Μια βόλτα στα χλιδάτα και πολυτελή εξοχικά σπίτια Ελλήνων διασήμων!

Πέτρα, ξύλο, κληματαριές και γιασεμιά που τα διαπερνά το αυγουστιάτικο αεράκι, με ανεκτίμητη θέα στο απέραντο γαλάζιο: Βρήκαμε στο περιοδικό LIFE&STYLE τις ωραιότερες θερινές κατοικίες, από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό και την Καραϊβική!

Παύλος και Μαρί Σανταλ

Το ησυχαστήριο του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ είναι αποικιακού στυλ και περιστοιχίζεται από έντονη βλάστηση και τη χαρακτηριστική άσπρη, πούδρινη άμμο για την οποία είναι διάσημες οι Μπαχάμες. Ήταν το δώρο του επιχειρηματία Ρόπμερτ Μίλερ στην κόρη και τον γαμπρό του, προκειμένου να το χαίρονται μαζί με τα πέντε παιδιά τους. Σπίτι πολλών δωματίων, φιλοξενεί με άνεση τόσο την πολυμελή οικογένεια, όσο και φίλους.

Κωστής και Νέλλυ Βαρώτσου

Πολλά από τα έργα του φτιάχτηκαν εκεί. Ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος διατηρεί στην Αίγινα τόσο την εξοχική του κατοικία, όσο και το δεύτερο εργαστήριό του. Τα σχέδια της οικίας φέρουν βεβαίως την υπογραφή της συζύγου του γλύπτη, αρχιτέκτονος Νέλλης Βαρώτσου. Μοντέρνες γραμμές – που όμως δεν αποτελούν παραφωνία σε σχέση με το περιβάλλον – αποθεώνουν το νησιώτικο μίνιμαλ. Πρόκειται για ένα μοντέρνο οίκημα, πο έχει σχεδιάσει ο ίδιος, με κύριο μέλημα τη χρηστικότητά του. Άλλωστε για το δημιουργό του περίφημου “Δρομέα” η καλοκαιρινή ανάπαυλα προϋποθέτει θαλασσινό αεράκι, άπειρες ώρες δημιουργίας και παγωμένο καφέ, με τον Αργοσαρωνικό σε πρώτο πλάνο.

Κωστής και Μάρα Μεϊμαρίδη

Όταν το 1978 ο Κωστής (πολιτικός μηχανικός) και η Μάρα Μεϊμαρίδη (επιχειρηματίας) αγόρασαν τα πρώτα στρέμματα στο Κορωπί, πολλοί σχολίασαν την κίνηση ως άσκοπη επένδυση. Το 1987 όμως υπό τις αρχιτεκτονικές συμβουλές της Σέβας Καρακώστα, έφτιαξαν ένα νεοκλασικό σπίτι με απόλυτο σεβασμό στις γραμμές αισθητικής των αγροτικών σπιτιών της περιοχής του Λαυρίου. Με πολλά παράθυρα στη Μεσημβρία και κήπο σαράντα στρεμμάτων με φοίνικες, ελιές, ευκάλυπτους και βουκαμβίλιες, αδιαφιλονίκητο ατού του παραμένει η φάρμα με τα άλογα, τις τους φασιανούς, τις πάπιες και τα ορτύκια.

Σμαράγδα Καρύδη

Γείτονες της γνωστής ηθοποιού είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η εξοχική κατοικία της Σμαράγδας Καρύδη στην Αίγινα, μόλις λίγα ναυτικά μίλια μακριά από τη πολύβουη πρωτεύσουσα, έχει όλα τα συστατικά που ζωντανεύουν παιδικές μνήμες από καλοκαίρια σε Technicolor: Μεγάλη αυλή, πέργκολα και ανακατεμένες μυρωδιές από νυχτολούλουδο και γιασεμί.

Άντζελα Ισμαήλου

Η αγαπημένη εξοχική κατοικία της σκηνοθέτιδας Άντζελας Ισμαήλου ( και του συντρόφου της, εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου) βρίσκεται στο δημοφιλές St. Barths στην Καραϊβική, όπου διαθέτουν καλοκαιρινές επαύλεις πολλοί jet setters, όπως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Αιώρες, ξύλινα colonial έπιπλα και χώροι που πλημμυρίζουν από φως συνθέτουν το γοητευτικό ερημητήριο για το αγαπημένο της ξεφύλλισμα βιβλίων προς ανεύρεση νέων σεναρίων.

Μιμή Ντενίση


Βρίσκεται μεταξύ Θεολόγου και Μαλεσίνας και έχει θέα το απέραντο γαλάζιο. Στον εξωτερικό χώρο κυριαρχούν καλαμωτές και πέργκολες, με φόντο τηθάλασσα και την πισίνα, ενώ η εσωτερική διακόσμηση παραπέμεπει σε εξοχικό σπίτι Τοσκάνης. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κήπος είναι μοιρασμένος νοητά ανά κατηγορία φυτών, κατά τα πρότυπα της αγγλικής εξοχής. ‘Οπως λέει η ίδια στο εξοχικό της μετατρέπεται σε μια “επίμονη κηπουρό”.

Τάκης Γιγουρτάκης

Για το νεαρό επιχειρηματία Τάκη Γιγουρτάκη η θέα του Ινδικού Ωκεανού είναι αυτό που πάντα ονειρευόταν. Ο ιδιοκτήτης του Romeo έχει κάνει εντυπωσιακές επενδύσεις στο “Νησί των Θεών”. Δημιούργησε τέσσερις παραδεισένιες βίλες στην περιοχή Ketewer, που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Το design υπογράφει ο Ιταλός αρχιτέκτονας Τζουζέπε Βερντάκι και η ονομασία τους είναι Mazapahit, που στην τοπική γλώσσα σημαίνει “Βασιλική Δυναστεία από την Jawa”. Tα σπίτια αυτά, που υποκλίνονται στους κανόνες του φενγκ σούι, φιλοξενούν τόσο φίλους του όσο και εκείνους που ενδιαφέρονται να τα νοικιάσουν.

Εσένα ποιο σου άρεσε περισσότερο;

Read More

And More