Μ. Ιωάννου: Ο ζεν πρεμιέρ του Mega που θα γνωρίσουμε στους “Βασιλιάδες”!

Νέος, ταλαντούχος και γοητευτικός. Αυτά μπορούν να χαρακτηρίσουν τον νέο ζεν πρεμιέρ του Mega Μάνο Ιωάννου, που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα τηλεοπτική σειρά “Βασιλιάδες”. Ο νεαρός ηθοποιός που έκανε το ντεμπούτο του στο έργο “Φούστα Μπλούζα” και αυτό το καλοκαίρι βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση “Συμπέθεροι από τα Tίρανα” αναμένεται να αναστατώσει το κοινό μέσα από το ρόλο του πλούσιου και ευαίσθητου “Σταύρου” που θα ενσαρκώσει στη μικρή οθόνη.

Τι λέει όμως ο Μάνος Ιωάννου στο TLIFE για την υποκριτική, τον έρωτα και τα επόμενα σχέδιά του;
Πες μας λίγα λόγια για τη συμμετοχή σου στη νέα σειρά του Mega “Βασιλιάδες”; Ποιο ρόλο υποδύεσαι; Έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα;
Έχουμε κάνει πάνω από δυο μήνες γυρίσματα ήδη. Στο σήριαλ υπάρχουν τέσσερεις νεανικοί αντρικοί μόνιμοι ρόλοι. Κάνω έναν απ’ τους τέσσερεις. Ένα πλουσιόπαιδο αλλά καθόλου κακομαθημένο. Ο Σταύρος (έτσι είναι το όνομα του ρόλου που παίζω) είναι ένα παιδί με πολύ φιλότιμο και ευαισθησίες. Ερωτεύεται με ειλικρίνεια και σταθερότητα.
Πώς βλέπεις τα πράγματα στην τηλεόραση τη σεζόν που έρχεται;
Το θέμα δεν είναι η σεζόν τηλεοπτικά. Το θέμα είναι η σεζόν πολιτικά και οικονομικά. Η φάση αστάθειας στην οποία έχουμε μπει εδώ και δυο χρόνια δημιουργεί μια έντονη ανασφάλεια σε όλους τους τομείς και συνεπώς και στη δουλειά μας.
Τι άλλες συνεργασίες έχεις κάνει μέχρι στιγμής στο χώρο της υποκριτικής και ποια είναι αυτή που έχεις ευχαριστηθεί πιο πολύ;
Είμαι πολύ καινούργιος αλλά είχα την τύχη να βγω στη δουλειά αμέσως μετά τη σχολή σε μια παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Στο έργο “Φούστα Μπλούζα”. Μετά δούλεψα με τον μεγάλο δάσκαλο Κώστα Τσιάνο στο θεσσαλικό θέατρο και μετά πάλι με Παπαθανασίου Ρέππα πέρσι στο Θέατρο Λαμπέτη στους “Συμπέθερους απ τα Τίρανα” και τη σεζόν που έρχεται θα είμαι και πάλι στους “Συμπέθερους” που μετακομίζουν στο θέατρο Κιβωτός. Μέσα από αυτές τις λίγες αλλά πολύ καλές συνεργασίες είχα την τύχη να δουλέψω και να μαθητεύσω δίπλα σε ηθοποιούς όπως ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Τζόυς Ευείδη, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Βίκη Σταυροπούλου. Συνεργασίες που τις θεωρώ μια δεύτερη και καλύτερη σχολή υποκριτικής.
Με τη θεατρική ομάδα έχετε ήδη ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πως νιώθεις για τη μεγάλη επιτυχία που έχετε σημειώσει μέχρι στιγμής και πώς σας υποδέχεται ο κόσμος στις διάφορες επαρχιακές πόλεις που πηγαίνετε;
Οι “Συμπέθεροι από τα Τίρανα” έχουν αστέρι. Είναι ένα έργο που έχει αλλάξει δυο διανομές και πάει για τρίτη και συνεχίζει με τεράστια επιτυχία. Τόσο το έργο όσο και η πρωταγωνιστές (Χατζηπαναγιώτης, Σταυροπούλου, Ευείδη, Μαυρόπουλος) είναι τόσο δημοφιλείς που σε κάθε παράσταση μας γίνεται το αδιαχώρητο. Παρ’ ότι είναι η δεύτερη φορά που το έργο βγαίνει σε περιοδεία και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.
Ποιο ήταν το αρχικό ερέθισμα που σε οδήγησε στο ν’ ασχοληθείς με το χώρο της υποκριτικής; Ήταν κάτι που ήθελες από μικρός ή προέκυψε στην πορεία;
Ειλικρινά δεν ξέρω. Φαντάζομαι ότι είμαι και ματαιόδοξος αλλά θέλω να πιστεύω ότι έχω και κάτι παραπάνω από μια επιφανειακή δίψα για δημοσιότητα. Θέλω να πιστεύω ότι κάνω για το θέατρο αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Αυτό θα το αποδείξει ο καιρός.
Υπάρχει κάποιος από το χώρο του θεάματος που είναι πρότυπο για ‘σένα;
Από τον Κώστα Βούτσα ως τον Κώστα Κόκλα και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θαυμάζω όλους τους δημοφιλείς Έλληνες κωμικούς. Μου αρέσει η κωμωδία πολύ. Αλλά δεν έχω ένα συγκεκριμένο πρότυπο. Θαυμάζω πολλούς, αλλά δεν θα ήθελα να μοιάσω σε κανέναν.
Ποια η αγαπημένη σου συνήθεια; Τι είναι αυτό που σε χαλαρώνει και σου δίνει ενέργεια;
Αγαπώ τα αυτοκίνητα και τις μηχανές. Για να πω την αλήθεια τρέχω. Πολλοί με κατηγορούν γιατί το θεωρούν επικίνδυνο, αλλά εγώ εκεί χαλαρώνω. Αυτό είναι και ένα κοινό σημείο που έχω με τον ρόλο μου στο σήριαλ “Βασιλιάδες”.
Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; Είναι πηγή έμπνευσης για εσένα;
Δεν έχω την εντύπωση ότι διαφέρω και τόσο πολύ από τους άλλους ανθρώπους. Ότι είναι για όλους ο έρωτας είναι και για μένα. Δεν ξέρω αν είναι πηγή “έμπνευσης”, αλλά σίγουρα είναι πηγή χαράς.
Ποια είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη στιγμή σου στο θέατρο;
Η πρώτη μου πρεμιέρα στο “Φούστα Μπλούζα”, των Παπαθανασιου Ρεππα.
Ποια τα επόμενα σχέδιά σου; Θα καταφέρεις να συνδυάσεις δουλειά και διακοπές αυτό το καλοκαίρι;
Όχι δεν θα καταφέρω να κάνω διακοπές. Μόνο δέκα μέρες τον Αύγουστο. Στη συνέχεια περιοδεία και το καπάκι πρόβες για το χειμώνα.

Read More

And More