Ε. Μανωλίδου – Ν. Λοτσάρη μαζί σε όπερα! Βίντεο από τις πρόβες τους

Η Ευγενία Μανωλίδου θα συνεργαστεί με την Νίνα Λοτσάρη σε δύο διαφορετικές δουλειές που έχουν πάντα σχέση με την μουσική! Αρχικά θα συναντηθούν για τις ανάγκες μιας συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν μία μουσικοθεατρική παράσταση στο εξωτερικό.

Η Ευγενία αποφάσισε να επιστρέψει στη μεγάλη αγάπη της, τη μουσική και όπως φαίνεται, βρήκε τη μούσα της στο πρόσωπο της show woman. Στις 17 Δεκεμβρίου η μαέστρος θα διευθύνει μια συναυλία με σολίστ τη Νίνα, η οποία θα δοθεί στη σκηνή του Badminton. To TLIFE σου εξασφάλισε βίντεο από τις πρώτες πρόβες τους!

Όσον αφορά τα σχέδια για την επόμενη χρονιά, η Ευγενία θα ανεβάσει το έργο του Γκαμπριέλε ντ’ Ανούτσιο, «Pisanela» με Νίνα Λοτσάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και πρώτο σταθμό την Κύπρο. Οι παραστάσεις είναι μια συμπαραγωγή του Κωνσταντίνου Σκορδάλη και της Αμερικανοκυπριακής εταιρείας Μelfione Ltd.

Η ίδια ασχολείται εδώ και καιρό με τη διασκευή του έργου σε όπερα. Ηρωίδα του έργου είναι μια Ιταλίδα από την Πίζα, ψηλή, αδύνατη και μελαχρινή, που την ποθούν όλοι οι άντρες, εκ των οποίων ο ένας είναι πρίγκιπας.

Ποια λοιπόν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον ρόλο αυτό από την Νίνα; Μαζί της θα εμφανίζεται και η Σία Κοσκινά ενώ θα παρουσιαστεί και σε άλλες σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής! Οι δύο εντυπωσιακές κυρίες μίλησαν όμως για αυτή τη συνεργασία τους στην Μαρία Λεμονία και το Πρώτο Θέμα!

Μου κάνει εντύπωση: ανταγωνισμός μεταξύ σας δεν υπάρχει;
Ευγενία: Όταν οι άνθρωποι είναι ταλαντούχοι και άξιοι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υφίσταται ανταγωνισμός. Είθισται στις συναυλίες ο πρωταγωνιστικός ρόλος να δίνεται στους τραγουδιστές και όχι στους μαέστρους. Ο κόσμος έρχεται ως επί το πλείστον για να ακούσει τους ερμηνευτές.
Νίνα: Η ανασφάλεια και η έλλειψη σιγουριάς και ταλέντου γεννούν τον ανταγωνισμό. Η μετριότητα σκοτώνει τα πάντα! Η Ευγενία όχι μόνο δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά θέλει να έχει και διακριτική παρουσία. Επιθυμεί να κρατά αυστηρά και μόνο τον ρόλο της μαέστρου.

Θυμάστε αλήθεια πού πρωτογνωριστήκατε;
Νίνα: Ήταν πριν από αρκετά χρόνια σε μία φωτογράφιση που είχαμε κάνει στο ωδείο “Φίλιππος Νάκας”.
Ευγενία: και μάλιστα τη Νίνα την είχα προτείνει εγώ! Θυμάμαι την έκπληξή της όταν πήγα και της συστήθηκα αναφέροντάς της την ιδιότητά μου.
Νίνα: Μα, ναι, όταν μου ανέφερε ότι είναι η μαέστρος σοκαρίστηκα! Ήταν κόντρα στο physique της. Έβλεπα μια πολύ ωραία γυναίκα, ένα σούπερ θηλυκό να αποκαλύπτει ότι είναι μαέστρος. Οι λιγοστές γυναίκες που κρατούν στα χέρια τους μπαγκέτα είναι εντελώς διαφορετικές…
Ευγενία: Εγώ βέβαια τη Νίνα την είχα ξαναδεί να τραγουδά στη Λυρική πριν από αρκετά χρόνια. Είναι πολύ σπάνιο μια κοπέλα εξαιρετικά νέα και στα πρώτα της βήματα, όπως ήταν τότε η Νίνα, να έχει τόσο μεγάλη σιγουριά για τη φωνή της. Το πάτημα της φωνής αποδείκνυε ότι ήρθε στον χώρο για να μείνει. Αυτό με είχε κάνει να την προσέξω.

Κάνετε παρέα;
Νίνα: Τόσο όσο μας επιτρέπουν ο χρόνος και οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Τώρα με τις πρόβες θα κάνουμε σίγουρα περισσότερο.
Ευγενία: Ακόμη και όταν δεν βρισκόμαστε, όμως, μιλάμε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μπορεί να τηλεφωνηθούμε επειδή κάποια από τις δυο μας σκέφτηκε κάτι σε σχέση με την παράσταση. Όταν είναι αργά το βράδυ, για να μην ξυπνήσουμε η μία τα παιδιά της άλλης, συνήθως ανταλλάσσουμε mail.

Τα παιδιά σας θα έρθουν στην παράσταση;
Ευγενία: Δεν έχεις υπόψη σου πόσο το περιμένουν…
Νίνα: Δεν σου κρύβω ότι ανυπομονώ να ακούσω την κριτική της κόρης μου.

Read More

And More