“Καληνύχτα νεράιδα νονά”! Για όλες τις νονάδες και τις μαμάδες που πιστεύουν ακόμα στην… αστερόσκονη.

Λατρεύω τα παραμύθια… Λατρεύω την μαγεία που κλείνουν στις σελίδες τους… Λατρεύω τον ονειρικό τους κόσμο… Με ταξιδεύεουν… Κάθε φορά που παίρνω στα χέρια μου ένα παραμύθι αισθάνομαι πως γαληνεύει η καρδιά μου… Κάθε φορά που παίρνω στα χέρια μου ένα παραμύθι, αισθάνομαι πως γίνομαι και πάλι παιδί…

Μ ΄αρέσει να βυθίζομαι στο μαγικό τους κόσμο και είμαι πάντα πανέτοιμη να γίνω φίλη με όλες τις μικρές πριγκίπισσες, να θαυμάσω όλους τους μικρούς πρίγκιπες, να βρεθώ ακόμα και στο πιο μακρινό κάστρο να πολεμήσω με δράκους, να φορέσω μέχρι και… πανοπλία, αν ο θαρραλέος ιππότης μου το ζητήσει, προκειμένου να κερδίσει την μάχη και να εξολοθρεύσει τους… κακούς!

Φυσικά εννοείται πως έχω μεγάλη αδυναμία και σε όλες τις νεράιδες οι οποίες έτσι απλά με ένα… “τσίκι τιγκλον” μπορούν να βρίσκουν εύκολα λύση για όλα! Μ ΄αρέσει το ψηλό τους καπέλο, το ραβδάκι με το αστεράκι τους και το συνήθως φουσκωτό φουστάνι τους.

Και παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα είχα πιστέψει πως είχα γνωρίσει πια όλες τις νεράιδες του παραμυθένιου κόσμου μου, έκανα λάθος. Την… “Νεραιδονονά” δεν την είχα γνωρίσει. Οσο για το πως ήταν η γνωριμία μου μαζί της; Ηταν ένας… κεραυνοβόλος έρωτας.

Και αυτό γιατί; Γιατί αυτή η “Νεραιδούλα” είναι εντελώς διαφορετική, είναι εντελώς ξεχωριστή! Με άλλα λόγια; Ολα όσα ήξερες για τις “Νεραιδούλες”, απλά ξέχασέ το! Οχι, αυτή η “Νεραιδούλα” δεν είναι ξανθιά. Οχι, δεν είναι ούτε ψηλή και το κυριότερο; Οχι, δεν είναι αδύνατη.

Είναι μία “Νεραιδούλα” η οποία έχει καστανά μαλλάκια, είναι κοντούλα και έχει κάποια παραπάνω κιλά, γιατί μωρέ είναι γλυκατζού! Τρελαίνεται για τα γλυκά, δεν μπορεί να τους αντισταθεί, τόσο; Τόσο που τρώει μέχρι και τα γλυκά από τα “βαφτιστηράκια” της. Καλέ σου λέω είναι ικανή να φάει μέχρι και την τούρτα γενεθλίων, καθώς την μεταφέρει με το… ταξί.

Γιατί ξέχασα να σου πω, πως αυτή η “Νεραιδονονά” όταν βιάζεται βουτάει ένα ταξί και γίνεται καπνός…

Επίσης την λάτρεψα γιατί είναι μία νονά με πολλά με πάαααρα πολλά βαφτιστηράκια, μιας και βαφτιστηράκια της είναι όλα τα ορφανά και αδύναμα παιδάκια. Τα παιδάκια εκείνα που δεν έχουν κανέναν άλλο σε αυτό το κόσμο παρά μόνο εκείνη.

Η αγκαλιά αυτής της “νονάς” είναι τεράστια και χωράει όλα τα παιδάκια. Είναι μία αγκαλιά ζεστή που γίνεται φωλίτσα και μπορεί σε αυτή να βρεθούν όλα τα παιδάκια χωρίς διακρίσεις… Γιατί αυτή η “νονά” αγαπά και την διαφορετικότητα. Οποια κι αν είναι αυτή…

Σας λέω είναι τόσο καταπληκτική “νονά” που όλοι τρελαίνονται για να της φιλήσουν τα στρογγυλά της, ροζ μαγουλάκια, τα οποία φυσικά είναι πάντα πασπαλισμένα με ζάχαρη…

Δεν θα σου πω τίποτα άλλο γι ΄αυτή τη “Νεραιδονονά”, γιατί θέλω κι εσύ να την γνωρίσεις προσωπικά! Να την φέρεις στο σπίτι και να πλημμυρίσεις με αστερόσκονη όλα τα βράδια των παιδιών σου… Είναι η καλύτερη συντροφιά για καληνύχτες γεμάτες ζάχαρη, χρυσόσκονη, μαγεία, αλλά και ουσιαστικά μηνύματα.

Το “Καληνύχτα Νεράιδα Νονά” είναι ένα παραμυθάκι που έχει γράψει με απίστευτη τρυφερότητα η φίλη μου Αλεξάνδρα Τσόλκα και σου το προτείνω ανεπιφύλακτα για όλους αυτούς τους λόγους που σου προανέφερα. Είναι ένα παραμυθάκι μέσα από τις σελίδες του ανακαλύπτει κανείς και την σπάνια καρδιά της δημιουργού του.

Το “Καληνύχτα Νεράιδα Νονά” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και μιας και πλησιάζει και Πάσχα, είναι ένα υπέροχο δώρο προς όλα τα μικρά αγγελάκια που μπορεί να υπάρχουν στη ζωή σας.

Παρόλα αυτά είναι ένα υπέροχο δώρο ακόμα και για σας… Για την σωτηρία της ψυχής σας, γιατί για μένα τα παραμύθια είναι ένας δρόμος που θαρρώ πως με βοηθά να κρατώ αλώβητη την ψυχή μου, γι αυτό και ΠΑΝΤΑ πριν δώσω στα μωρά μου ένα γλυκό φιλί για καληνύχτα ένα παραμυθένιο ταξίδι θα το έχουμε κάνει, όσο νωρίς ή αργά κι αν πέφτουμε για ύπνο!!!

Read More

And More