5χρονο αγόρι ζει σαν κορίτσι και είναι ο νεότερος άνθρωπος με διαταραχή ταυτότητας φύλου!

Είναι μόλις πέντε ετών και είναι ένα από τα μικρότερα παιδιά που έχει διαγνωστεί ποτέ με διαταραχή ταυτότητας φύλου. Ο λόγος για τον μικρό Zach Avery που από τα τρία του χρόνια άρχισε να αρνείται να ζει σαν αγόρι και προτιμούσε τις ροζ κορδέλες στα ξανθά μαλλιά του και τα ροζ φορέματα. Επίσης ξεκίνησε να έχει εμμονή με την σειρά cartoon, Ντόρα η εξερευνήτρια.

Zach, at the age of four, before he began growing his hair into the pigtails he now prefers

Οι γονείς του, Theresa και Darren Avery, άρχισαν να στενοχωριούνται από την συμπεριφορά του και τον πήγαν στον γιατρό. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και παρατηρήσεις, διαγνώστηκε επισήμως στα τέσσερά του χρόνια, πως έχει διαταραχή φύλου και ήταν ο μικρότερος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Zach (right) with his mother Theresa, father Darren and brother Alex. His family have said he has their full support

H 32χρονη μητέρα του που έχει ακόμη τρία παιδιά, δήλωσε πως ο Zach φερόταν φυσιολογικά μέχρι το τέλος του 2010. Στα τρία του της είπε: “Μαμά είμαι κορίτσι!”. Η ίδια δεν έδωσε πολλή σημασία, καθώς νόμιζε ότι ήταν απλά μια φράση που άκουσε το παιδί.

Theresa Avery says Purfleet Primary School have been very supportive over her son's condition, even turning its toilet block gender-neutral

Ξεκίνησε όμως να τον παίρνει στα σοβαρά, όταν άρχισε να θυμώνει ο μικρός, αν κάποιος αναφερόταν σε αυτόν ως αγόρι. Στην αρχή νόμιζαν οι γονείς πως το παιδί ήταν αυτιστικό αλλά τελικά διαγνώστηκε από παιδοψυχολόγο ότι έπασχε από δυσφορία γένους, που είναι μια διαταραχή που κάνει κάποιον να είναι δυσαρεστημένος με το φύλο του.

Read More

And More