Κινδύνεψαν δυο Έλληνες δημοσιογράφοι στο Κάιρο!

H κατάσταση στο Κάϊρο έχει ξεφύγει τόσο από τον έλεγχο που οι εξαγριωμένοι Αιγύπτιοι δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα, ούτε καν στην επίδειξη της δημοσιογραφικής ταυτότητας. Σήμερα δυο Έλληνες δημοσιογράφοι κινδύνεψαν όταν έπεσαν στα χέρια υποστηρικτών του Μουμπάρακ.

“Το πρωί βγήκα να φωτογραφήσω τα επεισόδια δίπλα από το μουσείο του Καΐρου, όταν δέχθηκα επίθεση απο μια ομάδα ανθρώπων που διαδήλωναν υπέρ του Μουμπάρακ. Με χτύπησαν με ξύλα και τελάρα, με ένα μαχαίρι μου έκοψαν το λουρί απο τη φωτογραφική μου μηχανή, μου πήραν τη μηχανή, μέχρι που με πήραν οι φαντάροι και με οδήγησαν σε ένα κρατητήριο”, λέει στο Newsit ο Γιώργος Μουτάφης, δημοσιογράφος, ελεύθερος συνεργάτης BHmagazino και Βήμα.


Οι δυο Έλληνες δημοσιογράφοι

Και συνεχίζει: “Εκεί παρέμεινα για 3 τέταρτα με μια ώρα, μου έκαναν έναν έλεγχο στα χαρτιά μου και μου κατέσχεσαν κάποια άλλα φιλμάκια απο μια δεύτερη κάμερα που είχα και μετά με άφησαν. Με φέρανε βέβαια συνοδεία έως το ξενοδοχείο, όπου βρίσκομαι τώρα και σε λίγο θα προσπαθήσω να ξαναβγώ στην πλατεία κατω να φωτογραφίσω. Δεν έχω πολλά σοβαρά τραύματα. Μόνο εκδορές στο πρόσωπο μου. Δεν σκέφτομαι να φύγω, αν και υπάρχει κίνδυνος. ‘Εχει αλλάξει το σκηνικό από το δεύτερο διάγγελμα του Μουμπάρακ, γιατί κατέβηκαν κάτω άνθρωποι στο δρόμο που διαδηλώνουν υπέρ του.”
Περιγράφοντας την κατάσταση ο Γ. Μουτάφης είπε: “Ζούμε έναν μικρό εμφύλιο και δεν υπαρχει κάτι που να το εμποδίσει όλο αυτό. Οι φαντάροι και ο στρατός δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι να πυροβολούν στον αέρα, όπως και χθες το βράδυ ακούγονταν όλη τη νύχτα πυροβολισμοί.”
Στο ίδιο μπουντρούμι ο Γιώργος Μουτάφης συναντήθηκε και με τον απεσταλμένο της “Καθημερινής” Πέτρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χτυπήθηκε το πρωί, ευτυχώς επίσης όχι σοβαρά.

Read More

And More