To TLIFE στη συνέντευξη του Γ. Λεβέντη για το X-Factor!

Τα πιο hot μυστικά του X-Factor USA αποκάλυψε ο Γιώργος Λεβέντης μέσα από τη σημερινή Conference Call που πραγματοποίησε ο Ant1, λίγο πριν την προβολή της λαμπερής πρεμιέρας του talent show στην Ελλάδα. To TLIFE ήταν το μόνο online περιοδικό που συμμετείχε σε αυτήν την πρωτότυπη τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το κανάλι του Αμαρουσίου.

Το μεγαλύτερο μουσικό talent show, αφού κατέκτησε όλες τις ηπείρους, ξεκινά αυτό το φθινόπωρο την καριέρα του στις Η.Π.Α και προσφέρει στο νικητή ένα δισκογραφικό συμβόλαιο αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων! Παρουσιαστής των live είναι ο Steve Jones, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Simon Cowell, η Paula Abdul, η Nicole Scherzinger και ο LA Reid. Το show θα προβάλλεται ταυτόχρονα σε 100 χώρες και στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο.
Χαλαρός και ευδιάθετος ο Γιώργος Λεβέντης συνδέθηκε με την αίθουσα του Conference Call από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται και μίλησε για όλα όσα θα δούμε στο X-Factor και όχι μόνο. Απεθυνόμενος στον κάθε δημοσιογράφο ξεχωριστά και μιλώντας του στον ενικό, χρησιμοποιώντας το μικρό του όνομα, δημιούργησε ένα πολύ φιλικό κλίμα σχεδόν παρεΐστικο, από το οποίο όμως δεν έλειπε ο καλός συντονισμός των υπευθύνων του Ant1.

Ο στενός συνεργάτης του Simon Cowell αναφέρθηκε στην επιλογή του να αφήσει την Ελλάδα και να φύγει στο εξωτερικό, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και στο τηλεοπτικό σκηνικό που υπάρχει στη χώρα μας. Ενώ, παράλληλα, μίλησε για τους κριτές του X-Factor, τα ταλέντα που θα δούμε στο talent show και τα ευτράπελα που έγιναν στις οντισιόν.

Απαντώντας στην ερώτηση του TLIFE για το αν το X-Factor (με δεδομένο το ότι δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας και μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 12 χρόνων και πάνω) ψάχνει κάποιον με σπουδαία φωνή ή με όλο το πακέτο -φωνή, εμφάνιση, σκηνική παρουσία-, είπε: “Πάντα θέλαμε όλο το πακέτο. Υπάρχουν όμως απίστευτες φωνές που θα ακούσουμε. Θέλουμε ο καλλιτέχνης να έχει το star quality, αλλά θα δείτε και άτομα με όχι τόσο δυνατή εμφάνιση, αλλά φοβερή φωνή”.
Ακόμη, μας ενημέρωσε για το αν θα δούμε στο X-Factor extreme παρουσίες, όπως αυτή ενός 43χρονου που κατέβασε το παντελόνι του στην οντισιόν: “Αυτό ήταν μια extreme σκηνή. Ο Ant1 θα προβάλλει τα επεισόδια, όπως θα τα δουν στην Αμερική, αλλά θα δείτε ότι στις οντισιόν υπάρχει πολλή τρέλα. Δεν είναι μόνο για την τηλεθέαση, αλλά υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα τρέλας και αυθορμητισμού”.

Παράλληλα, ο Γιώργος Λεβέντης απάντησε και στις ερωτήσεις των υπολοίπων δημοσιογράφων ξεκινώντας από την απόφασή του να φύγει στο εξωτερικό και το αν σκέφτεται να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα.
“Το πρώτο που σκέφτηκα όταν έγινε η πρόταση να φύγω ήταν η πρόκληση και η ευκαιρία που δόθηκε. Ήξερα ότι αν το αφήσω, δεν θα είχα ξανά την ευκαιρία. Αυτά που βλέπω στην Ελλάδα με στενοχωρούν και νιώθω ότι τα πράγματα έχουν χειροτερέψει πολύ. Σίγουρα στο μέλλον θα ήθελα να κάνω κάτι στην Ελλάδα, αλλά είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό. Έχω ακόμη πολλά να κάνω εδώ. Δεν λέω όχι σε καμιά πρόταση, αλλά ακόμη δεν σκέφτομαι να γυρίσω. Εξάλλου, δεν είμαι μόνος μου. ‘Εχω οικογένεια και παιδιά και δεν είναι καλό να μετακινούμαστε συνεχώς. Η επιστροφή μου στην Ελλάδα θα γίνει συνειδητά και μετά από σκέψη”, είπε.

Για την κρίση στα κανάλια και το αν πρέπει να κοπεί η πρωινή ζώνη ανέφερε: “Όλοι πληρώνουμε σε αυτήν την κρίση. Η κρίση δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ant1 και τα άλλα κανάλια. Εμείς πάντως όταν ήμουν μέσα στα πράγματα του Ant1 είχαμε δει την κρίση από το 2008 και είχαμε πάρει σκληρές αποφάσεις τότε. Δεν νομίζω, όμως, ότι θα κλείσουν τα κανάλια. Μάλλον θα υπάρξουν συγχωνεύσεις κι συνεργασίες… Όσο για την πρωινή ζώνη, δεν πιστεύω πως πρέπει να κοπεί η πρωινή ζώνη, απλώς χρειάζονται νέα πράγματα. Να μην παίζουν όλοι τα ίδια. Σε ένα κανάλι να είναι τέσσερις κοπέλες για παράδειγμα και να συζητούν, σε άλλο κανάλι να φέρνουν καλεσμένους κλπ.”

Για το τι νέο θα δούμε στο Χ-Factor USA αποκάλυψε το εξής: “Η δομή του X-Factor είναι ίδια με αυτήν που είδαμε στην Ελλάδα, αλλά θα υπάρχει διαφορά ως προς το show. Το budget είναι πολύ μεγαλύτερο και πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, ένα blockbuster, μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής που θα κάνουν guest εμφανίσεις, όπως η Lady Gaga, ή η Rihanna που έχει κλείσει για την εμφάνισή της. Θα είναι σαν να βλέπεις ταινία. Ακόμη και στις οντισίον υπάρχει κοινό και γίνονται ζωντανά”.
Για τους κριτές του μουσικού talent show ανέφερε: “Ο Simon είναι ένας άνθρωπος με μεγάλους στόχους και θέλει να κάνει το καλύτερο. Για εκείνον πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Αντίπαλο δέος του είναι ο LA Reid που βλέπει τα πράγματα με ποιο καλλιτεχνική ματιά και αλληλοσυμπληρώνεται με τον Simon. H Paula είναι η πιο τρελή της παρέας, αλλά ξέρει να ξεχωρίζει ποιος είναι μεγάλο ταλέντο. Τέλος, η Nicole πρέπει να βάλει τα δυνατά της. Είναι η καινούρια της παρέας, προέρχεται και εκείνη από talent show και τα βλέπει όλα με μια νεανική ματιά. Όλοι οι κριτές σέβονται ο ένας τον άλλον και δεν θα βλέπουμε καβγάδες, αλλά πιο πολύ διαφωνίες”.

Συγκρίνοντας την κριτική επιτροπή και τον παρουσιαστή του αμερικάνικου με το ελληνικό X-Factor τόνισε πως για τα ελληνικά δεδομένα η κριτική επιτροπή που είχαμε εδώ ήταν πολύ δυνατή. “Δεν έχω μετανιώσει για τη συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή. Για την ελληνική πραγματικότητα ήμασταν μια δεμένη και δυνατή ομάδα. Όσο για τον Σάκη Ρουβά, είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και είχαν γίνει συζητήσεις για την παρουσία του. Όχι για να πάει στην Αμερική, αλλά γιατί άρεσε πολύ η εμφάνιση του στο X-Factor”.

Read More

And More