M. Streep: Κέρδισε το Oscar από την Viola Davis και έκανε δωρεά για χάρη της!

Το επόμενο πρωί μετά την βράβευσή της με ένα ακόμη Οσκαρ, που πολλοί ανέμεναν να αποσπάσει η πρωταγωνίστρια στις “Υπηρέτριες” Viola Davis, η Meryl Streep έκανε δωρεά σε ένα σχολείο στο Ρόουντ Αιλαντ 10.000 δολάρια προς τιμήν της.
Η 46χρονη Davis θεωρείται ευεργέτιδα του χρεοκοπημένου σήμερα σχολείου Σέντραλ Φολς στο Ρόουντ Αιλαντ, της πόλης όπου μεγάλωσε καθώς έχει και η ίδια κάνει δωρεά προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η βιβλιοθήκη του.
Η επί σειρά ετών φίλη της, 62χρονη Streep, έστειλε επιταγή 10.000 δολαρίων σε ένα τοπικό σχολείο, το Ινστιτούτο Μάθησης Segue, που κινδυνεύει να κλείσει.

Η επιταγή έφθασε την Δευτέρα, την επόμενη μέρα μετά την βράβευση της Streep με το Οσκαρ A’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Η Σιδηρά Κυρία” όπου υποδύθηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ. Η Streep επικράτησε της Davis, η οποία εθεωρείτο φαβορί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία “Οι Υπηρέτριες”.
Το σχολείο στεγάζεται προς το παρόν σε ένα δημόσιο κτίριο στο Σέντραλ Φολς, το οποίο πρόκειται να πουληθεί λόγω οικονομικών δυσχερειών, εξήγησε ο ιδρυτής και διευθυντής του Αντζελο Γκαρσία.
Οπως είπε ο ίδιος, το σχολείο θα πρέπει να αγοράσει το κτίριο ή να μεταφερθεί σε άλλο χώρο εντός των επόμενων 12 με 13 εβδομάδων. Σε αυτό φοιτούν περισσότεροι από 200 μαθητές φέτος και του χρόνου αναμένεται να φοιτούν 240.

Πηγή: Reuters

Read More

And More