Eurovision 2013: Ο Καίσαρας της… όπερας

Ιδιαίτερη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή της Ρουμανίας στο φετινό διαγωνισμό, με τον σοπράνο Cezar Florin Ouatu να παρουσιάζει το It’s my life που έχει γράψει ο Cristian Faur.
Ο γεννηθείς στις 18 Φεβρουαρίου του 1980 τραγουδιστής προσπαθεί να “παντρέψει” την όπερα με την ηλεκτρονική μουσική, έχοντας καριέρα και στα δύο είδη. Στην pop μουσική σκηνή είναι γνωστός με το όνομα Cezar και μόλις… μεταπηδά στην όπερα, αλλάζει και το όνομά του σε Florin Ouatu.

src=/files/Image/NEWS/2013/MAIOS/17-05/roumania2.jpg

Ο Cezar είναι… γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Κορίνθου και το Φεστιβάλ Αθήνας, ως Nerone στην παράσταση “L’ Incoronazione di Poppea” του Monteverdi, ενώ μέσα στη φετινή χρονιά θα κυκλοφορήσει προσωπική του δουλειά με τραγούδια που έχει συνθέσει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ένας θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής.

src=/files/Image/NEWS/2013/MAIOS/17-05/roumania3.jpg

Στην σκηνή του Malmo Arena, ο τραγουδιστής εμφανίζεται στο κέντρο και πλαισιώνεται από τρεις χορεύτριες, οι οποίες ανεμίζουν ένα κόκκινο πανί. Κάποια στιγμή του τραγουδιού, ο Cezar ανυψώνεται, ενώ εντυπωσιακό είναι και το φόντο με αστραπές και σύννεφα.
Δες video από την εμφάνιση του στον ημιτελικό:

Read More

And More