Η Ειρήνη Αϊνδιλή στην παρουσίαση των στολών των Special Olympics!

Σήμερα στο Golden Hall στις 7 το απόγευμα έγινε η επίσημη παρουσίαση των στολών των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics – ΑΘΗΝΑ 2011 και παρουσιάστρια του Freestyle Catwalk ήταν η Χριστίνα Λαμπίρη.

”Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!”, είναι η φράση κατατεθέν των Special Olympics, που από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 θα διεξάγονται στην Αθήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε 7.500 αθλητές από 185 χώρες να λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Τα Special Olympics είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1968 από την Eunice Kennedy-Shriver, αδελφή του Προέδρου John F. Kennedy. Oι παγκόσμιοι αυτοί αγώνες, φέρουν ξεχωριστούς συμβολισμούς, αφού θα λάβουν χώρα στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι» και στοχεύουν στην προσφορά, δυνατοτήτων προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους με διανοητική αναπηρία.

Ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα ν’ αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, μοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, με τους φίλους, τους γονείς τους, τους εθελοντές και υποστηρικτές, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ με την ομάδα του ανσάμπλ, Ειρήνη Αϊνδιλή, έδωσε το παρών στο Golen Hall, όπου έγινε η παρουσίαση των παιδιών που θα λάβουν μέρος στους φετινούς αγώνες και η επίσημη παρουσίαση των στολών τους.

Η 28χρονη “Ειρήνη της Χαλκίδας”, ύστερα από μία λαμπρή πορεία στον Πρωταθλητισμό, μετάλλια – χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο κι Ευρωπαϊκό και χάλκινο στο Σίδνεϊ – και έπειτα από επτά χρόνια σπουδών στις ΗΠΑ – Φαρμακευτική Επιστήμη με έρευνα στην Φαρμακολογία – αυτή τη στιγμή, έχει αποκτήσει στη γενέτειρά της, την Εύβοια, πρακτορείο ΠΡΟΠΟ.

Στο παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics συμμετέχουν περισσότεροι από 550.000 αθλητές στις ΗΠΑ, 500.000 στην Ευρώπη, 700.000 στην Κίνα, 410.000 στην Ινδία ενώ στην Ελλάδα οι αθλητές ξεπερνούν τις 12.000. Tις στολές των Παγκοσμίων αυτών αγώνων παρουσίασαν επίσης ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και αθλητές, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο!

Ανάμεσά τους η Ναταλία Δραγούμη, ο Κώστας Γκρέκας, η Ορθούλα και η Μάντα Παπαδάκου, οι αδερφές Μαγγίρα, ο Μιχάλης Μουρούτσος, η Δέσποινα Καμπούρη και ο Γιώργης Λαμπαθάκης.

Read More

And More