Γ. Τσιμιτσέλης στο TLIFE: “Τα πράγματα στην τηλεόραση είναι χάλια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!”

Για τη νέα ταινία του Νίκου Περάκη “Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά” που πρωταγωνιστεί, την κατάσταση στην τηλεόραση, την κρίση και τον έρωτα μίλησε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης. Ο γνωστός ηθοποιός που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στα γυρίσματα της ταινίας στην οποία ενσαρκώνει έναν άνθρωπο του διαλογισμού (έναν γκουρού) μίλησε στο TLIFE για όλους και για όλα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, τους “Αγανακτισμένος”, αλλά και τον έρωτα που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. Εξάλλου, “συναισθηματικά και δουλειά είναι συγκοινωνούντα δοχεία”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πείτε μας λίγα λόγια για το ρόλο σας στην νέα ταινία του Νίκου Περάκη…
Κάνω τον Αλέξανδρο Τσιμπιτσίδη που γνωρίσαμε στην προηγούμενη ταινία “Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο”, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί πολύ ως ρόλος. Ο ήρωας που υποδύομαι έχει κάνει κάποιες προσθήκες στη ζωή του και έχει αφοσιοθεί στην εσωτερική και ψυχολογική ανάταση, κάνοντας μαθήματα διαλογισμού. Είναι γκουρού ουσιαστικά και κάνει “life coaching”, να το πω και ελληνικά για να καταλάβει ο κόσμος.
Τι έχει αλλάξει στην ερωτική ζωή του πρωταγωνιστή;
Έχουν άλλαξει πολλά πράγματα στη ζωή του. Δεν έχει πια σχέση με την Μαριαλένα (Βίκυ Καγιά), αλλά με την Φρόσω (Τζένη Θεωνά). Και είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με το παρελθόν…
Πώς βλέπετε τα πράγματα στο χώρο της τηλεόρασης, λόγω της κρίσης;
Χάλια είναι τα πράγματα στο χώρο της τηλεόρασης. Πιο χάλια δεν γίνεται, αλλά επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία την κρατάμε, μπας και αλλάξει κάτι!
Πώς είδατε το ξέσπασμα του κόσμου και το κύμα των “Αγανακτισμένων” που κατέκλυσε πριν λίγο καιρό το Σύνταγμα;
Οι “Αγανακτισμένοι” ήταν ένα ξέσπασμα του κόσμου που έπρεπε να το έχει κάνει η προηγούμενη γενιά. Εκείνοι έπρεπε να το κάνουν και όχι εμείς. Αλλά ελπίζουμε αυτό να ακουστεί κάπου. Τα πράγματα, όμως, έχουν ξεφύγει από τα εγχώρια δεδομένα και το να φωνάξεις από το Σύνταγμα για να σε ακούσουν στην Αμερική, ή να σε ακούσει ο Γάλλος ή η Μέρκελ είναι δύσκολο πια. Και δεν τους απασχολεί και δεν τους αφορά κιόλας… Είναι ένα ξεπούλημα της Ελλάδας και ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσει.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Θα ασχοληθείτε με την τηλεόραση;
Η τηλεόραση θα ασχοληθεί μαζί μας; Εγώ έχω συμφωνήσει να κάνω ένα σήριαλ του χρόνου, αλλά είναι στον πάγο. Θέλω να κάνω θέατρο φέτος, έχουν γίνει συζυτήσεις, αλλά δεν είναι κάτι προς ανακοίνωση ακόμη.

Στην προσωπική σας ζωή πως είναι η σχέση σας με την Βάσω Λασκαράκη; Ο έρωτας βοηθά ένα καλλιτέχνη να γίνει πιο δημιουργικός στη δουλειά του;
Είμαι μια χαρά στην προσωπική μου ζωή. Όλα αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία: η οικογένεια, τα αισθηματικά και η δουλειά. Αν κάτι δεν πάει καλά σε κάτι, επηρεάζονται και τα άλλα. Εγώ είμαι μια χαρά στη δουλειά μου, οπότε αν το συνεχίσεις κιόλας, καταλαβαίνεις…

Read More

And More