Κ. Λέχου: “Η μάχη με τον εαυτό σου είναι ίσως η πιο κερδοφόρα και γοητευτική της ζωής σου”

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τον εγωισμό στον έρωτα, αλλά και για το πόσο αισιόδοξη είναι!

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε αρχικά για τις ανθρώπινες σχέσεις που το αγαπημένο της θέμα: “Δεν πιστεύω ποτέ ότι υπάρχει κάτι άλλο στον κόσμο πέρα από τις ανθρώπινες σχέσεις. Και εγώ παραμένω βαθύτατα ανθρωποκεντρική σε ότι και αν κάνω, ότι και αν διαβάσω ή δω. Ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε καλλιτεχνικής έκφρασης και εκεί πρέπει να παραμείνει. Η δυναμική των σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους είναι η μόνη ικανή να σε ανασύρει και από τα πιο μεγάλα βάθη που μπορεί να βυθιστείς λόγω των καταστάσεων. Μόνη μας διέξοδος είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.”

Στη συνέχεια δήλωσε πως παντού υπάρχει ο εγωισμός, όχι μόνο στον έρωτα: “Παντού ελλοχεύει ο εγωισμός, όχι μόνο στον έρωτα. Όπως λέω και εγώ, ο εγωισμός είναι σαν την λερναία ύδρα, κόβεις το ένα κεφάλι και ξεφυτρώνουν άλλα τόσα. Η μάχη με τον εαυτό σου είναι ίσως η πιο κερδοφόρα και γοητευτική μάχη της ζωής σου. Δεν εξαντλείται ποτέ. Εγώ πάντως προσπαθώ ακόμη, όσον αφορά την μάχη με τον εαυτό μου, όσο μπορώ. Μάχομαι σκληρά.”

Τέλος η Κατερίνα μίλησε για το πόσο πολύ αισιόδοξη είναι: “Ποτέ δεν μπορείς να πάψεις να πιστεύεις στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και στις ενδεχόμενες λύσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμη και από την φυλακή μπορείς να παλέψεις και να αντισταθείς, αρκεί να μπορείς να έχεις ελεύθερη σκέψη. Τη σκέψη σου δεν μπορεί πραγματικά να στην υποδουλώνει κανείς.”

Read More

And More