Μηνάς Χατζησάββας: Τραγική ειρωνεία της μοίρας – Μιλούσε για τον θάνατο σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις

Στα 67 του χρόνια έσβησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού ο Μηνάς Χατζησάββας. Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός πέθανε το βράδυ της Δευτέρας και σκόρπισε θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η τραγική ειρωνεία της μοίρας είναι ότι ο πολυαγαπημένος μας ηθοποιός μιλούσε για τον θάνατο στην τελευταία του συνέντευξη στο athinorama, πριν πέντε μήνες.
“Η αδράνεια είναι θάνατος. Από εκεί και πέρα, αν ένας τυφλός χάσει τον οδηγό του, χάνει αυτόματα και τον προσανατολισμό του. Χάνει υπό μία έννοια τον εαυτό του. Πού μας οδηγεί αυτό; Σε κάτι που όλοι γνωρίζουμε: ο άνθρωπος γεννιέται για να πεθάνει. Κάτι έρχεται να τον βοηθήσει για να αντιμετωπίσει το θάνατο, αυτόν τον …άγνωστο”, είχε αποκαλύψει μιλώντας για το ρόλο του τυφλού που υποδυόταν στην παράσταση “Οι Τυφλοί ή ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο”.

Στην ερώτηση, όμως, αν τότε σκεφτόταν το θάνατο είχε απαντήσει: “Είμαστε σε μόνιμη διαπραγμάτευση μαζί του, έτσι δεν είναι; Εγώ, πάντως, πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα μετά τη ζωή. Τίποτα απολύτως! Η ζωή μας είναι ό,τι είμαστε, τελεία και παύλα. Γι’ αυτό θέλω να δουλεύω, να δουλεύω, να δουλεύω. Αν δεν είχα τη δουλειά μου να με κρατάει, δεν ξέρω τι θα έκανα… Όσο έχω ακόμη δυνάμεις, ας παιδεύομαι. Περνάει καλύτερα έτσι η ζωή, δεν συμφωνείτε;”.

Read More

And More