Μαίρη Συνατσάκη: “Δεν έχω το άγχος της ατάκας.Ο καθένας φέρει την ευθύνη όσων λέει”!

Αν και για όποιον τη γνωρίζει φαίνεται ότι τη διακρίνει ο σουρεαλισμός, η Μαίρη Συνατσάκη νιώθει πως είναι ένα κανονικό, συνηθισμένο κορίτσι που απλώς φροντίζει να κάνει πράξη ό,τι υπάρχει μέσα στο μυαλό της. Με αφορμή τη συμμετοχή της στο πάνελ του «Πρωινού» του ΑΝΤ1, μιλήσαμε μαζί της για την τηλεόραση, τις επιλογές στην καριέρα της, τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάζεται αλλά και τη διαχείριση ενός χωρισμού.
-Επειτα από τέσσερις μήνες στο «Πρωινό» είσαι η Μαίρη και είσαι καλά (γέλια);
-Ναι, είμαι η Μαίρη και είμαι πολύ καλά (γέλια). Πραγματικά αυτή η χρονιά είναι μια πολύ καλή χρονιά για μένα. Μια χρονιά η οποία ξεκίνησε με αγωνία γιατί ήθελα να ενσωματωθώ στην εκπομπή και στην παρέα της εκπομπής όσο καλύτερα μπορούσα, τα πράγματα πήγαν σούπερ και πραγματικά πλέον κάθε πρωί το απολαμβάνω αυτό που μου συμβαίνει.
-Στην παρέα του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά είχες βρεθεί και πριν από τρία χρόνια, όταν τα παιδιά ήταν στο Mega. Οταν, λοιπόν, σου έγινε η πρόταση το καλοκαίρι για να είσαι και πάλι μαζί τους, γιατί θέλησες να ξανακάνεις τηλεοπτικά ακριβώς το ίδιο πράγμα;
Επειδή είμαι απίστευτα ψυχαναγκαστικό άτομο και επειδή πριν από τρία χρόνια μπήκα στην παρέα κατά τη διάρκεια της σεζόν και μετά το τέλος του «Master Chef», θεώρησα ότι τα πράγματα δεν τα έκανα όπως ακριβώς έπρεπε, θεώρησα πως τώρα μου δινόταν η ευκαιρία να γίνουν τα πάντα όπως πρέπει. Δηλαδή όταν μπήκα στην παρέα στο Mega μεσούσης της σεζόν ήμουν άλλος άνθρωπος και άλλος στο τέλος. Και επειδή το τέλος μου άρεσε καλύτερα, είπα να πάρω αυτό το τέλος και να το κάνω φέτος… αρχή! Με άλλα λόγια τότε ένιωθα περαστική από αυτή την παρέα και αυτό μου κόστιζε.
-Και είπες το «ναι» γνωρίζοντας πως θα ήσουν σε ένα πάνελ με πολύ κόσμο φέτος… Θέμης Γεωργαντάς, Αρης Καβατζίκης, Σάσα Σταμάτη. Το άγχος του πότε ακριβώς θα προλάβεις να μιλήσεις το ‘χεις;
Ηξερα εξαρχής ότι θα είχα συγκεκριμένο… χωροχρόνο στην εκπομπή (γέλια). Και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είσαι διαρκώς συγκεντρωμένος, πρέπει διαρκώς να είσαι alert, έτσι ώστε όταν περάσει από μπροστά σου η χαραμάδα από την οποία πρέπει να μπεις για να βρεις τον χώρο να μιλήσεις, να την αντιληφθείς και να μη χάσεις την ευκαιρία σου. Ομως, κι από την άλλη δεν τρελαίνομαι για το πόσο και κάθε πότε θα μιλήσω.

-Δεν έχεις το άγχος της ατάκας και του πλάνου; Πολλοί στη τηλεόραση έχουν κινδυνέψει να πεθάνουν από αυτό το άγχος.
-Μωρέ δεν έχω τέτοια κολλήματα και θέματα. Και δεν πιστεύω και καθόλου στην άποψη που λέει πως πρέπει να κάνω τα πάντα για να ακουστώ. Και οι σιωπές έχουν αξία και μάλιστα μεγάλη αξία και τις προτιμώ συνειδητά πολλές φορές ως απάντηση για κάτι.
-Το ότι μέσα από το «Πρωινό» κάθε πρωί γίνεται ένα… hardcore gossip, σε αγχώνει; Σε κάνει να νιώθεις την ανάγκη να πάρεις τις αποστάσεις σου;
Δεν ξέρω πού ακριβώς ξεκινά και πού ακριβώς τελειώνει αυτό που λέμε hardcore gossip. Ομως, όχι, δεν αγχώνομαι για το τι μπορεί να πούμε καθημερινά στην εκπομπή, γιατί σε οτιδήποτε διαφωνώ εννοείται πως θα το πω και θα πάρω θέση. Ο καθένας άλλωστε φέρει την ευθύνη όσων λέει και όσων κάνει. Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του ξεχωριστό τηλεοπτικό στίγμα.

-Αλήθεια, γιατί νοιάζει τόσο πολύ καθημερινά όλα τα blogs και τα sites τι λέει ο Γιώργος Λιάγκας;

-Αναπαράγουν πλέον και τον τρόπο που ανασαίνει… Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω, ώρες ώρες απορώ κι εγώ, αλλά όπως και να το κάνεις, αυτό είναι μια επιτυχία του Γιώργου, γιατί σημαίνει πως απασχολεί, πως οι τοποθετήσεις του ενδιαφέρουν κάποιους. Αν όλες αυτές οι αναρτήσεις δεν είχαν και τα αντίστοιχα κλικαρίσματα, πολύ απλά δεν θα υπήρχαν.
-Για να μπορείς να συμμετέχεις σε ένα πάνελ πρέπει…
Πρέπει να είσαι ομαδικός παίκτης και αυτό δεν αφορά μόνο τα πάνελ. Αφορά όλη την τηλεόραση. Ολη η τηλεόραση είναι ομαδικό άθλημα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει μόνος του τίποτα.
-Στο ότι είσαι ομαδικός παίκτης οφείλεται και το γεγονός ότι δεν έχεις τον… πανικό να είσαι πάντα η βασική παρουσιάστρια σε ό,τι κι αν κάνεις;
-Είμαι άνθρωπος της παρέας, πιστεύω στις παρέες και τέτοια απωθημένα δεν έχω. Φυσικά και έχω κι εγώ τις τηλεοπτικές μου φιλοδοξίες έως έναν βαθμό, αλλά δεν φτάνουν μέχρι εκεί. Αλλωστε, ποτέ δεν υπήρξα το κοριτσάκι που έκανε πρόβες μπροστά στο καθρέφτη και ονειρευόταν να γίνει παρουσιάστρια.
-Παρ’ όλα αυτά, κατάφερες να γίνεις και βασική παρουσιάστρια. Τα κατάφερες γιατί δεν το κυνήγησες ποτέ;
-Αν και πιστεύω πως τα πράγματα που θέλεις στη ζωή σου οφείλεις να τα κυνηγάς, όχι, αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν κυνήγησα. Μου αρέσει αυτή η δουλειά, την αγαπάω, σαφέστατα θέλω να κάνω και δικά μου πράγματα, αλλά δεν θα τρελαθώ κιόλας.

-Το ότι είσαι ένα κορίτσι που πατά γερά στη γη, που δεν θεωρεί πως έχει κάνει κάποιο επίτευγμα κάνοντας τηλεόραση και που γενικότερα είσαι χαμηλών τόνων και πάντα ευγενής, πού οφείλεται;
-Καθαρά στους γονείς μου, τους οποίους μέχρι και σήμερα αν τους ρωτήσεις, είναι ικανοί να μην ξέρουν σε ποιο κανάλι δουλεύω και σε ποια εκπομπή συμμετέχω ή αν έχω δική μου εκπομπή (γέλια). Είναι οι γονείς εκείνοι που πάντα θα ενδιαφερθούν και θα σου υπενθυμίσουν τις σπουδές σου, που ποτέ δεν τρελάθηκαν με την ιδέα της τηλεόρασης και που πάντα θα μου πουν πως πρέπει να… κανονίσω την πορεία μου με αυτήν τη δουλειά και να έχω στο μυαλό μου plan b!
-Και έχεις plan-b στο μυαλό σου;
-Και plan b και plan c (γέλια)! Το plan b μου είναι το ίντερνετ, αφού ως γνωστόν λατρεύω το blogging, το γράψιμο, τη φωτογραφία…
-Ασχολείσαι συγχρόνως με πολλά πράγματα. Είσαι δηλαδή και παρουσιάστρια και blogger και γράφεις και ζωγραφίζεις και λατρεύεις τη φωτογραφία και χορεύεις. Στο τέλος της μέρας δεν είσαι ράκος;
-Αυτό είναι το κόστος. Οντως στο τέλος της μέρας νιώθω εξουθενωμένη. Και επειδή όταν είμαι κουρασμένη δεν είμαι και ο πιο γλυκός και επικοινωνιακός άνθρωπος, μπαίνοντας στο σπίτι δεν θέλω να μοιραστώ ούτε την «καληνύχτα» μου (γέλια). Είμαι σε άλλη φάση.
-Τα ‘χεις καλά με την μοναξιά;
-Ναι, αν και δεν είναι πάντα εύκολη. Και αν έχεις βγει από μια σχέση στην οποίαν έχεις συνηθίσει τη φασαρία, σου έρχεται ξαφνικά η μοναξιά και λες τι να την κάνω τώρα;
-Τον τελευταίο έναν χρόνο που είσαι μόνη, σε δυσκόλεψε;
-Τα έβαλα κάτω όλα, τα μελέτησα, τα μέτρησα και τελικά δεν τη βρήκα τη μοναξιά μου τόσο φοβιστική. Μια χαρά τα έχουμε πάει μέχρι τώρα.
-Ο χωρισμός πώς λειτουργεί για σένα; Σε ωριμάζει; Σε μεγαλώνει;
-Νιώθω πως και με ωριμάζει και με μεγαλώνει. Μια σχέση μοιάζει με τα παιχνίδια στο playstation. Περνάει από διάφορες πίστες, οι οποίες όσο πάνε και δυσκολεύουν. Αν δεν τα καταφέρεις, λοιπόν, να τερματίσεις και βγεις πιο γρήγορα εκτός, πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς αν έμαθες κάτι, αν έβγαλες κάποιο συμπέρασμα, αν έκανες κάποια λάθη…
-Τελειώνοντας δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω, νιώθεις τόσο σουρεάλ όσο φαίνεσαι;
-Δεν ξέρω αν είμαι σουρεάλ κορίτσι, πάντως νιώθω νορμάλ. Πολύ απλά, οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου φροντίζω να το εκφράζω.

Πηγή: TV Εθνος


Read More

And More