Λουκία Λαιμού: η εφοπλίστρια που χορεύει στα μπουζούκια!

Η Λουκία Λαιμού, κόρη του εφοπλιστή Μάρκου Λαιμού και την Αγγλίδας καλλονής Πένι, γεννήθηκε στο Cambridge του Λονδίνου όπου ζούσε με την οικογένεια της σε ένα πύργο που για να τον διασχίσεις χρειαζόσουν αυτοκίνητο. Η οικογένεια αποφάσισε μετά από λίγα χρόνια της γέννησης της μικρής Λουκίας να μετακομίσει στην Ελλάδα και έμεινε σε βίλα στη Γλυφάδα.

Η Λουκία μιλάει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για το πώς η μητέρα της προσπάθησε σκληρά για να αποδείξει πως δεν παντρεύτηκε τον Μάρκο Λαιμό για τα χρήματά του, αλλά και να μεγαλώσει την Λουκία και τον αδερφό της με μόναδικό κριτήριο την αγάπη. Αλλά και το πως στο σχολείο είχε λίγες φίλες αφού ένιωθε πολύ έντονη τη ζήλεια.

Η Λουκία μέσα στην εξιστόρηση της ζωής της θυμάται τα μεγάλα εντυπωσιακά πάρτυ που διοργάνωνε η οικογένεια της και πόση πολλή ” αγαπη” δέχθηκε σχολιάζοντας πως αυτοί οι “φίλοι” στοιχιματίζει αν δεν ήταν ο πατέρας της αυτός Λαιμός ή τα έχανε όλα δεν θα είχαν καμία πρόθεση να τους στηρίξουν.

Αναφέρει ακόμη χαρακτηριστικά, πως μετά τον θάνατο του πατέρα της που έχασε τη μάχη με την νόσο Αλτσχάιμερ, ” φίλος” του πατέρα της της είπε πως του είχε υποσχεθεί να του αφήσει το αυτοκίνητο του, συμβάν που την σόκαρε και την έκανε να αναρωτηθεί την πραγματική ουσία της ζωής. ” Εκεί ήταν που κατάλαβα ότι ο θάνατος δεν είναι ό,τι χειρότερο σε αυτή τη ζωή. Το χειρότερο είναι να ζεις σαν μαριονέτα, δηλαδή να υπάρχεις, να αναπνέεις και να κινείσαι μόνο για το χρήμα. Όσο για τους Λαιμούς έχω ακούσει ασύλληπτα πράγματα όπως είναι ντροπή να δουλεύει μια Λαιμού’, ή ‘ μία Λαιμού δεν νοείται να μιλάει με τον απλό κοσμάκη’.

Για μένα η δουλειά δεν είναι ντροπή, είναι τιμή. Από την περιουσία του πατέρα μου δεν έχω αγγίξει ούτε ένα ευρώ. Δεν έχω πάει στην τράπεζα να σηκώσω λεφτά, δεν είχα ποτέ πιστωτική κάρτα, δεν με ενδιέφερε στο παραμικρό να το παίξω χάι, σπαταλώντας περιουσίες στα Γκστάντ και στις Μαλδίβες. Τα χρήματα που μου άφησε είναι για τα παιδιά μου. Μία δικλίδα ασφαλείας αν τύχει κάτι και η ζωή σταθεί σκληρή απέναντι τους”.


Σίγουρα η δουλειά για την Λουκία είναι σημαντική υπόθεση αφού πρώτη φορά στα 14 της ζήτησε από τη μητέρα της να πάει και να δουλέψει σε ένα κλαμπ της παραλιακής όπου η μητέρα της έδωσε τη συγκατάθεση της για έναν μήνα ώστε να της φύγει το άχτι. Η ζωή όμως την διέψευσε αφού θα δουλέψει σε πολλά μαγαζιά, θα φεύγει από την βίλα στην Γλυφάδα κρυφά ώστε να συνατήσει τον τότε σύντροφο της, ψαρά, που οι γονείς της δεν ήθελαν να ακούσουν αλλά και να ακολουθήσει την καρδιά της όταν ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα έναν νευροχειρουργό από τη Θεσσαλόνικη και μετακόμισε για εκείνον έχοντας χαρτζιλίκι 250 ευρω. Άλλαξε το όνομα της και δούλεψε ως χορέυτρια στην Βέροια προκειμένου να βρίσκεται κοντά του.

Η Λουκία θα γυρίσει στην Αθήνα, θα συμμετάσχει στο So you thnik you can dance μετά από παρότρυνση της μητέρας της, θα σπουδάσει υποκτριτική και πλέον θα έχει τη δική της σχολή χορού στον Πειραιά. Θα ζει στη Νίκαια μαζί με τον σύντροφο της Χρήστο Μπάχτσογλου και θα αποδεικνύει καθημερινά πως το σημαντικότερο είναι να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου.

Δες το βίντεο που η Λουκία πρωταγωνιστεί με τον σύντροφο της

Read More

And More