Κ. Κόκλας: Στη φάση που είμαι, όχι σε τούρκικη, ακόμα και σε κινέζικη παραγωγή θα δούλευα!

Ο Κώστας Κόκλας, που σύντομα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε στη σειρά του Mega ”Βασιλιάδες”, σε συνέντευξη που έδωσε στο ”Πρώτο Θέμα”, μίλησε για την τηλεόραση, την κρίση και τα τούρκικα σίριαλ.

Σχετικά με το γεγονός ότι παρά την κρίση, ο ίδιος εργάζεται και στην τηλεόραση και στο θέταρο, ο Κώστας δήλωσε: ”Δόξα τω Θεώ είμαι ευχαριστημένος. Παρ’ όλα αυτά, είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για τους συναδέλφους μου, που δεν μπορώ να το απολαύσω. Έχω άξιους φίλους και συναδέλφους που είναι σπίτι τους και δεν κάνουν τίποτα. Αυτό και μόνο δεν σου δίνει δικαίωμα για προσωπικούς πανηγυρισμούς.”

Τι θα έκανε όμως, αν έμενε χωρίς δουλειά;
”Από τα 14 χρόνια μου δούλευα κι έβγαζα το μεροκάματο. Οι γονείς μου μού έμαθαν ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να είσαι χασομέρης. Θα μπορούσα να γυρίσω στη Ζάκυνθο, που είναι και το όνειρό μου. Ωστόσο, όταν ακούω κάποιους να λένε ότι θα γυρίσουν στο χωριό τους και θα μαζεύουν ελιές ή πατάτες, δεν είμαι σίγουρος ότι συνειδητοποιούν αυτό που λένε. Η ζωή του αγρότη δεν είναι εύκολη. Κάναμε το παν για να ξεχάσουμε τη χειρονακτική δουλειά. Οι Έλληνες την ψωνίσαμε πολύ άσχημα – κι αυτό πληρώνουμε τώρα.”

Βλέπει τηλεόραση;
”Δεν βλέπω γιατί συγχύζομαι. Βλέπω να παίζει η φάτσα μου στις 5 το απόγευμα, στις 9 το βράδυ και στη συνέχεια στις 6 τα ξημερώματα και δεν έχω να πάρω ούτε ευρώ από δικαιώματα εδώ και χρόνια. Το ”Καφέ της Χαράς” και τα ”Εγκλήματα” κρατάνε τον ΑΝΤ1 δέκα χρόνια”.

Τούρκικα σίριαλ
”Πρέπει επιτέλους να ρίξουμε μια ματιά και να μάθουμε πώς γυρίζονται τα σίριαλ. Τα τούρκικα έχουν ωραία φωτογραφία, καλή παραγωγή και καλούς ηθοποιούς. Άλλος ένας λόγος που γνωρίζουν επιτυχία είναι επειδή δεν γυρίζονται σχεδόν καθόλου ελληνικά σίριαλ. Από την άλλη, τα κανάλια κοιτάζουν την τσέπη τους. Όταν το τούρκικο κοστίζει 3.000 ευρώ το επεισόδιο και το ελληνικό 70.000, ποιο λες να επιλέξουν;”

Θα δούλευε σε τούρκικη παραγωγή;
”Πού τέτοια τύχη; Και βέβαια θα δούλευα σε τούρκικη παραγωγή. Στη φάση που είμαι, ακόμα και σε κινέζικη θα δούλευα. Αυτή την περίοδο σημασία έχει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην κάνουμε τα ίδια.”

Read More

And More