Ε. Δημητροπούλου: Από το “Νησί” στον “Άμλετ”! Τι λέει στο TLIFE για το ρόλο της;

Από το “Νησί” στο ρόλο της Οφηλίας στον “Άμλετ” βρίσκεται αυτό το καλοκαίρι η Ευγενία Δημήτροπούλου, που έχει ξεκινήσει ήδη την περιοδεία με τη θεατρική παράσταση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τι λέει η ίδια για την ανταπόκριση του κόσμου, τη συνεργασία με τον Αιμίλιο Χειλάκη και την επιτυχία της στο “Νησί”;
Το χειμώνα είχες έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο “Νησί”, μια τηλεοπτική σειρά που σε έκανε πολύ γνωστή και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κοινού που βλέπεις σήμερα;
Ο κόσμος έχει πολύ θετικές αντιδράσεις. Δεν έχω συναντήσει κάτι περίεργο, εκτός κι αν κάποιοι εκφράζονται επηρεασμένοι από το ρόλο της “Άννας” που είχα στο “Νησί”. Γενικά, οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί και μας πλησιάζουν με μεγάλη χαρά. Ιδιαίτερα τώρα που είμαι στην επαρχία για την περιοδεία, βλέπω τους ανθρώπους που είναι πολύ ζεστοί. Μας πλησιάζουν και μας λένε τι τους αρέσει στους ρόλους.
Καλώς ή κακώς η τηλεόραση μας κάνει περισσότερο γνωστούς και αρκετοί μου μιλούν για το ρόλο της “Αννας” και με ρωτούν πως έπαιξα έναν τέτοιο χαρακτήρα, ενώ το πρόσωπο μου είναι πιο αθώο. Τους φαίνεται παράξενη αυτή η αντίθεση.

Θεωρείς ότι η επιτυχία στο “Νησί” ήταν ένα εισιτήριο που εξαργυρώνεις τώρα μέσα από άλλους ρόλους-πρόκληση που ανάλαμβάνεις, όπως αυτός της “Οφηλίας”;
Θεωρώ ότι η μικρή θητεία μου στο θέατρο, πριν τη συμμετοχή μου στο “Νησί” έπαιξε ένα ρόλο, γιατί ο ηθοποιός πρέπει να έχει μια θεατρική παιδεία. Δεν ξέρω τώρα αν εξαργυρώνω την επιτυχία από το ¨Νησί”, αλλά νιώθω πολύ χαρούμενη που καλούμε να παίξω ένα ρόλο σαν αυτόν της “Οφηλίας” που δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο της τηλεοπτικής “Άννας”. Νιώθω πολύ όμορφα που μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό.
Η θεατρική παράσταση “Αμλετ” έχει ξεκινήσει ήδη την περιοδεία της στην Ελλάδα. Πες μας λίγο τις πρώτες εντυπώσεις του κόσμου…
Έχουμε κάνει κάποιες παραστάσεις στην Αθήνα και οι υπόλοιπες είναι στην επαρχία. Βρισκόμαστε στο 1/3 της περιοδείας και χαιρόμαστε πάρα πολύ, που μέχρι στιγμής ο κόσμος έχει ανταποκριθεί Και από τις κριτικές και από το κοινό θεωρώ ότι έχουν αγκαλιάσει αυτήν την παράσταση.
Ο “Αμλετ” είναι μια από τις τραγωδίες του Σαίξπηρ που έχουν γραφτεί πριν από πολλά πολλά χρόνια, παρόλα αυτά βλέπουμε πόσο ανταποκρίνεται σε αυτό ο κόσμος και πόσο σημερινό καταφέρνει να είναι αυτό το έργο. Είναι μια παράσταση σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, που θεωρώ πως είναι ένα άκρως ποιητικό κείμενο, το οποίο ο κόσμος υποδέχεται θερμά.


Πες μας λίγα λόγια για το ρόλο της “Οφηλίας” που ενσαρκώνεις.
Σίγουρα οι ρόλοι στον “Αμλετ” είναι ιδιαίτεροι, έχουν ενσαρκωθεί από πολλούς ηθοποιούς και έχουν γίνει ολόκληρες συζητήσεις γύρω από αυτούς. Θεωρώ ότι μόνο με δέος και με ταπεινότητα μπορούμε να τους προσεγγίζουμε. Ο ηθοποιός ακολουθεί κάθε φορά μια εκδοχή του ρόλου σύμφωνα με τις σκηνοθετικές οδηγίες.
Θεωρείς ότι η τραγωδία του Σαίξπηρ μπορεί να είναι επίκαιρη;
Μέσα από κάθε νέα ανάγνωση, αυτά τα έργα καταφέρνουν να είναι πάντα επίκαιρα. Βλέπουμε πόσο σημερινό είναι το κείμενο, όταν μιλά για τους φαύλους της εξουσίας.
Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Αιμίλιο Χειλάκη, με τον οποίο συμπρωταγωνιστούσες και στο “Νησί”;
Με τον Αιμήλιο είναι η τρίτη φορά που συνεργαζόμαστε στη σκηνή. Την πρώτη φορά ήταν πριν πέντε περίπου χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, τον περασμένο χρόνο στο “Νησί” και τώρα στον “Άμλετ”. Η χημεία μας είναι πολύ καλή και σίγουρα μιλάμε για μια σχέση δοκιμασμένη και μια ευχάριστη συνύπαρξη. Εξάλλου, πέρα από τις ώρες που μοιραζόμαστε στη σκηνή, μοιραζόμαστε και πάρα πολλές ώρες της καθημερινότητάς μας, αφού μετακινούμαστε όλοι μαζί για την περιοδεία.

Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή για εσένα στην παράσταση;
Η πιο συγκινητική σκηνή είναι όταν ο αδλεφός της Οφηλίας, ο Λαέρτης, την βλέπει και την αγκαλιάζει, τη στιγμή που εκείνη έχει παραδοθεί στην τρέλα της και δεν τον αναγνωρίζει. Κάθε φορά που κάναμε πρόβα σε αυτήν τη σκηνή συγκινήθηκα.
Μετά το “Νησί” ήρθε η θεατρική παράσταση. Κατάφερες να βρεις χρόνο να ξεκουραστείς λίγο; Θα κάνεις διακοπές φέτος;
Εγώ είχα την πολυτέλεια να ξεκουραστώ, αφού τα γυρίσματα για το “Νησί” ολοκληρώθηκαν τον Φλεβάρη και οι πρόβες για το θέατρο ξεκίνησαν το Πάσχα. Όσο για την περιοδεία, μπορεί να είναι λίγο κουραστικά, εξαιτίας των πολλών μετακινήσεων, αλλά είμαστε καλά, περνάμε καλά και γνωρίζουμε νέες πόλεις. Σαν εμπειρία είναι κάτι το μοναδικό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η ανταπόκριση του κόσμου, που δεν έχει τη δυνατότητα να έρθει να μας δει στην Αθήνα και έρχεται σε αυτές τις παραστάσεις.
Τώρα για καλοκαιρινές διακοπές είναι λίγο δύσκολο να κάνουμε. Έχουμε τρεις μέρες ρεπό μέσα στον Αύγουστο, αλλά βρίσκουμε λίγο χρόνο ενδιάμεσα και ξεκουραζόμαστε.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:
Αύγουστος
01/8 ΧΑΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
02/8 ΧΑΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
03/8 ΡΕΘΥΜΝΟ, ΕΝΕΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ
04/8 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
05/8 ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
07/8 ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞ
08/8 ΗΛΙΔΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ
18/8 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΜΕΝΟΣ
19/8 ΠΡΕΒΕΖΑ
21/8 ΚΟΖΑΝΗ
22/8 ΓΡΕΒΕΝΑ
23/8 ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΝΤΖΟ
24/8 ΑΓΡΙΝΙΟ
25/8 ΑΓΡΙΝΙΟ
27/8 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
29/8 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
31/8 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Σεπτέμβριος
1/9 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
3/9 ΒΕΑΚΕΙΟ

Δες το video:

Read More

And More