Ερέτρια: “Με απειλούσαν, θόλωσα, δεν θυμάμαι τίποτε” λέει ο δράστης

Μέχρι αύριο στις οκτώ το πρωί πήρε προθεσμία ο 54χρονος, που πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομα για οικονομικές διαφορές, για να απολογηθεί. “Έχω μετανιώσει γι’ αυτό που έγινε. Όταν ήρθαν και πάλι να με απειλήσουν και να μου ζητήσουν χρήματα θόλωσα. Πήρα το πιστόλι και έγινε ό,τι έγινε. Δεν θυμάμαι τίποτε από ένα σημείο και μετά” λέει τώρα ο Παναγιώτης Σίμος που ισχυρίζεται ότι είναι θύμα εκβιασμού των τριών ανδρών.

Ο δράστης υποστηρίζει καταγγέλει τα θυματά του για τοκογλυφία και ότι τον τελευταίο καιρό είχαν γίνει πιεστικοί και τον απειλούσαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πίεση ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να το αντέξει.

Το χρονικό του φονικού

Ένας 54χρονος, ιδιοκτήτης καφετέριας, στην Ερέτρια σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε τρεις ανθρώπους. Αυτή η αποτρόπαια πράξη σημειώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Ο δράστης είχε κάποιες οικονομικές διαφορές με τα θύματά του, τα οποία έμεναν στην Αθήνα.

Οι τρεις άνδρες μαζί με το δικηγόρο τους τηλεφώνησαν στον 50χρονο και του ζήτησαν να συναντηθούν σε μια παραλιακή ταβέρνα. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο 50χρονος έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον δικηγόρο και τους δύο από τους υπόλοιπους.

Τα ονόματα των θυμάτων είναι: ο Ανδρέας Καρμίρης, 34 ετών και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, 40 ετών και ο δικηγόρος Αθανάσιος Θάνος, 52 ετών, όλοι από την Αθήνα. Ο τέταρτος στάθηκε τυχερός καθώς είχε βγει από το μαγαζί για να μιλήσει στο κινητό του.

Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά και τον έπεισαν να παραδοθεί.

Οι τέσσερις άνδρες αρχικά αναζήτησαν τον 54χρονο στο σπίτι και στην εργασία του και δεν τον βρήκαν, κάτι που έμαθε ο ίδιος, ενώ επικοινώνησαν μαζί του και έκλεισαν ραντεβού στην παραλιακή οδό της Ερέτριας. Ήθελαν επίσης, να εκτελέσουν τη διαταγή πληρωμής επιταγής ύψους 3.000 ευρώ.

Οι τρεις άνδρες κάθισαν να φάνε σε παραλιακό εστιατόριο, στην Λεωφόρο Αρχαίου Θεάτρου στην Ερέτρια, εκεί όπου είχε κλειστεί το ραντεβού. Ο τέταρτος από την παρέα, επίσης δικηγόρος, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τις συγκεκριμένες δοσοληψίες είχε απλά συνοδεύσει τον συνάδελφό του, και είχε απομακρυνθεί για λίγο, για να μιλήσει στο κινητό του. Εκείνη την ώρα έφθασε ο 54χρονος σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τους τρεις που βρίσκονταν μπροστά του, 7 φορές, σχεδόν εξ’ επαφής. Κανένας δεν πρόλαβε να κάνει απολύτως τίποτα και ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με πηγές, οι κατά καιρούς «δανειστές» του είχαν ήδη προβεί στην κατάσχεση ενός διαμερίσματος στην Αθήνα για μία απλήρωτη επιταγή ύψους 5.000 ευρώ, και η πίεση που του ασκούσαν τα δύο τελευταία χρόνια ήταν αφόρητη, είτε για την εξόφληση του χρέους μαζί με τους τόκους, είτε για την κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων προκειμένου να το καλύψει. Συγγενείς του υποστηρίζουν χαρακτηριστικά πως ο 54χρονος είχε περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και είχε πάρει τις τραγικές, όπως φαίνεται, αποφάσεις του, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες οι δυο γιοι του.

Την ίδια ώρα συγγενικά πρόσωπα του 34χρονου θύματος, εισαγωγέα αυτοκινήτων στο Κορωπί, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, υποστηρίζουν ότι το χρέος του δράστη ήταν συνολικά 44.000 ευρώ, το οποίο ενώ δεν εξοφλούσε εμφανιζόταν να κάνει μεγάλη ζωή και να είναι συχνός επισκέπτης των καζίνο, δημιουργώντας επιπρόσθετα χρέη από αυτό το πάθος του.

Δείτε φωτογραφίες με την ψαροταβέρνα που έγινε το φονικό:

Read More

And More