Το πιο λαχταριστό δωμάτιο… είναι φτιαγμένο από σοκολάτα!

Μπορεί να μην είναι το πρώτο σοκολατένιο δωμάτιο που βλέπουμε, αλλά σίγουρα αξίζει να αναφερθούμε σ’ αυτό! Με αφορμή τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το εμπορικό κέντρο ”Kaliningrad Plaza” στη Ρωσία, ανέθεσε στη γλύπτρια Elena Climent να δημιουργήσει ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων από σοκολάτα!

H ιδέα ανήκε στη Λιθουανέζικη διαφημιστική εταιρεία ”Ad Hunters” και ήταν εκείνη που ζήτησε από την καταξιωμένη κι έμπειρη γλύπτρια να αναλάβει το έργο αυτό. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν περίπου 420 κιλά μαύρης, λευκής και σοκολάτας γάλακτος, από τα οποία δημιουργήθηκαν τραπέζια, πολυθρόνες, μαχαιροπίρουνα, κηροπήγια, κουρτίνες, χαλιά, ένα τζάκι, λουλούδια και άλλα πολλά αντικείμενα.

Το 40% του δωματίου αυτού είναι φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, το άλλο 40% από γάλακτος και το 20% από λευκή. Η δημιουργός του, Elena Climent , είπε χαρακτηριστικά όπως, διαβάσαμε στο odditycentral.com:

“Όσο χρόνο κράτησε η δημιουργία του δωματίου διασκεδάσαμε και γελάσαμε πάρα πολύ. Προσέξαμε όλες τις λεπτομέρειες των αντικειμένων και των επίπλων έτσι ώστε να φαίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο αληθινά. Μπορεί η μυρωδιά της να δημιουργεί μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, αλλά η σοκολάτα είναι ένα υλικό δύσκολο στη γλυπτική, γιατί πρέπει να τη διατηρείς συνεχώς σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Δεν πρέπει ούτε να λιώσει αλλά ούτε και να είναι πολύ σκληρή. Παρόλα αυτά το άρωμά της είναι μοναδικό και συνεχώς λιγουρευόμουν ένα κομμάτι… Αυτή ήταν και η βασική διαφορά της δημιουργίας αυτού του έργου από κάποιου άλλου γλυπτού… Όταν χειρίζεσαι στη γλυπτική ένα μόνο υλικό τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Όταν όμως, το υλικό αυτό είναι η σοκολάτα…”.

Το σοκολατένιο αυτό δωμάτιο δέχτηκε πολλούς επισκέπτες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, οπότε και κόπηκε σε μικρά κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο!
Ένα δωμάτιο… σκέτος πειρασμός!

Εσύ πόσο θα άντεχες να το βλέπεις και να μην το γεύεσαι;

Read More

And More