Οι Έλληνες κροίσοι και τα… super yachts τους!

Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται στην black list της Ευρώπης για τα οικονομικά της χρέη, υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν φαίνεται να αγχώνονται και πολύ με την κρίση.

Ο λόγος για τους ζάμπλουτους Έλληνες, οι οποίοι παρά την πενιχρή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε συγκαταλέγονται μέσα στις πλούσιες οικογένειες που διαθέτουν μερικά από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα γιοτ του κόσμου.

Σύμφωνα, με τη λίστα των 100 μεγαλύτερων γιοτ που δημοσίευσε το site superyachts.com. το χρήμα φαίνεται πως πάει τελικά στην … θάλασσα. Την πρωτοκαθεδρία, βέβαια, για τη φετινή χρονιά έχει ο Ρώσος Κροίσος Ρόμαν Αμπράμοβιτς με το τεράστιο και πολυτελέστατο “Eclipse”, το οποίο σύντομα θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι. Το συγκεκριμένο γιοτ έχει μήκος 170 μέτρων, και η αξία του φθάνει τα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, και οι Έλληνες δεν πάνε πίσω!

Τα ALEXANDER και Turama της οικογένειας Λάτση, το Atlantis II της οικογένειας Νιάρχου, το Christina O του Ωνάση, το Alfa Nero του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, το Maltese Falcon της Έλενας Αμβροσιάδου και αρκετές ακόμη θαλαμηγοί, είναι μερικά από τα αποκτήματα των Ελλήνων εφοπλιστών και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 100 μεγαλύτερων superyachts στον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Life, στην top δεκάδα των ιδιοκτητών των superyachts βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης, με το Alexander να κατακτά τη δέκατη θέση. Το superyacht έχει μήκος 122 μέτρα και έχει φιλοξενήσει πολλούς γαλαζοαίματους, διάσημους και πλούσιους του πλανήτη. Η αξία του ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Το εν λόγω γιοτ είχε αγοραστεί από τον καπετάνιο Γιάννη Λάτση και είχε κατασκευαστεί το 1965. 20 χρόνια αργότερα, στο Alexander μπήκε “νυστέρι” που το μετέτρεψε σε ένα από τα πιο σύγχρονα σκάφη της εποχής.

Αλλά και το άλλο γιοτ του Λάτση, το Turama δεν πάει πίσω, αφού κατακτά επάξια την 12η θέση. Τη συγκεκριμένη, θαλαμηγό έχει εμπιστευτεί και ο πρίγκιπας της Αγγλίας, Κάρολος για να κάνει τις διακοπές του στο Αγαίο.

Στη 13η θέση της λίστας βρίσκεται το Atlantis II, της οικογένειας Νιάρχου, που έχει μήκος 115,8 μέτρα, και αξίζει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθεί το Christina O του Ωνάση, το οποίο έζησε μεγάλες στιγμές στις δεκαετίες ’60 και ’70. Η πολυτελής θαλαμηγός των 99,06 μέτρων και 75 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται στην 21η θέση της λίστας. Το megayacht βρίσκεται πλέον στην ιδιοκτησία των κληρονόμων του Ιωάννη Παύλου Παπανικολάου. Το Christina O “αράζει” στην Κυανή ακτή και είναι ελεύθερο προς ενοικίαση έναντι 455.000 ευρώ την ημέρα.

Λίγο πιο κάτω στη θέση 36, βρίσκουμε το μεγαλοπρεπές ιστιοπλοϊκό Maltese Falcon της Ελένης Αμβροσιάδου.Το Maltese Falcon είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκο στον κόσμο και το εσωτερικό του θεωρείται πρωτοπόρο από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και πολυτέλειας, που ενοικιάζεται 500.000 ευρώ τη μέρα.

Τέλος, δυο ακόμη σκάφη Ελλήνων εκατομμυριούχων, στα οποία πρόσφατα μπήκε πωλητήριο είναι: το Alysia του Ντιον Ριβέρα, που βρίσκεται στη θέση 42, και το Alfa Nero του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, που είναι στη θέση 47. Στο τελευταίο μάλιστα, έχουν κάνει τις διακοπές τους πολλοί διάσημοι όπως ο Μπιλ Γκέιτς.

Read More

And More