Μ. Κυριακού: Έχω γίνω ανάδοχη μητέρα και προτρέπω κι άλλες γυναίκες να γίνουν!

Το πρώτο της εξώφυλλο στο Life&Style το έκανε πριν από περίπου δέκα χρόνια. Ήταν λίγο μετά το γάμο της με τον Μίνωα Κυριακού. Η συνέντευξη που συνόδευε τη φωτογράφησή της Μαρί Κυριακού περιστρεφόταν γύρω από τη γνωριμία, το γάμο, την αγάπη της για το θέατρο, την υποκριτική και τα όνειρά της για το μέλλον. Τότε, μόλις ξεκινούσε το σήριαλ “Σαν γλυκό του κουταλιού”, έναν τίτλο που θα έδινε και η ίδια στη ζωή της.

Στα χρόνια που πέρασαν, παρέμεινε το ίδιο χαμογελαστό κορίτσι με εκείνο στο εξώφυλλο του 2003 αλλά άλλαξε σε τόσα πολλά όσον αφορά τη δραστηριότητα και τη ζωή της, και το κεφάλαιο θέατρο μοιάζει να έχει κλείσει για εκείνη, όπως η ίδια εξηγεί…

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από την εκπομπή “Με αγάπη” με την οποία κατάφερε να προβάλει τον αγώνα που δίνουν ξεχωριστοί συνάνθρωποί μας που προσφέρουν ευκαιρίες και και βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Μια πρωτοβουλία της ήταν τα Κουτιά Αγάπης! Παράλληλα, είδαμε έμπρακτα την αγάπη της για τα παιδιά όταν κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο με τίτλο “Μάικ ο Φασολάκης”.

Ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις της είναι και το Χρυσό Βραβείο Εθελοντισμού που της απένειμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από χρόνια ενώ πριν λίγους μήνες έγινε η πρώτη Ελληνίδα που βραβεύτηκε από το διεθνή αυστριακό οργανισμό “Alberrt Schweitzer” με το Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας.

Ποιες στιγμές θυμάστε εντονότερα από την τελευταία δεκαετία;
Πολλές, και προσωπικές αλλά και μέσα από τις δραστηριότητες της εκπομπής. Αυτές που θυμάμαι είναι οι στιγμές που έχω ζήσει με τα παιδιά. Κυρίως, η χαρά τους, οι αγκαλιές τους, η αγάπη που έχω εισπράξει από την επαφή μου μαζί τους.

Πότε αισθάνεστε πραγματικά ευτυχισμένη;
Όταν έχω επιτύχει τους στόχους που βάζω καθημερινά. Όταν έχω βοηθήσει να βρεθεί λύση κάπου όπου υπάρχει ανάγκη. Και, φυσικά, όταν βλέπω να είναι καλά οι άνθρωπο που αγαπώ, η οικογένειά μου.

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις σας έχετε δηλώσει ότι το κεφάλαιο της ηθοποιίας έχει κλείσει προ πολλού για εσάς, παρ’ όλα αυτά, έχετε ζηλέψει κάποια μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, στην οποία θα θέλατε να είχατε συμμετοχή;
Πραγματικά όχι! Εάν ζήλευα τηλεοπτικές παραγωγές, δεν θα έκλεινα το κεφάλαιο της ηθοποιίας. θαυμάζω παραγωγές, παρακολουθώ όπως όλος ο κόσμος, αλλά δεν ζηλεύω, διότι τα ενδιαφέροντά μου και οι επιυμίες μου είναι άλλες και με καλύπτουν πλήρως.

Έχετε ιδιαίτερη αδυναμία και έννοια για τα παιδιά, κάτι που φαίνεται σε όλες τις δραστηριότητες. Θα θέλατε να αποκτήσετε δικό σας;
Ευτυχώς που δεν έχω κάποιο πρόβλημα υγείας, γιατί θα μου δημιουργούσαε ψυχολογικά προβλήματα με την ερώτησή σας! Εάν θα ήθελα, θα είχα αποκτήσει.

Μια σημαντική κίνηση για τα παιδιά που δεν έχουν οικογένεια, η οποία γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη χάρη στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, είναι η αναδοχή ή και η υιοθεσία. Έχετε σκεφθεί να γίνετε ανάδοχος ενός παιδιού που δεν έχει οικογένεια;
Μα, ήδη το έχω κάνει! Και το αναφέρω για να προτρέψω και άλλες οικογένειες να γίνουν ανάδοχες. Γιατί σώζουμε μία ψυχή.

Διάβασε περισσότερα στο Life&Style που κυκλοφορεί

Read More

And More