Νέο ασφαλιστικό – Την πληρώνουν πάλι οι γυναίκες!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητάει ισχυρότερα μέτρα προκειμένου να μας δώσει και την δεύτερη δόση των χρημάτων που χρειαζόμαστε για να… ορθοποδήσουμε. Δεν θα σε κουράσουμε με λεπτομέρειες απλά σου λέμε το εξής: Οι γυναίκες θα πληρώσουμε για ακόμη μία φορά την νύφη.

Γιατί; Καταργούνται οι συντάξεις χηρείας κι όσον αφορά τις παλαιότερες θα υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για το ποσό που θα λαμβάνουν.. Ψαλίδι επίσης στις συντάξεις των άγαμων γυναικών. Θα υπάρξει μείωση των συντάξεων σε άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων αλλά και σε διαζευγμένες γυναίκες.

Συγκεκριμένα στο στόχαστρο είναι οι συντάξεις χηρείας για τις οποίες ζητούν να καταργηθούν κάτω από το 50ο έτος ηλικίας, ενώ το νομοσχέδιο δεν προβλέπει καμία αλλαγή στο καθεστώς. Ζητά να υπάρξουν για τις συντάξεις χηρείας εισοδηματικά κριτήρια για χήρες από το 50ο έως το 65ο έτος της ηλικίας, ενώ μέχρι τώρα στην Ελλάδα χορηγούνται υπό προϋποθέσεις συντάξεις χηρείας κάτω των 40 ετών.

Θα πρέπει να δουλεύουμε 40 χρόνια προκειμένου να πάρουμε σύνταξη. Αναλυτικά το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προβλέπει μείωση σύνταξης 6% ετησίως για τους άνδρες κάτω των 65 ετών, για τις γυναίκες κάτω από τα 60 έτη και για τις μητέρες κάτω από τα 55 έτη. Επίσης οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δεν θα μπουν σε εφαρμογή το 2018 αλλά το 2015.

Read More

And More