Το πρώτο τηλεοπτικό μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ τα Χριστούγεννα του 1957

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο τo 1952. Τότε ήταν που για πρώτη φορά απηύθυνε σε ζωντανή μετάδοση, μέσω ραδιοφώνου, το χριστουγεννιάτικο μήνυμα στο βρετανικό λαό.

Σίγουρα θα σκέφτεσαι ότι μια βασίλισσα δεν μπορεί να έχει αμηχανία ή άγχος σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως εκείνη είχε και τα δύο. Μάλιστα σε μεγάλο βαθμό!

Οι τεχνικοί θυμούνται το άγχος και την νευρικότητα που είχε όλα αυτά τα χρόνια κάθε φορά που έβλεπε το μικρόφωνο και στεκόταν μπροστά στην κάμερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποτε ένας κάμεραμαν του BBC αναγκάστηκε να της γράψει: “Σας παρακαλώ! Χαμογελάστε!”.

Μόνο ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος κατάφερνε να την “σώσει” και να την κάνει να σκάσει ένα χαμόγελο. Αναλάμβανε το ρόλο του διασκεδαστή, κάνοντας γκριμάτσες και αστεία πίσω από τις κάμερες!

Ένα από τα κόλπα του ήταν και το να της θυμίσει το “τρίξιμο των δοντιών”! Μια πολύ προσωπική στιγμή τους κατά την οποία ο πρίγκιπας φορώντας ψεύτικα δόντια την κυνηγούσε μέσα στα Ανάκτορα…

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν και τα θυμηθήκαμε με αφορμή τη φετινή μαγνητοσκόπηση.

Τώρα, η βασίλισσα ζητάει από τους τεχνικούς να μαγνητοσκοπήσουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα. Και όχι απλά και “μυστικά” μέσα στο γραφείο της αλλά είτε στον κήπο είτε μέσα στο ανάκτορο του Μπάκινχαμ ενώ πίσω της προβάλλονται ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές!

Read More

And More