Δ. Παπανδρέου: Καμιά γυναίκα δεν θέλει να είναι μόνη! Δεν λέω ”όχι” στον έρωτα, η καρδιά δεν σε ρωτά!

”Δεν μου αρέσει να ερμηνεύω τον Ανδρέα. Ωστόσο, μελετώντας το έργο του κι έχοντας ζήσει 10 χρόνια κοντά στον ηγέτη, αλλά και στον άνθρωπο Ανδρέα Παπανδρέου, είμαι σίγουρη ότι δεν θα είχε αφήσει να εξελιχθούν τα πράγματα με αυτόν τον τραγικό, για όλους τους Έλληνες, τρόπο. Και με την οδυνηρή τροπή που έχουν πάρει πια οι καταστάσεις στη χώρα μας, είμαι βέβαιη ότι μόνο ένας Ανδρέας Παπανδρέου θα μπορούσε σήμερα να σώσει την Ελλάδα. Αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχει πια”, δηλώνει η Δήμητρα Παπανδρέου στο ”People” και στη συνέχεια μιλά για το αίσθημα παραγκωνισμού που νιώθει από το κόμμα που εκείνος δημιούργησε, τους πολιτικούς του φίλους και τα παιδιά του:

”Είναι φανερό ότι είμαι για τους περισσότερους ένα ανεπιθύμητο πρόσωπο, persona non grata. Γιατί εγώ υπήρξα ένας άνθρωπος που ήταν εμπόδιο στις εξελίξεις. Ο Ανδρέας θα έπρεπε να είχε φύγει πολύ νωρίτερα από την πολιτική σκηνή, αλλά και από τη ζωή. Δεν έφυγε τότε που υπολόγιζαν κάποιοι από εκείνους που μου αναφέρατε – όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Γιατί μια απλή, αλλά και δυναμική γυναίκα, όπως ήμουν εγώ, τον κράτησε περισσότερο καιρό ζωντανό, μονάχα με την αγάπη της. Επειδή λοιπόν, όλοι ήθελαν τον Ανδρέα πεθαμένο, χρέωσαν σε μένα όσα παραπάνω χρόνια έζησε. Η τεράστια όμως, αγάπη, που έδωσα στον Ανδρέα ήταν τελικά κίνητρο ζωής για εκείνον.”

Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι ο κύκλος των δύο μεγάλων κομμάτων έχει τελειώσει και η ανοχή του κόσμου έχει πλέον εξαντληθεί -κατά τα δικά της πιστεύω- και παραδέχεται ότι θα ήθελε να έχει ένα παιδί με τον Ανδρέα, αλλά δεν το επιδίωξαν όσο ήταν μαζί… ”Ήταν οι καταστάσεις τέτοιες που δεν το επέτρεψαν: αρρώστιες, νοσοκομεία, δίκες, αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, πρωθυπουργία, έντονη δουλειά. Η φροντίδα ενός τέτοιου ανθρώπου δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου, εύκολη υπόθεση”, λέει η ίδια χαρακτηριστικά.

Τα πρωτοσέλιδα από τις προσωπικές της στιγμές…
”Έκλαψα πολύ γι αυτά. Ήταν πολύ οδυνηρό. Πας σήμερα σε μια παραλία και βλέπεις πολλές κοπέλες γυμνόστηθες να κάνουν μπάνιο και να τ’ απολαμβάνουν. Κάποτε λοιπόν, ήμουν κι εγώ μία από αυτές τις κοπέλες. Πού να ήξερα όμως, ότι αυτό που χαιρόμουν εγώ κάποια χρόνια πριν ανυποψίαστη, θα κρεμόταν με μανταλάκια στα περίπτερα για να το λοιδορεί όλη η Ελλάδα και όχι μόνο; Γιατί δεν ήμουν πια ”η Δήμητρα, η υπάλληλος της Ολυμπιακής”, ήμουν ”η σύζυγος του Πρωθυπουργού”. Ο Θεός ας τους κρίνει όλους αυτούς. Στη ζωή μου και μισήθηκα και αγαπήθηκα. Πολύ. Δεν μετανιώνων όμως για τίποτα.”

Τα όμορφα χρόνια που έχει ζήσει μέχρι σήμερα…
”(χαμογελάει) Έζησα ενδιαφέροντα χρόνια, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν ευτυχισμένα. Έζησα πολύ δύσκολα χρόνια, ενδιαφέροντα όμως, από πλευράς ιστορικής. Ευτυχισμένος ήταν μόνο ο πρώτος χρόνος της γνωριμίας μου με τον Αντρέα. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις ίντριγκες; Τις προσωπικές υποθέσεις; Τους τόνους λάσπης και τα μυθεύματα που έριξαν στο πρόσωπό μου; Τους τόνους δηλητήριο; Τα πρωτοσέλιδα; Τις φωτογραφίες; Αναρωτιόμουν ”Τι τους έκανα; Τι;”. Επειδή ερωτεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο, έπρεπε να με κατασπαράξουν;”.

Δεν ερωτεύτηκε κανέναν όσο εκείνον
”Ο Αντρέας ήταν και είναι ο μοναδικός έρωτας και η μοναδική αγάπη της ζωής μου. Ήταν ο απόλυτος έρωτας και είμαι ευτυχής που στη ζωή μου με ευλόγησε ο Θεός να τον ζήσω. Ίσως να γεννήθηκα για να δώσω αγάπη σε αυτόν τον άνθρωπο.”

Σήμερα της λείπει ο έρωτας…
”Καμιά γυναίκα δεν θέλει να είναι μόνη. Κουράστηκα πολύ πια να είμαι εγώ ο άντρας του εαυτού μου, όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν εκβιάζω καταστάσεις. Όποτε έρθει στη ζωή μου, όποια στιγμή έρθει, ο έρωτας είναι καλοδεχούμενος. Δεν με παίρνει όμως, να κάνω καμία άλλη λάθος επιλογή. Πρέπει να είμαι πια πάρα πολύ σίγουρη και προσεκτική για τον οποιοδήποτε μελλοντικό σύντροφο της ζωής μου. Γιατί δεν αντέχω πια καμία εκμετάλλευση και κανέναν άλλο πόνο…

Κανείς δεν μπορεί ν’ αναπληρώσει το κενό του Αντρέα Παπανδρέου. Μπορεί να ερωτευτείς ξανά, να κ΄’ανεις μια άλλη σχέση, καμιά όμως δεν θα είναι σαν κι αυτή. Εγώ ωρίμασα πολιτικά αλλά και ως γυναίκα δίπλα του. Με σφράγισε δια παντός. Δεν λέω ”όχι” στον έρωτα, η καρδιά δεν σε ρωτά.”

Η Corriere della Siera κάποτε της έδωσε τον χαρακτηρισμό ”η πληγωμένη Πρώτη Κυρία της Ελλάδας”, δεν της φέρθηκαν όμως όπως αρμόζει στην Πρώτη Κυρία, όπως διαβάσαμε στο ”ΕΓΩ!”…

”Νομίζω ότι όχι μόνο σε Πρώτη Κυρία μιας χώρας δεν έχουν φερθεί έτσι, αλλά και σε καμιά γυναίκα, σε κανέναν άνθρωπο. Και παγκοσμίως, αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Με έχουν πραγματικά αφήσει να περνώ μόνη μου τις χιλιάδες δυσκολίες πάσης φύσεως, τις οποίες όμως έχω μάθει να ξεπερνώ μόνη μου και ποτέ δεν θα ζητούσα χείρα βοηθείας. Το ίδιο θα έκαναν στην κυρία Mitterland; Το ίδιο θα έκαναν σε μια άλλη Πρώτη Κυρία μιας χώρας; …Εδώ δεν υπερασπίστηκαν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ την ημέρα του φετινού μνημοσύνου του. Πήγα μόνη μου κι έκανα το μνημόσυνο και την επόμενη μέρα πήγε χωρίς κάμερες το ΠΑΣΟΚ κι έκανε δικό του, μόνο με 30 άτομα.”

Διάβασε περισσότερα στο ”People” και το ”ΕΓΩ!” που κυκλοφορούν!

Read More

And More