Το TLIFE στο σχολείο που ο 18χρονος επιτέθηκε με σπαθί σε 4 άτομα. Τι λένε καθηγητές και μαθητές!

Το απίστευτο περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν 18χρονο μαθητή με καταγωγή από την Πολωνία.

Στο κοντάρι που βλέπουμε πάνω από την ταμπέλα του λυκείου, υπήρχε η ελληνική σημαία που ο 18χρονος κατέβασε κι έσκισε

Άγνωστό πώς ο μαθητής βρέθηκε με ένα σπαθί μήκους τουλάχιστον 80 εκατοστών στα χέρια. Οι πληροφορίες είναι ακόμη ελάχιστες, μόνο βέβαιο είναι ότι ο 18χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε 4 άτομα!

To TLIFE βρέθηκε στο σχολείο όπου έγινε το συμβάν και εξασφάλισε δηλώσεις του λυκειάρχη και ενός καθηγητή του 18χρονου!

Διάβασε πώς περιέγραψε στο TLIFE ο λυκειάρχης του Λυκείου Αμαρουσίου, βήμα προς βήμα το περιστατικό:

”Είναι μαθητής στο σχολείο μας, πηγαίνει στη δευτέρα λυκείου. Πρόκειται για ένα παιδί με πάρα πολλά οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα. Όταν έγινε το περιστατικό εγώ δεν ήμουν μπροστά, με ειδοποίησαν και ήρθα αμέσως. Ήταν μια σκούπα εδώ και καθάριζε. Το παιδί επιτέθηκε στον οδηγό της έχοντας στα χέρια του ένα σπαθί από αυτά του εμπορίου. Πιο πέρα καθόταν η φύλακας του σχολείου, τη χτύπησε στην παλάμη και ανέβηκε τρέχοντας στο γραφείο μου. Εκεί ήταν ο υποδιευθυντής, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, του έλεγε ”Μιχάλη τι έπαθες;”…”, δήλωσε στο TLIFE o κύριος Κωνσταντίνος Δημογέροντας.

Kαι συνέχισε: ”Εγώ ήρθα φέτος εδώ αλλά ξέρω ότι κι ο σύλλογος έκανε πολλές προσπάθειες από πέρσι και πρόπερσι. Όπως σας είπα όμως ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιδί… Καθώς του μιλούσε λοιπόν ο υποδιευθυντής, εκείνος είχε κρυμμένο πίσω από την πλάτη του το σπαθί και τον χτύπησε στο λαιμό. Τον τραυμάτισε ελαφρά και μπήκε στο γραφείο μου. Δυο συνάδελφοι που μπήκαν μέσα, κάλεσαν την αστυνομία και τον κλείδωσαν εκεί. Αυτός βγήκε στο μπαλκόνι, κατέβασε την σημαία και από την υδρορροή πήδηξε κάτω. Πήγε ύστερα τρέχοντας στο γυμνάσιο, κατέβασε και την άλλη σημαία, φώναζε, ήταν σε κατάσταση αμόκ, εκτός εαυτού και μετά πήγε τρέχοντας και στο δημοτικό, απέναντι. Έκοψε κι εκεί τη σημαία, έβγαλε τα ρούχα του, τυλίχτηκε με τη σημαία και φώναζε ακατάληπτα. Εκείνη τη στιγμή ήρθε η αστυνομία…

Εγώ του μίλησα μέσα στο περιπολικό και δεν με γνώρισε. Φέτος δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα, αλλά δημιούργησε πολλά πέρσι κι αυτό είχε αναγκάσει τον σύλλογο να ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. Εκείνος όμως, δεν δέχτηκε ποτέ να παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Η μητέρα του μου έλεγε ότι δεν έχει επαφή μαζί του, εκείνος ότι η μητέρα του δεν τον αγαπάει κι ότι παλιότερα τον είχε χτυπήσει ο πατριός του. Ξέραμε ότι είναι δύσκολο παιδί και τα παιδιά μου έλεγαν από το καλοκαίρι είχε αρχίσει να γίνεται επιθετικός. Είχε παρέες στο σχολείο, στις εκλογές μάλιστα είχε βγει δεύτερος.”

Διάβασε τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κούγια, καθηγητή κοινωνιολογίας και συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού – κάνει μάθημα στον 18χρονο

”Είχα επισημάνει αυτή την ανάγκη και είχα προτείνει στο διευθυντή να καλέσουμε την εταιρεία ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων γιατί δεν μπορούμε να επέμβουμε και να αναγκάσουμε ένα παιδί να πάει σε ψυχολόγο. Νομικά τουλάχιστον δεν υφίσταται αυτό. Ήταν επιθετικός, εριστικός. Τον τελευταίο καιρό έλεγε ασυναρτισίες… Γελούσε χωρίς λόγο, κι είχα υποψιαστεί τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό -από την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτω, χρήση… Φανταζόμουν ότι αυτό το παιδί δεν θα είχε καλή κατάληξη. Αλλά δεν περίμενα τέτοιου είδους έκρηξη. Είχε κάποιες εθνικιστικές εξάρσεις… (αυτό είναι προσωπική μου εκτίμηση).”

Στο νοσοκομείο Αγία Όλγα μεταφέρθηκε η 21χρονη φύλακας που τραυματίστηκε από το σπαθί του 18χρονου. Διάβασε το ιατρικό ανακοινωθέν, που έστειλε η διοίκηση του νοσοκομείου στο TLIFE, όπως το υπέγραψε ο συντονιστής διευθυντής Β’ Χειρουργικής Κλινικής, Τιμολέων Κακαβούλης:

”Η κυρία . . . ετών 21 διεκομίσθει με το ΕΚΑΒ στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας με επιπολής τραύμα αρ. παλαμιαίας χώρας με χρήζον συρραφής. Μετά από τις πρώτες βοήθειες ανεχώρησε έχουσα καλώς.”

Ο πρώτος άνθρωπος λοιπόν, που βρήκε στο δρόμο του ήταν ένας υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου. Τον πλησίασε και το ζήτησε επιτακτικά να κατέβει από το μικρό όχημα-σκούπα. Όταν ο υπάλληλος αντέδρασε ο 18χρονος έβγαλε το σπαθί και προσπάθησε να τον χτυπήσει στο κεφάλι. Ο υπάλληλος του Δήμου κατάφερε την τελευταία στιγμή να αποφύγει το θανατηφόρο χτύπημα, όμως τραυματίστηκε ελαφρά.

Τότε ο 18χρονος στράφηκε προς το κτήριο του 1ου λυκείου Αμαρουσίου. Οι μαθητές που ήταν στο προαύλιο έχοντας παρακολουθήσει το περιστατικό με τον υπάλληλο του Δήμου άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.

Ο 18χρονος ανέβηκε στον 2ο όροφο του λυκείου και πήγε στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί βρήκε μπροστά του τον υποδιευθυντή που προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ο μαθητής σήκωσε το σπαθί και επιχείρησε να χτυπήσει τον καθηγητή και πάλι στοχεύοντας στο κεφάλι.

Τυχερός ο υποδιευθυντής απέφυγε το χτύπημα, αλλά η λάμα του προκάλεσε μια μεγάλη, ευτυχώς όχι βαθιά, χαρακιά στο λαιμό.

Πάντα σε κατάσταση αμόκ ο 18χρονος έστρεψε το ενδιαφέρον του αλλού, κατεβαίνει ξανά στο προαύλιο και πάει στον ιστό της σημαίας. Την κατεβάζει και την πετάει κάτω.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Πορτοκαλάκη

Read More

And More