Μπορεί ένα γκαράζ να γίνει σπίτι; Και όμως!

Ένα παλιό γκαράζ στην περιοχή του Άμστερνταμ όπου στεγάζονται πολλές ναυτιλιακές εταιρίες μετατράπηκε σε μοντέρνο σπίτι για τις ανάγκες μιας οικογένειας. Είναι εντυπωσιακό το ότι έχουν διατηρηθεί κάποια χαρακτηριστικά κομμάτια του γκαράζ όπως οι είσοδοι και είναι επίσης εντυπωσιακό ότι όλες οι αλλαγές έγιναν με δεδομένο ότι το budget της οικογένειας ήταν χαμηλό.
Το Studio Appelo ανέλαβε την ανακατασκευή. Στους χώρους που βλέπουν προς το δρόμο διαμορφώθηκε μεγάλο σαλόνι αλλά και η κουζίνα καθώς και χώρος για παίζουν τα παιδιά, ενώ οι πιο ιδιωτικοί χώροι όπως τα υπνοδωμάτια αναπτύχθηκαν στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Η πρόσοψη του οικήματος στο ισόγειο του οποίου υπήρχε το γκαράζ και τώρα είναι μοντέρνο σπίτι. Η χαρακτηριστική είσοδος του παλιού γκαράζ διατηρήθηκε ανέπαφη.


Στο μπροστινό μέρος του σπιτιού που βλέπει στο δρόμο τοποθετήθηκε το σαλόνι χωρίς πολλά περιττά έπιπλα ώστε να δίνεται χώρος για παιχνίδι.


Ένα παιδικό και ένα κανονικό ποδήλατο έγιναν διακοσμητικά είδη, αφού άλλωστε το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής για τους Ολλανδούς!


Ένας τεράστιος πάγκος στοιχειοθετεί την κουζίνα με όλες τις ανέσεις της, όπως νεροχύτης, κουζίνα, αποθηκευτικοί χώροι και γίνεται σωστή εκμετάλλευση ενός τόσο μεγάλου χώρου και με την προσθήκη ενός τεράστιου τραπεζιού.


Στο πίσω μέρος του σπιτιού υπάρχουν τα πιο ιδιωτικά δωμάτια.


Αυτή η τεράστια, μεταλλική συρταροθήκη είναι ένα υπέροχο industrial κομμάτι που θυμίζει το παρελθόν του χώρου καθώς και το μπετονένιο πάτωμα.


Μια floor-to-ceiling βιβλιοθήκη καλύπτει έναν από τους τοίχους του σαλονιού.


Αυτός ο τοίχος, κατάλοιπο του γκαράζ που προϋπήρχε, διατηρήθηκε ανέπαφος με κάποιες μικρές παρεμβάσεις για να θυμίζει το παρελθόν του χώρου.

Read More

And More