S. Johansson Δέκα χρόνια κάθειρξη στον χάκερ που διέρρευσε τις γυμνές φωτογραφίες της

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε ο χάκερ που είχε εισχωρήσει στις διευθύνσεις email σταρ του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους η Scarlett Johansson, τις γυμνές φωτογραφίες της οποίας ανέβασε στη συνέχεια στο Ιντερνετ.
Ο Christopher Chaney, 36 ετών, καταδικάσθηκε επίσης στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 76.000 δολαρίων στις Scarlett Johansson, Christina Aguilera, και Renee Olstead, οι οποίες περιλαμβάνονται στις δεκάδες πρόσωπα των οποίων παραβιάσθηκαν οι διευθύνσεις.
Σύμφωνα με με τον εισαγγελέα, παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επέτρεψαν στον δράστη να αποκτήσει πρόσβαση στις διευθύνσεις των 50 περίπου θυμάτων του και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες “πολύ προσωπικού χαρακτήρα”.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την πρόσβαση σε δεκάδες προσωπικές φωτογραφίες, τις οποίες στην συνέχεια ανέβασε στο διαδίκτυο όπου όλος ο κόσμος μπορούσε να δει. “Αυτή η υπόθεση υπενθυμίζει ότι η εγκληματικότητα στο Ιντερνετ είναι μία πραγματική απειλή για όλους τους Αμερικανούς. Ολοι πρέπει να προσέχουν τις προσωπικές πληροφορίες που διοχετεύονται στο Ιντερνετ”, πρόσθεσε η κατηγορούσα αρχή.

Read More

And More