζί με τους χορούς άρχισαν και όλα τα… τηλε-παρατράγουδα. Με άλλα λόγια τα φώτα της πέμπτης έκδοσης του «Dancing with the stars» άναψαν και οι κρίσεις και οι επικρίσεις πως πρόκειται για ένα χιλιο-ζεσταμένο και κουρασμένο φορμάτ με την απουσία λάμψης και αληθινών αστεριών παίρνουν και δίνουν. Τι λέει ,όμως, για όλα αυτά ο Αλέξης Κωστάλας; Εμείς κάναμε μία μικρή κουβέντα μαζί του και με την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει μας μίλησε για όλα!

«Κάθε φορά που ξεκινά το “Dancing with the stars” ακούγονται διάφορα. Προσωπικά δεν με απασχολεί το τι λέγεται και το τι μπορεί να ακούγεται, αλλά το τι βλέπω κάθε Κυριακή στο πλατό. Και φέτος ,λοιπόν, μπορώ να σας πω, πως βλέπω μία φοβερή ομάδα συμμετεχόντων που μπορεί να πετύχει πάρα πολλά πράγματα και να μας προσφέρει άκρως εντυπωσιακές Κυριακές», δηλώνει ο Αλέξης Κωστάλας και σπεύδει να συμπληρώσει:

«Για ακόμα μία χρονιά οι διαγωνιζόμενοι είναι χαρισματικοί ως προσωπικότητες και έχουν μεγάλες ικανότητες στον χορό. Μάλιστα, αγωνιώ για την στιγμή εκείνη που θα διαπιστώσω το ποιος είναι το φετινό αουτσάιντερ που μπορεί να γίνει φαβορί. Οι συμμετέχοντες που η πορεία τους για μας και η εξέλιξή τους κρύβει εκπλήξεις και ευχάριστες ανατροπές, είναι κι εκείνοι που μοιραία έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ξέρετε, ο χορός δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου».

/

Όσο για το αν ο ίδιος που λατρεύει το χορό θα τολμούσε ποτέ να πάρει μέρος σε ένα χορευτικό σόου; «Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να επιχειρήσω στην ζωή μου. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να βγω και να χορέψω και μάλιστα μπροστά σε τόσο κόσμο. Γι ΄αυτό επειδή γνωρίζω καλά το πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν κάθε εβδομάδα τα ζευγάρια μας τα αντιμετωπίζω με μεγάλη αγάπη και σεβασμό και δεν τ’ αντιμετωπίζω… αφ΄ υψηλού. Άλλωστε, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τον άλλο αφ΄υψηλού».

Ο Αλέξης Κωστάλας δεν μας κρύβει και την χαρά του που και φέτος στην κριτική επιτροπή βρίσκεται και πάλι η Κάτια Δανδουλάκη, μιας και πιστεύει πως πρόκειται για μία παρουσία που κουβαλά ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό βάρος και μία ιδιαίτερη φινέτσα, γι ΄αυτό και όλοι – όπως χαρακτηριστικά δηλώνει – της απευθύνονται και με έναν ιδιαίτερο σεβασμό, ενώ για τον… νέο της παρέας Λάκη Γαβαλά λέει, πως είναι σίγουρος πως όλοι μαζί θα περάσουν έναν όμορφο και ευχάριστο χειμώνα.

Σπεύδει δε να επισημάνει πως φέτος ο εκκεντρικός Λάκης θα διαπιστώσει πως δεν είναι καθόλου εύκολο το να βαθμολογείς την πορεία και την εμφάνιση των άλλων. Ποια είναι τώρα η απάντησή του για την αυστηρή, χαμηλή βαθμολογία των πρώτων live και για το κατά πόσο όλο αυτό είναι… σόου από την μεριά της κριτικής επιτροπής;

/

«Σε καμία περίπτωση η βαθμολογία μας δεν είναι σόου και δεν αποφασίζεται βάση αυτής της λογικής. Όμως, όταν έχεις μπροστά σου 13-14 live κατά την διάρκεια των οποίων εννοείται πως θα υπάρξει αισθητή βελτίωση στις εμφανίσεις των συμμετεχόντων, πρέπει αρχικά να βάλεις λιγάκι πιο αυστηρή βαθμολογία για να έχεις αργότερα στην διάθεσή σου το 9άρι ή το 10άρι. Δυστυχώς… 10 με τόνο δεν υπάρχει και ο κόσμος να ξέρεις ότι είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη η διαδικασία του να βάλεις έναν αριθμό σε μία προσπάθεια».

-Ιδιαίτερος ντόρος έχει γίνει κύριε Κωστάλα και με το γεγονός ότι τα φετινά αστέρια που συμμετέχουν στο “Dancing”, δεν έχουν και τόσο μεγάλη… λάμψη. Είναι έτσι τα πράγματα;
-Ξέρετε τι είχε πει κάποτε ο Αρτούρο Τοσκανίνι, αυτός ο τεράστιος μαέστρος όταν κάποια καλλιτέχνιδα του παραπονέθηκε και του είπε «μα εγώ είμαι star»; Πως τ ΄αστέρια βρίσκονται μόνο στον ουρανό! Και πόσο δίκιο είχε… Αφήστε που είναι εντελώς υποκειμενικό το ποιος είναι star και ποιος δεν είναι!

-Τέλος, δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω, πως σας φάνηκε η φετινή παρουσία της Δούκισσας Νομικού;
-Η Δούκισσα είναι υπέροχη. Και είναι υπέροχη γιατί πάνω απ ΄όλα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, είναι ένα υπέροχο κορίτσι. Εχει μία γλυκήτητα, μια εξυπνάδα και μία αμεσότητα που είμαι σίγουρος πως θα καταφέρει να κάνει πολλά σε αυτό το χώρο, αλλά και όχι μόνο!

Read More

And More