Μπέττυ Μαγγίρα: Απαντά στο αν έχει τελικά κόντρα με την Κατερίνα Καινούργιου!

Η Μπέττυ Μαγγίρα, εκτός από ταλαντούχα, είναι ακομπλεξάριστη, ειλικρινής, ντόμπρος άνθρωπος. Μιλάει στο κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη για τη ζωή της σήμερα, μακριά από την τηλεόραση, τα λάθη που έχει κάνει, τον σύζυγό της, Δημήτρη Μάζη, τις δυο τους κόρες και απαντά στο αν έχει τελικά κόντρα με την Κατερίνα Καινούργιου.

Η τηλεόραση δεν σου λείπει;
Όχι, γιατί αυτό που έκανα πέρσι δεν μου άρεσε. Δεν με αντιπροσώπευε, δεν ήταν εγώ. Δεν με εξέφραζε ως Μπέττυ! Γι’ αυτό δεν μου λείπει. Αν μιλάμε γενικά, ναι, θα ήθελα να κάνω κι άλλα πράγματα. Το θέατρο, όμως, μού λείπει, γιατί γίναμε παρέα με τα παιδιά.

Ούτε τα χρήματα της τηλεόρασης σού λείπουν;
Ε, τώρα πώς να πεις ότι δεν σου λείπουν τα χρήματα ή ότι δεν τα χρειάζεσαι, σε μία εποχή όπου δεν υπάρχουν ούτε λεφτά, ούτε δουλειές, ούτε αμοιβές; Φυσικά και μου λείπουν, αλλά είμαι μια χαρά. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, η τηλεόραση δεν προσφέρει μεγάλες αμοιβές, ούτε υπάρχουν πολλά χρήματα, όπως κάποτε. Μην ακούτε αυτά που λέγονται και γράφονται. Ποτέ δεν έκανα κάτι για τα χρήματα, ούτε λειτούργησα βάσει αυτού στη ζωή μου. Δεν είναι προτεραιότητά μου τα λεφτά. Κάθε άλλο! Πάντα έκανα ό,τι μου άρεσε – άλλο αν έβγαινε στην πορεία κάτι άλλο. Αλλιώς το περίμενα πέρσι, ας πούμε, αλλιώς μας βγήκε.

Αυτό είναι μομφή για την Κατερίνα Καινούργιου, που ήσασταν μαζί; Έχετε κάποια «διαμάχη» εσείς οι δύο;
Όχι, κάθε άλλο! Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Συνεργαστήκαμε αξιοπρεπώς, μπορώ να πω. Αλλά ως εκεί. Με την Κατερίνα δεν ταιριάξαμε ως άνθρωποι, δεν είχαμε ίδιες ιδέες, ίδια οπτική. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν έχουμε κοινά στοιχεία. Ωστόσο, την σεβάστηκα και με σεβάστηκε. Η Κατερίνα είναι μία κοπέλα δουλευταρού, εργάζεται πάρα πολύ και δικαιωματικά έχει φτάσει εκεί που είναι σήμερα. Το κυνήγησε πολύ και της αξίζει. Έχει, όμως, άλλα τηλεοπτικά «θέλω» από εμένα. Δεν το λέω για κακό αυτό! Συμβαίνει. Αλλά, πέρσι, αλλιώς ξεκινήσαμε, αλλιώς καταλήξαμε. Στην αρχή υπήρχαν πιο πολλά παιχνίδια στην εκπομπή, μετά έγινε πιο σχολιαστική.

Ωστόσο, το υπηρέτησες κι αυτό…
Ναι, αν και με χιούμορ. Σχολίαζα, αλλά χιουμοριστικά πάντα. Δεν ήθελα να θίξω και να πληγώσω κανέναν! Στην τελική, δεν με αφορά τι κάνει ο ένας κι ο άλλος. Το έκανα γιατί ήμουν ήδη σε μία εκπομπή, η οποία άλλαξε στην πορεία. Έφυγαν κάποια άτομα, πίσω από τις κάμερες και η δομή της μεταλλάχθηκε κάπως. Δεν υπηρέτησα, όμως, ποτέ το κουτσομπολιό! Αλλά και πάλι, αυτό που έκανα πέρσι δεν με εξέφραζε και δεν θα το έκανα ξανά.

Ούτε θα συνεργαζόσουν και πάλι με την Κατερίνα;
Αφού δεν μας βγήκε η χημεία την πρώτη φορά, γιατί να ταλαιπωρούμαστε και να το δοκιμάζουμε ξανά;

Ποια λάθη θα ήθελες να είχες αποφύγει στη μέχρι σήμερα πορεία σου;
Έχω κάνει κι εγώ αρκετά λάθη. Αλλά ήταν εμπειρίες στη ζωή μου. Έμαθα πολλά… Ακόμα και τώρα λέω «ναι, ξέρω!», αλλά πάντα την πατάς. Ίσως να επέλεγα διαφορετικές εκπομπές, την περίοδο που μου τις πρότειναν κι ίσως έτσι να είχα άλλη εξέλιξη στην καριέρα μου. Δεν παραπονιέμαι όμως. Αλίμονο, δεν είμαι αχάριστη! Έκανα πολλά πράγματα τηλεοπτικά και διαφορετικά μεταξύ τους. Σε μία άλλη ζωή, ίσως να επέλεγα άλλα πράγματα. Δεν ξέρω.

Λάθη κάνεις ως μητέρα και σύζυγος;
Ε, ναι! Σαφώς και κάνω. Η ζωή πια και οι ρυθμοί είναι τρελοί. Το να συνδυάζεις καριέρα και οικογένεια είναι απίστευτα δύσκολο. Είναι πολλοί οι ρόλοι που πρέπει να παίξεις παράλληλα – που τρελαίνεσαι. Πρέπει να είσαι σύζυγος, μητέρα, φίλη, ερωμένη, αδελφή. Και μέσα σε όλα αυτά να κάνεις και πράγματα για τον εαυτό σου, ώστε να αισθάνεσαι καλά. Ε, όχι, ένα 24ωρο δεν φτάνει. Είναι δύσκολο να παραμένουμε πάντα ήρεμοι. Ας πούμε πολλές φορές χάνω την ψυχραιμία μου, μπορεί να φωνάξω λίγο, να εκνευριστώ… Αυτό δεν μου αρέσει όταν μου συμβαίνει. Σε γενικές γραμμές τα καταφέρνω αρκετά καλά, αλλά δεν είμαι η τέλεια μάνα. Πάντα θα ήθελα να δίνω περισσότερα στα παιδιά μου.

Με τον σύζυγό σου, Δημήτρη Μάζη, πού το βρίσκεις και πού το χάνεις;
Με τον Δημήτρη τα βρίσκω παντού. Εντάξει, η δυσκολία με τα παιδιά είναι αντικειμενική. Όσοι έχουν παιδιά, με νιώθουν. Δεν υπάρχει χρόνος να μείνεις με τον άντρα σου, ούτε να περάσεις χρόνο μαζί του όπως ήσασταν πριν κάνετε οικογένεια. Η δουλειά και τα παιδιά, κλέβουν το χρόνο. Προσπαθώ να μένουμε λίγο μόνοι. Είτε με μίνι εκδρομές, είτε με κάποιο σινεμά το βράδυ. Με μικροπράγματα, τα οποία όμως είναι πολύ ωφέλιμα για τη σχέση μας. Θέλει ισορροπία το πράγμα.

Υπήρξε περίοδος στη ζωή σου που να παραμέλησες τον εαυτό σου και να ξέχασες ότι ήσουν γυναίκα
Ναι, όταν γέννησα. Το αμέσως επόμενο διάστημα, του θηλασμού, τα ξεχνάς όλα. Ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος. Είσαι αφοσιωμένος μόνο σε αυτό. Ξυπνάς κάθε δύο ώρες και ταΐζεις το παιδί. Είναι πολύ δύσκολο. Η αϋπνία σε εξουθενώνει. Γιατί είναι δύσκολο πράγμα ο θηλασμός. Μετά, όμως, έρχονται όλα στη θέση τους, επανέρχεσαι γρήγορα. Αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος.

Είσαι πιο αυστηρή εσύ ή ο Δημήτρης με τις κόρες σας;
Εγώ. Τον Δημήτρη τον κάνουν ό,τι θέλουν (γελάει).

Τρίτο παιδί θα έκανες;
Αν έρθει, καλοδεχούμενο θα είναι. Αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή, να βρω χρόνο και να αφοσιωθώ σε ακόμα ένα παιδί. Ήδη τα δύο παιδιά παίρνουν όλο τον χρόνο και την προσοχή μου. Χρειάζεται, όμως, χρόνος για τον σύζυγο, κάτι λίγο και για σένα. Όποτε, όχι, χρονικά αν το δούμε, δεν μου περισσεύει χρόνος ούτε για δείγμα!

Είσαι από τις γυναίκες που προσέχουν το σώμα τους; Γυμνάζεσαι, βάζεις κρέμες κλπ.;
Ναι, φέτος άρχισα να γυμνάζομαι εντατικά, γιατί καμπουριάζω κι αυτό, όσο μεγαλώνω, θα μου βγαίνει πιο πολύ. Προσέχω το σώμα μου, βάζω κρέμες, περιποιούμαι το πρόσωπό μου, αλλά σε κανονικά πλαίσια. Έχουμε και κάποιες ανασφάλειες, ως γυναίκες… Αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας! Από την άλλη, είμαι ευλογημένη με τον μεταβολισμό που έχω γιατί δεν παχαίνω εύκολα. Λατρεύω το φαγητό, είναι μεγάλη ηδονή για μένα. Δεν μπορώ να στερηθώ με τίποτα! Ούτε είμαι από τις γυναίκες που θα ζήσουν με μαρούλια και καρότα. Από την άλλη όμως, τρώω κανονικά, απ’ όλα, σε νορμάλ ποσότητες.

Read More

And More