Θες να γνωρίσεις λίγο καλύτερα την φοβερή “Ελλη” από το “Ταμάμ”;

Η Λίλα Μπακλέση, ηθοποιός που ξεχειλίζει από δροσιά και ταλέντο, μας έχει κατακτήσει ως Ελλη στην τηλεοπτική σειρά «Ταμάμ», ενώ κάνει και το θεατρικό της ντεμπούτο στους «Μυστικούς αρραβώνες», στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η αποκάλυψη της σειράς «Ταμάμ» όπου ερμηνεύει με άνεση και χιούμορ τη 16χρονη Ελλη, είναι ένα κορίτσι ζωντανό, αισιόδοξο, με θετική ενέργεια.

«Δεν ήμουν έτσι στα 16 μου. Σίγουρα όχι τόσο ατρόμητη. Με την Ελλη ταιριάζω περισσότερο στο χιούμορ», λέει, προσπαθώντας να βρει κοινά σημεία με την πρωταγωνίστρια που υποδύεται στη μικρή οθόνη. Η φετινή σεζόν αποδείχθηκε ιδιαίτερα τυχερή για την ηθοποιό, η οποία έκανε και το ντεμπούτο της στο θέατρο, στους «Μυστικούς αρραβώνες» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο Θέατρο «Ρεξ – Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη» του Εθνικού Θεάτρου.

Ηθοποιός ήθελε να γίνει η Λίλα Μπακλέση. Μέσα της βαθιά το γνώριζε, αλλά δεν τολμούσε να το εκφράσει. Ετσι, βρέθηκε να σπουδάζει στην Πάτρα Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. «Δυστυχώς, όταν δεν είναι αυτό το όνειρό σου, έρχεσαι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Νιώθεις ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις καλά».

Ως ηθοποιός έπαιζε σε ερασιτεχνική ομάδα, όταν ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης της πρότεινε να παίξει στην ταινία του «Παράδεισος» και ύστερα ο Εκτορας Λυγίζος την επέλεξε για το «Αγόρι που τρώει το φαγητό του πουλιού». «Οταν γύρισα τις δύο ταινίες κατάλαβα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Αδιαπραγμάτευτα… Κι έδωσα εξετάσεις, δίχως δεύτερη σκέψη, στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου». Τελειώνοντας το Εθνικό ήξερε τα «θέλω» της. «Ολοι ωριμάζουν απότομα στη σχολή. Το Εθνικό αποτελεί παράδειγμα δημόσιας παιδείας».

Δύο ακροάσεις έδωσε στο καλοκαίρι που μας πέρασε, για την τηλεόραση και το θέατρο. Κι όταν πια είχε απελπιστεί ότι τίποτα δεν θα γίνει, δέχθηκε την ίδια μέρα τηλεφώνημα και από τον AΝΤ1 και το Εθνικό ότι έκλεισε τις δουλειές! Ετσι γεννήθηκε η Ελλη της μικρής οθόνης και η Λένα Μαράνου της σκηνής, μια κοπέλα «φιλελεύθερη, που είχε μεγαλώσει εντελώς διαφορετικά από τις υπόλοιπες της εποχής της. Ο πατέρας της, ο Γιώργος Μαράνος, λόγω του ότι την είχε μεγαλώσει μόνος του, της έχει δώσει κάποιες ελευθερίες που δεν θα περίμενες για ένα κορίτσι του 1900. Κάνει μια έντονη ζωή, σχεδόν προκλητική».

Η ζωντανή επαφή με το κοινό είναι μια εμπειρία μοναδική για τη Λίλα Μπακλέση και πέρα για πέρα γοητευτική. «Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Μπαίνει το κοινό στο θέατρο και γίνεται κάτι μαγικό. Είναι εκπληκτικό αυτό που σου δίνει το θέατρο. Καταλαβαίνεις αμέσως το τι συμβαίνει στην πλατεία».

Ο ρόλος της στο «Ταμάμ», η Ελλη, έχει αγαπηθεί από το κοινό. Ανησυχεί μήπως ταυτιστεί με την τηλεοπτική της εικόνα; «Το έχω σκεφτεί. Θα προσέξω τις επιλογές μου μετά… Θα δω πώς θα εξελιχθεί η όλη πορεία».
Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί πάνω της. Κινδυνεύει να την αλλάξει όλο αυτό; «Προσπαθώ να μη με επηρεάσει. Ξέρω ότι όλα αυτά είναι εφήμερα. Σήμερα έτσι, αύριο αλλιώς». Πιστεύω της και μέθοδός της: «Οσο πιο σκληρά δουλεύω τόσο πιο πολύ μπορώ να εδραιώσω αυτό που θέλω στην πορεία μου». Θα ήθελε στο θέατρο να εργαστεί με σκηνοθέτες-δασκάλους και να παίξει Τσέχοφ, Ουίλιαμς, και δηλώνει: «μου αρέσει πολύ το ρεαλιστικό θέατρο και η τραγωδία».
Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More