Δες πώς να οργανώσεις το τέλειο καλοκαιρινό πάρτι!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ξεφάντωμα. Οι προσκλήσεις σε πάρτι ”πέφτουν” βροχή. Ήρθε λοιπόν η ώρα να οργανώσεις κι εσύ το δικό σου πάρτι. Μπορείς να το κάνεις στην παραλία, στην ταράτσα, στη βεράντα όπου θες… Καλή διάθεση να υπάρχει και οργάνωση.

Το TLIFE σου δίνει οδηγίες για το πώς να οργανώσεις το πάρτι της χρονιάς…

Beach Party:

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα πάρτι στην παραλία. Τα beach parties αυτή την εποχή έχουν τη τιμητική τους. Σε συνδυασμό με βραδινό μπανάκι αποτελούν τα must go του καλοκαιριού.

1. Βρες την ιδανική παραλία.
Από εδώ πρέπει να ξεκινήσεις. Φρόντισε να είναι σε μια τοποθεσία που να βολεύει όλους τους καλεσμένους σου. Προτίμησε αμμώδεις παραλίες για να μπορείτε να χορεύετε πιο άνετα.

2. Dress Code:
Πρέπει να ενημερώσεις τους φίλους σου από την αρχή για το τι θες να κάνεις. Αν δεν τους το πεις εγκαίρως, το πιο πιθανό είναι να σκάσουν μύτη οι φίλες σου με ψηλοτάκουνα στην αμμουδιά και να σε βρίζουν. Πες τους να φοράνε μαγιό για να κολυμπήσετε και σαγιονάρες. Παρεό και καπέλα για στιλ είναι ευπρόσδεκτα κι ας είναι βράδυ.

3. Ψυγειάκια:
Πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς με ψυγειάκια παραλίες τα οποία θα γεμίσεις με πάγο για να διατηρούν τις μπύρες και τα λοιπά drinks παγωμένα. Όσον αφορά τα ποτά, προτίμησε να αποφύγεις τα πολύ βαριά όπως πχ. ουίσκυ και βότκα, γιατί δεν θες να δεις κανέναν μεθυσμένο στη θάλασσα. Προτίμησε μπύρες, soft drinks τύπου Gordon’s, χυμούς, αναψυκτικά και οπωσδήποτε κοκτέιλς.

4. Προμηθεύσου με σακούλες ώστε να μην αφήσεις σκουπίδια στην παραλία.

5. Μουσική:

Πάρτι χωρίς μουσική, γίνεται; Δεν γίνεται! Επομένως αν δεν έχεις, πρέπει να επενδύσεις κάποια χρήματα για ένα καλό φορητό ραδιόφωνο. Ζήτα από τους καλεσμένους σου να φέρουν κι εκείνοι δικά τους CD, για να ακούσουν όλοι την μουσική που τους αρέσει. Εννοείται ότι θα έχεις μαζί σου πολλές εφεδρικές μπαταρίες.

6. Φωτισμός

Καλό το beach party αλλά χωρίς φωτισμό δεν γίνεται δουλειά. Μπορείς να πάρεις πολλά κεριά ή ν’ανάψεις δάδες που θα της ”καρφώσεις” στην άμμο. Αν δεν υπάρχουν κοντά φυτά, μπορείς να ανάψεις και φωτιά. Με προσοχή όμως. Το θέαμα θα είναι μοναδικό.

7. Καθίσματα

Δεν θες οι φίλοι σου να ταλαιπωρηθούν με την άμμο σωστά; Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Πολύχρωμα poof, ψάθες, μαξιλάρια κι ό,τι άλλο μπορεί να φέρει ο καθένας θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Πάρτι στην ταράτσα:

Καλοκαίρι είναι οπότε απέφυγε όσο μπορείς τους κλειστούς χώρους. Αν η βεράντα σου είναι η μικρή, τότε μία πολύ καλή εναλλακτική είναι να οργανώσεις ένα πάρτυ στη ταράτσα σου.

1. Ειδοποίησε τους γείτονες.

Αν μένεις σε πολυκατοικία καλό θα είναι να ενημερώσεις τους υπόλοιπους ενοίκους για τη βραδιά που θα ακολουθήσει. Δεν θέλεις να έχεις ανεπιθύμητες επισκέψεις (π.χ αστυνομία).

2. Διακόσμηση

Σε αυτή τη περίπτωση η διακόσμηση είναι το Α και το Ω. Ζήτησε ευγενικά από τους υπόλοιπους ενοίκους να μαζέψουν το βράδυ τα απλωμένα τους ρούχα. Βάλε γλάστρες, μπαλόνια, χρωματιστές κορδέλες και γενικά την φαντασία σου να δουλέψει.

3. Τραπέζια και καθίσματα

Εδώ δεν έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να βάλεις σκαμπό, poof μεγάλες μαξιλάρες κτλ. Τα σπαστά τραπεζάκια, ή τα πλαστικά του μπαλκονιού είναι η καλύτερη λύση για την συγκεκριμένη φάση. Ακόμα και κάποιο παλιό έπιπλο με μεγάλη και λεία επιφάνεια που μπορείς να το καλύψεις με ένα πολύχρωμο παρεό.

4. Φωτισμός:

Ούτως ή άλλως από τον δρόμο θα υπάρχει φως. Εσύ με τη σειρά σου μπορείς να βάλεις πολλά κεριά, αλλά και λάμπες που λειτουργούν με μπαταρία σε διάφορα χρώματα.

5. Μουσική:

Φόρτισε το lap top σου ή προμηθεύσου μια μπαλαντέζα με πολύ μακρύ καλώδιο και ζήτα από τον ιδιοκτήτη του τελευταίου ορόφου να σου δανείσει λίγο… ρεύμα. Συνέδεσε μεγάλα ηχεία και το πάρτι begins.

6. Food and Drinks:

Για να μην περάσεις όλη τη βραδιά με ένα πιάτο κι ένα ποτήρι στο χέρι, ενημέρωσε τους καλεσμένους σου πως πρόκειται για self service. Στήσε στη μια μέρια τον μπουφέ και στην άλλη το bar και καλή διασκέδαση.

Garden Party

Για τις προνομιούχες που έχουν κήπο δεν το συζητάμε… Εκεί θα κάνεις το πάρτι σου!

1. Φτιάξε τον κήπο σου.

Εννοείται πως πρέπει να έχεις κλαδέψει τα δέντρα και να έχεις κουρέψει το γκαζόν. Απέφυγε να ποτίσεις γιατί οι φίλες σου δεν θα χαρούν ιδιαίτερα να περπατήσουν με τα 12ποντα στη λάσπη.

2. Φωτισμός

Λογικά υπάρχει ήδη φως. Κεριά, φαναράκια και δάδες ολοκληρώνουν το ρομαντικό σκηνικό. Μπορείς να βάλεις και κάποια πολύχρωμα πορτατίφ που λειτουργούν με μπαταρίες.

3. Καθίσματα

Αναπαυτικά poof, σκαμπό που έχεις ντύσει με μαντήλια και παρεό, καρέκλες, είναι πράγματα που μάλλον έχεις ήδη στο σπίτι σου και πολύ οικονομικά για να τα αγοράσεις.

4. Μπουφέ και bar

Βάλε τραπέζια με κάθε λόγης ποτά και αναψυκτικά και φτιάξε κοκτέιλ που μπορείς να τα βάλεις σε εντυπωσιακές κανάτες. Για το μπουφέ, αξιοποίησε την κουζίνα σου και φτιάξε ό,τι σου κατέβει. Ακόμη και ο μουσακάς τραβιέται.

5. Μουσική:

Εδώ δεν θα κουραστείς πολύ. Βάλε το στερεωφονικό στη διαπασόν και το γλέντι ξεκινά. Αν θες να κάνεις κάτι πιο εντυπωσιακό, χρησιμοποίησε έναν προτζέκτορα που θα δείχνει σε slides φωτογραφίες με την τρελοπαρέα. Είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν όλοι.

Αν πάλι δυσκολεύεσαι να οργανώσεις μόνη σου το πάρι, τότε μπορείς να απευθυνθείς σε διάφορα catering για τον μπουφέ και τα ποτά ή σε κάποιο γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων που θα τα κανονίσει όλα. Αν αντέχεις οικονομικά, μπορείς να πληρώσεις κάποιον επαγγελματία Dj να παίξει μουσική ή ακόμα καλύτερα να χρίσεις κάποιον φίλο σου Dj. Ειδικά οι άντρες ενθουσιάζονται με αυτό τον ρόλο.

Μερικά γραφεία οργάνωσης εκδηλώσεων που μπορείς να απευθυνθείς είναι:

Εν Όψει, Δωδεκανήσου 26, Αιγάλεω Τηλ. 2105981012, 6977 253878

ΝOVA BALLOONS, Παρθενίου 89, Περιστέρι Τηλ. 2105810044

Sovereign Event Systems, Καρνεάδου 52, Ηλιούπολη Τηλ. 2109944017

Καλή διασκέδαση!

Read More

And More