To ΤLIFE στα χωριά SOS – Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις των μητέρων και τα σπίτια των παιδιών!

Η επίσκεψή μας στα παιδικά χωριά SOS τον προηγούμενο Μάιο, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, μας γέμισε αισιοδοξία και μείναμε με μια γλυκιά γεύση… Εκεί συναντήσαμε τον διευθυντή Πέτρο Παπαδάκη και επισκεφτήκαμε και δύο από τις οικογένειες του χωριού που η καθεμία αποτελείται από πέντε παιδιά και μία μητέρα!

Το περιβάλλον ήταν πολύ ευχάριστο και γεμάτο… ζωή! Ο κύριος Παπαδάκης μας μίλησε για την ίδρυση του χωριού, τις προϋποθέσεις για να μπει κάποιο παιδί, τις δραστηριότητές τους αλλά και για το μεγαλείο ψυχής των μητέρων SOS.

Aρχικά φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι της κας Λίτσας. Η κα Λίτσα είναι μητέρα SOS κι έχει πέντε παιδιά!

Τα τρία, ο Γιώργος, η Ιωάννα και η Μιχαέλα είναι πραγματικά αδέρφια αλλά είναι εξίσου δεμένα και με τα υπόλοιπα δύο, τον Στάθη και τη Βιβή. Τα παιδιά μας ξενάγησαν στους χώρους τους που ήταν πολύ άνετοι και χαρούμενοι.

Στη συνέχεια η κυρία Λίτσα μας εξομολογήθηκε πώς πήρε αυτή την τόσο σπουδάια απόφαση, ποιες μπορεί να είναι οι δυσκολίες της αλλά και πόσο γεμάτη νιώθει μέσα από όλο αυτό.

Ο Στάθης έδειξε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην κάμερα. Θα τον ενδιέφερε το επάγγελμα του οπερατέρ!

Δες βίντεο από την επίσκεψή μας στο πρώτο σπίτι του χωριού sos και την εξομολόγηση της κας Λίτσας.

Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο σπίτι της κυρίας Ευαγγελίας. Η οικογένεια αυτή έχει εξίσου πέντε παιδάκια αλλά κι ένα ιδιαίτερο μέλος, την Τσέλσι! Είναι η σκυλίτσα που έφερε από την αρχή μαζί της η κυρία Ευαγγελία και που συντροφεύει κάθε στιγμή τα παιδάκια. Είναι η μεγάλη τους αγάπη και η κυρία Ευαγγελία μας εξηγεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην καθημερινότητά τους.

Σε αυτό το σπίτι συναντήσαμε την μικρή Νεφέλη, τη Γεωργία, τη Σοφία, τον Φανούρη και την μέγαλύτερη της παρέας την Ζωή! Μετά την ηλικία των 15 τα παιδιά φεύγουν και πάνε στην εστία. Το κομμάτι της αποχώρησης, είναι δύσκολο μας περιγράφει η κυρία Ευαγγελία, με αφορμή την Ζωή που είναι 13…

Δες το βίντεο από το σπίτι της κυρίας Ευαγγελίας, την ξενάγηση των παιδιών στους χώρους τους και όσα μας είπε ο κος Παπαδάκης για τα χωριά και για την αύξηση αιτήσεων λόγω οικονομικής κρίσης.

Η Νεφέλη λόγω της ηλικίας της είναι η αγαπημένη όλων… Σε όλο το χωριό υπάρχει κι ένα μικρότερο αγοράκι από τη Νεφέλη από που είναι 4 ετών.

Τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά σε δημόσια σχολεία της περιοχής και μέσα στο χωριό ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητεςόπως τη ζωγραφική και τη μουσική!

Tα παιδιά με τις δασκάλες των δραστηριοτήτων.

Η εμπειρία ήταν απίστευτη και μέσα από όλο αυτά καταλάβαμε πόσο τυχερά είναι ουσιαστικά αυτά τα παιδιά αφού για διάφορους λόγους ναι μεν δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τις οικογενειές τους αλλά έχουν βρει μια αλλη και μεγάλη και αληθινή αγκαλιά!

Διάβασε εδώ τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία στις αυξήσεις των αιτήσεων από γονείς προς τα χωριά SOS, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Read More

And More